Dobar dan, iduci tjedan pocinjem svoj prvi grow ikad, educirao sam se ovde na forumu i po bespucima interneta, generalno znam sta i kako, ali bi mi dobro dosao savjet iskusnjare, jesi li jos dostupan za mentorstvo?
Ako jesi, evo ukratko plan i program:
Sjeme: Northern Light Auto (od Royal Queen Seeds) - 5 kom.
Homelab Growbox komplet od iGrow:
Box: 100cm x 100 cm, visina 200 cm
Ventilacija: komplet Plug&Play L (Ventilator Vents TT 125 2 brzine (220/280m3/h) s EUP kabelom, CAN filter 300.
Svjetlo: komplet Plug&Play M/L (Sylvania HPS dual spectrum žarulja s Pro Gear prigušnicom od 400W)
Potovi: Gronest pot - posude od tkanine 15 l x 5 komada
Zemlja: Plantella Balconia
Gnojivo: da ne kompliciram, uzeo sve od Hesi (Hesi Starter Kit) i planiram pratiti njihovu tablicu ali pola preporućene doze pa ćemo vidit
Trening: Autoflowering biljkice i prvi mi je put pa bi samo LST, eventualno onu mrežicu SoG
Dan/noc: do cvatnje planiram 20/4 a onda 12/12
Pitanja:
1. Obzirom na box (1m2) je li puno 5 komada, sto ti preporucujes?
2. Jesu li potovi dovoljno veliki za ove auto biljcice?
3. Sto savjetujes: da ih odmah posadim u finalni pot ili u nesto manje za pocetak (one plasticne od jogurta 0.5 l sa drugom, laganijom zemljom)? Ako savjetujes ovo drugo, kad cu ih presaditi?
4. Hocu li u vege smanjiti svjetlo (na recimo 200 W) pa u cvatnji pojacat na punu snagu od 400 W?
5. Hocu li odmah poceti sa Hesi Root Complex, pola doze naravno?
6. Jesi li ikad probao ove Northern Light Auto, procitao sam da je dobra za poocetnike jer nije prezahtjevna?
Pozdrav majstore, pratim tvoje dnevnike i sline mi cure