Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Zdravo za sad jeste, al rasporedjeno.. Vidjeces kad lolly uradim na sta to lici ispod mreze...Gordijev cvor brate, postoji samo jedan nacin da ga otpetljam na kraju...
Prosle sedmice zalio sa 1,5l vode, lagano po 0,25l. Malo procurilo, sve fino popila. Veceras dobila 1l vode + 20ml gaveza, popapila lijepo sve.. Zlato tatino
Za pocetak malo fotki od juce...
Prije treninga..
Poslije treninga..
Do veceras se malo pridigla put
Rastegnuo sam je nema vise dje. Ako joj padne na pamet jos malo uvis, no problemo ima nesto mjesta jos
Hehe ma to su one plasticne skale za cvijece u kombinaciji sa gumiranom zicom. Mrezica uopste nije bila planirana, pa se radi o improvizaciji, al radi radnju.
Samo je jedna cura u pitanju.
Evo ovakve dvije spojene cine mrezicu Promjer "oka" je cca 5cm
Dan : 17-25C
Noc : 15-18C
( ima struje, nema struje, pa blicne, pa crkne sijalica u "gijalici", pa opet nestane.. )
50. dan. 13. dan cvijetanja.
Uprkos problemima sa strujom, temperaturom, i neredovnim ciklusima svijetla, gura Kraljica ne benda 2% . Zalio je jednom prosle sedmice sa 1l vode, i veceras sa 1,5l.
Htjedoh neki dan da uradim lollypop, medjutim nije ni bilo sta cupkati, vecina grancica je posla iznad mrezice.
Primakao sam je na nekih 15cm od lampe nakon proslog update-a, cini mi se da joj ne smeta. Odignuta je cca 10cm, tako da u slucaju da se pocne buniti moze se spustiti..
Hvala Haz drug moj, sta cu kad je cijeli elektro sistem u banani ovih dana. Kad ima struje temp su sasvim ok, ali skoro citavu sedmicu je nestajala. Bice bolje kad se preselim u neke srecnije krajeve, kao sto je Zanzibar, Gabon ili Cad...
Da li je pecnula lampa ( bila na 15cm ) , ili blagi nedostatak kalijuma, mozda kalcijuma, mozda se smorila od nizih temperatura kad je nestajala struja pa se zemlja nije fino susila, ili mix svega toga... fck me if I know..
Spustio sam je na dno boxa, sad su vrhovi na 20ak cm. Kad se konacno zemlja osusila ( prekjuce ) zalio sa 0,75l vode, pa 1l vode+20ml gavez+2ml Plantela Vrt+10ml Slavol. Pojacao ventilaciju (ispuh bio na 9v, sad na 12v), i podigao saksiju malo od podloske. Kod sledeceg zalivanja stavicu jos bat guana.
Evo jos koja fotka..
Eto malo drame i u mom dnevniku, da ne kazete da sam dosadan.. U nastavku se nadam nekoj dozi komedije, a na kraju naucno-fantasticnim hedovima
U svakom slucaju, slijepo se drzim prvog pravila Autostoperskog vodica kroz galaksiju- BEZ PANIKE!!!
@1310 hvala drug pa.. ovaaj.. nema tajmer, nema termostat.. U pocetku sam je gasio rucno u vrijeme kad se upali svijetlo i palio ujutro kad se ugasi, a otkad je zahladilo vise grijalicu ni ne gasim. Uglavnom drzi temp u ostavi na cca 20ak stepeni. @hazeri hvala bratski mislim da cu morati staviti jos jednom malkice guana. Danas je 41. dan otkad sam ga stavio u zemlju. Pogrijesio sam jer sam ga rano stavio, trebalo je tek na pocetku cvijetanja i onda bi bilo dostatno do kraja. Posmatracu je pa cu vidjet ili malo po zemlji ili razmutiti kasicicu u litar vode pa tako..
Hjoj nije me dugo bilo na forumu i vec sam vidio par uzgoja u istom kucistu ko sto sam i ja radio Svaka cast kako uspijevas temperature drzati pod kontrolom sa HPS, ja sa CFL sam jedva drzao na 29-30, kada sam se prebacio na led bilo je puno bolje Samo naprijem, bas me zanima kako ce biti na kraju kod tebe, a i kod kolege @VirtualH Sretno!