Stigla makina
i meni stigao UV filter
upališ i postaviš na X 100, očitava luxse. NE forsat aparat, kad zblesira odmakni.
kod mene je HPS 250 3000K Sylvana, adri mi neki dan ponovno ostavio svoj vutrametar pa ti sad mogu točno očitati vrijednosti s oba aparata, LUXe i PPDF.
Luxi na sredini boksa , točno ispod lampe , piše 300 , Adrijev Vutrametar sa crvenim filterom očitava na istom mjestu 610 ( x100, je broj crvenih fotona) mali odmak lijevo desno 450-550 crvenih fotona.Ppo visini , 10 cm više i 10 cm u desno, stroj blesira, prejako za očitavanje i prejako za biljku, moraam dignut lampu. Prple filter blesira odmah, dižem lampu na 69 cm, ( žarna nit i mjesto na kojem sam mjerio, točno po sredini, reflektor je na ctu , radi grijanja boksa) LUXi 260, crveni 780 - puno ali u granici, prple 800 i to mu je max, cm iznad brojke se smanjuju dakle nemre više očitavati. Prple i crveni = ppfd 620 ideala, 10 cm gore i 10 cm desno 720, fantazija. Moj boks je veliki reflektor sa prejakom lampom pa je takva visina, da maknem ref moglo bi cca na pola visine al mi onda temp premala.
Elem po ovome ako je HPS 3000K 250W ideala ti je 260 LUXa, nemora biti kod tebe tako, velika je razlika 250W i 100W
Dobro pročitati temu o vutrametru, zeleni filter mora iči van, najprije vadi filter pa onda ljepi navoj od UV filtera ( ja sam staklo razbio, adrijevo je išlo na stisak van)
PPDF 300 - 600 za vegu 600- 900 cvatnja, više od toga je pržiona, isprobano na 1000 ppdf i dugoročno kuri, osušio mi vrhove,spalio al lgaana vatra, ne kontaš a kad skontaš ,prekasno.
Prple ne pokazuje tocan broj plavih fotona, ima formula, al se ne zamaraj time, ppdf prple pa crveni filter i orjentiraj se po tim brojkama i to je to. Ako če biti nejasnoča, tipkamo se.
Dobru zabavu želim.