Moj vrt

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Ekipa jel ima tko iskustva sa klijanjem trešnje iz koštice? Nađoh jednu ogromnu trešnju, neka sorta da ja u životu tak šta nisam jeo. Plodovi su sočni, krupni, zdravi i slatki sa okusom meda, nešta nevjerovatno. Danas sam išao pogledati da nema mladica ispod nje ako je koja nikla iz koštice ali nisam imao sreće. E sad pade mi ideja na pamet da osušim 10-tak koštica nekih mjesec dana i onda ih stavim u vlažnu maramicu pa probam isklijati kao i sjembe što radimo. Šta mislite jel bi išlo to?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
I ja bas to gledam. :D Kloniraj granu ili neko kalemljenje....jbga ne kuzim se ja u to :D

1
Know what to expect. Cherries do not grow true to seed, meaning the tree won't be the same variety as its parent.[1] You might get a tree that can't survive your climate or local diseases, or that doesn't bear tasty fruit. But you might get a new and beautiful tree, and either way you'll have fun along the way.
  • If you want better odds, plant a young tree instead. A local nursery can recommend a hybrid plant suited to your climate and soil.

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Ma znam kalemiti, matori me naučio još dok sam bio mali, samo mi problem što nemam na šta kalemiti jer mora biti srodno drvo. Za trešnju može i višnja, ja imam višnju ali mi je to sorta Maraska i nebi na nju nikako. Vidiš kloniranja se nisam sjetio, mogao bih ubost clonex pa probati pred jesen. Da to sam i ja pročitao na agro forumu da klijanjem iz koštice se ne dobije ista vrsta nego uglavnom bude sitnijeg ploda. Budem nešta smislio :thumb:.

• Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Ja sam probao klonirat grane japanske tresnje i cekao sam 30dana i nista. Al su grane vec odrvenjele i koristio sam Rhizopon 2.
Kak opce to funkcionira sa kloniranjem ako je ta tresnja kalemljena prije? ko ce ga znat

Anthony Tony DiNozzo

Vrtlar
Poznanik Foruma
08.04.2013
734
3.085
163
Na jednom djelom paradajza pojavile su mi se usi pa me zanima ako to tretiram sa mjesavinom chilija i ljepila(okvasivac).Bojim se da mi se ne dogodi da se cvjetovi posuse od ove mjesavine.Ako postoji bilo kakva mogucnost da chilli sj..e nesto radje cu ici sa actarom.

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.848
44.496
3.198
Bekaa Valley
nesto radje cu ici sa actarom.
mislim da ti je ovo sigurnije, brze i efikasnije a biljke su jos u ranoj fazi tako da mozda bolje ocetkaj to sve sto se zapatailo da se kasnije ne gnjavis i ne razvlacis, kad se nakupe ko kuga su :) da je kasna faza cveta i da ima ploda verovatno bih sugerisao nesto organic, ovako u startu ja bih to sa neki "ciklon b" pa nek se slikaju, ima jos vremena do ploda i karenca ce daleko da prodje i kisa da opere tokom vremena

@sharp, di je onaj "sitni" paradajz & bashta :)

• Sviđa mi se
Reactions: wuvuzela