Moj vrt

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Evo fikusaner, početkom maja ga selim u out;

P3172317.JPG P3172321.JPG P3172330.JPG

Sad čitam nešt zanimljivo, pa mislim da bi mogao probati s ponekim pelcerom;

"Presađivanje vršite krajem veljače i tada možete i podrezati mu korijenje ukoliko ga ima previše. I bez panike jer vrlo dobro podnosi i drastično skraćivanje korijena. A ukoliko ga obrezujete to činite tijekom zime ukoliko mu želite promijeniti glavnu formu te oblik stila u bonsaia, a za obrezivanje izbojaka to možete učiniti i tijekom ljeta. Ali pripazite pri rezanju većih grana jer biljka ispušta bijeli sok pa postoji mogućnost da ga izgubi previše takvim rezanjem."
Malo čitam da je odličan za bonsai jer brzo raste, ovak ispande bonsai;

ficus-bonsai-tree.jpg

sbcjeceo

Aktivan Član
09.12.2013
673
716
113
015
Pa ja sam zbog tog belog soka i pitao :) Oblik ti je malo nezgodan uvek ce morati da bude vezan za stap da ga pridrzava, a inace pelcere skidaj slobodno i nema teorije da ti se ne ozile... Pola komsiluka ima fikuse nastale od ovog mog :D

• Sviđa mi se
Reactions: No Joke

baobab

vutropush
Poznanik Foruma
25.03.2014
970
2.139
188
Sad sam trenutno zaokupljen hot chilli papricicama. :) Ali Bitter Melon je sljedece kaj cu pokusati uzgojiti, najvise zbog toga jer mi je zelja napraviti sok od toga. Stipe, jel znas mozda kolko bi trebalo toga da se napravi cca 10L soka, nemam predodzbu uopce, samo znam da se razrjeduje sa vodom u nekom omjeru. :)
I di si nabavio sjeme Bitter Melona?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Nemam pojma baobabže :D Ne znam nista o toj biljci osim da odlicno izgleda kad se otvori. I znam da je full gorka i da se jede dok je jos zelena. Sa ebaya sam narucio bijeli hibrid. Meni su proklijale nakon 3/5 dana i korijen pici ko metak. Cim je izbila iz zemlje, korijen je vec provirio na rupu dole :D List full smdi po necem neidentificiranom. Neki miris gulaša pomjesan sa.... korijanderom. Ne bas ugodan.
Dat cu ti link odakle sam ja narucio, posto je sigurno da je klijanje ok.
http://www.ebay.com/itm/381098227218?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

• Sviđa mi se
Reactions: baobab

baobab

vutropush
Poznanik Foruma
25.03.2014
970
2.139
188
Hvala na linku, 1 dolar 10 sjemenki - jeftino. Da nejdemo previse u offtopic, samo da ti velim- kad vec to uzgajas probaj napraviti sok, navodno da je cudo kolko je zdrav. Meni isto nije neka potreba, jer nisam hvala bogu bolestan al dobro je uvijek takvu stvar imati doma, a i bas bi htio probati tu gorčinu. :) Idem se jos malo informirat o toj biljci, a kad se odlucim za sadnju bit ce obavijest na vrijeme. :thumb:

• Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Anthony Tony DiNozzo

Vrtlar
Poznanik Foruma
08.04.2013
734
3.085
163
Mogu trljati do sutra ali nemam pojma kako mirisi korijander :eek:
Mislim da se dumbir moze brati/vaditi vec nakon 4 mjeseca rasta.Okus pretpostavljam da ce biti nesto blazi.
Zasadio sam 10-tak tegli raznih velicina pa cu ga brati u razlicito vrijeme.Jedan dio planiram zavrsiti u kuci/pod lampom ovisno o minusima sljedecu jesen.

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Ma natrljaj pa ces vidjet :) Dosta slicno korijanderu.
Interesantno je da ti aldehidi koji daju miris korijanderu su isti kao i u bube smrdljivog martina :D
Citao sam o tome i postoje ljudi kojima korijander mirisi po limunu ili tako necem ugodnom a drugi ljudi sa tim nekim mutiranim genom osjete taj miris kao smrad...od smrdljivog martina....kao ja heheh.

Anyhow..... pikamo u zemlju pa sta bude bude :D

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Jel planiras radit neke barijere za bambus? Gledao sam emisiju gdje je poznato da se oko rupa blizu povrsine stavlja najlon da se bambus nebi mogao siriti. Jednom kad krene ga je nemoguce istrijebiti i sirit se ce se u nedogled :D E sad ne znam do kojih je to sve sorti.

Moj Vrt ! Bas moj i samo moj. 10x5. Stipe's Chili Garden :D

1.JPG

Poslednja izmena od urednika: