Malawi style curing

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Captain Fantastic

-me gusta marijuana-
22.09.2022
800
3.972
163
Likwawa hills
Pozdrav ekipa :wave:
Pa da se i ja upišem ovdje :rasta:Stavio sam 2 biljke cijele u Malawi :gled:sa tim da sam pola ture znojio na 50C 24h,a drugu polovicu 48h na 50C.Napravio sam rolice koje sam ubacio u papir za pečenje te sam ih učvrstio sa špagom :Dzatim sam ih po 4-5 komada vakumirao u paketiće IMG_4131.jpeg
Nakon toga ubačene u crockpot gdje je počela fermentacija IMG_4100.jpeg
Sve prošlo uredno,vakumirano do kraja bez pucanja vrećica i koje kakvih nepotrebnih pizdarija :)E onda je došao red na ono čemu sam se najviše radovao a to je kraj cijelog procesa jer sam ko luđak tu i tamo znao sebe uhvatit kako buljim u aparat i gledam kako odbrojava :lol::objesen:pa da ne duljim :p
IMG_4123.jpeg IMG_4128.jpeg

IMG_4130.jpeg IMG_4127.jpeg IMG_4126.jpeg IMG_4129.jpeg

IMG_4117.jpeg IMG_4120.png IMG_4119.png IMG_4122.jpeg
E takoc ekipa,sve je posušeno par sati u mraku i vraćeno u vakum na sobnu temperaturu to jest malo jaču od sobne a to je 30C.Sad svakih nedjelju dana otvaranje iz vakuma luftanje i vraćanje Nazad :Dja sam oduševljen sa svime ali budem još pričekao do nekog detaljnog opisa..ajmeee meni majkooo mila kakoooo jeee ovoooo dobrooo a dim mi ide na živce jer mi ne da da ga definiram a vuče me da fumam ko mutav ::volimj::ajde čujemo se raja ,živi i zdravi bili :vutra:
Ako kojim slučajem naletite da na hedu ima dlačica,kažu stari afrikanci da je to normalno kad fermentiraš u krugu stoke,životinja i ostalih kućnih prijatelja ;)

Poslednja izmena:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.798
358
Svi nešto vakumiraju,red je da i ja vakumiram:D
Meni je ocurjana trava,cca 50% tu negdje i nakon 5 minuta u vakumu,vrhovi se spoje u jedan:) što ču lagat. Hahah;) IMG_20240315_110827.jpg
2× 50g sam stavio,čisto ako nešto pođe po zlu,mada biljke su skinute oko nove godine.
@Jolly Joker ,uzmi buraz vakumirku,ne može se rukom tako ljepo utisnut. Ne trga vrhove,ali kad izvadim,stoji 50g kao jedan vrh. Baš ču probat...složit duguljastu vrečicu i oblikovat vrh,ako mi sljedeći grow "One plant show"propadne,da mogu lagat:)

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
To Marac! :respect:

Samo si vakumirao ili ideš ceo proces? Ta trava je suva već?

Inače koristim vakumirku kad mogu, samo ne dam da me nemanje iste spreči u malawiju. :D

• Sviđa mi se
Reactions: sone1 and 0Marac0

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.798
358
Nije skroz suha,curja se 3 mjeseca i kad ju vakumirku stisne za par minuta se vrhovi pospajaju u jedan,ko neki vrganj izgleda:)
Meni je puna soba staklenki,ovako mogu vakumirat i spremit. Malawi curjanje ču odradit kad skinem tekuči grow!

Vakumirka ti je 20€,nije neka velika stavka. Ak si iz Hrvatske,baci pogled na Temu

@Jolly Joker ,kad skinem turu,budem ti se javio,pa da jedan dio,odradim kako treba. Sve mi je na raspolaganju,pečnica,vakumirka,više dimenzija debelih vrečica za vakumiranje itd. Ima da se znojim:)

Poslednja izmena:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
kad skinem turu,budem ti se javio,pa da jedan dio,odradim kako treba. Sve mi je na raspolaganju,pečnica,vakumirka,više dimenzija debelih vrečica za vakumiranje itd. Ima da se znojim:)

Na usisavac idu vrecice. TOP SHOP :D Ima razlicitih velicina, medjutim ne bi rekao da to napravi vakum. Izvuce zraka da, ali koliko neznam. Eno imam ih hrpu ispod kreveta :D Kontam da ce biti red probati ovo :D

Pričam sa @turpijant ovih dana jer se igra i on sa malawijem pa se setim vas dvojice da ste hteli probati. :D Samo da vas podsetim! :p A i tebe, @Ćyro, znam da imaš sad materijala! :D

@Captain Fantastic puši li se još malawi ili je planulo? Kakav je rad nakon toliko vremena?

Ja sam prošle zime pušio onaj purple skunk auto kog je ostalo još i vakumiran je bio jedno 2 godine a i dalje ne skroz suv. Na žalost, fermentacija je otišla toliko daleko da je postao potpuno sedativan. Koliko je energičan bio rad naspram redovno kjurane, toliko je na kraju ispalo obrnuto. Bukvalno zapalim ujutru uz kafu i mogu nazad u krevet. Super za odmoriti ali ni za šta drugo. :lol: Ima toga još, mogu misliti šta će biti kad se sledeći put sretnemo… kontam da ću se onesvestiti nakon 2 dima. :D

Captain Fantastic

-me gusta marijuana-
22.09.2022
800
3.972
163
Likwawa hills
Pa od svake ture ide Malawi :cool:samo kad navikneš onda ti je sve ko limunada jbg :)uglavnom moram neku fem sativu odradit pa da i to baš kako treba probam ;)prva tura spržena :razvaljen::većinom duvao ujutro baš zbog energičnog rada :banana_rasta:ima lik koji samo žvače Malawi i 50g godišnje mu je dosta :joint2:ee sad, ja sam još u fazi istraživanja svega toga i bilo bi korektno od svakog da 25g nakon harvesta vakumira i odradi proces pa da ovdje razmijenimo mišljenja i slike.evo par slika od jednog majstora
IMG_5639.jpeg IMG_5638.jpeg IMG_5640.jpeg
Ostanite zdravi i napušeni ::listomahanje::

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
ja sam još u fazi istraživanja svega toga i bilo bi korektno od svakog da 25g nakon harvesta vakumira i odradi proces pa da ovdje razmijenimo mišljenja i slike
ja se uvek čudim da više ljudi ne probava. Sa ovim delom growa se valjda nikome ne rizikuje ili šta je u pitanju… ali da vredi - baš vredi. I nema tu nekog rizika, kad se jednom odradi skontaš da je baš opušten proces, ja sam ga uradio na 100 načina već i uvek dobro. Plus, radije ovo nego trimati. :D Na kraju se i uštedi vremena.

Ajmo ekipa! ::banjahanje::

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.110
258
Dalmacija
Ja mozda cak ovako kad promislim izgleda da izbjegavam al nije, samo nikako da se potrefi. Jedino sto osim vremena nemam je vakumirka al to cak i kod nas mogu kupit.
Eno moj materijal :D i dalje u radioni visi, nisam ni fan lisce poskidao. Sreca uvjeti su bas sad super osim sto nije mrkli mrak i u podne bude oko 22-23 stupnja umjesto ispod 20. Vlaga oko 70%. Ne stignem od maslina niti to spremit.. tako ce se osusit, mislin da ce bit ok. A malawi nazalost opet neki drugi put..Mozda tamo u drugom mjesecu…stvarno bi bio red. Vjerujem da je top, tu nema price. Doci ce na red jbga :)

Poslednja izmena:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
@Ćyro nije obavezna vakumirka ali pomaže. Uzmeš granu jednu, svučeš sa nje sve, izbaciš fan lišće a ostatak samo stisneš dobro u onu foliju za pakovanje hrane.

Ovako:
48242B63-5317-4654-A060-A8F4C41C20E4.jpeg

To umotaš u alu foliju da ne ulazi svetlo i staviš na lumateka. Ostaviš 2-3 dana, zavisi koja je temp. Nakon toga posušiš da nije mokro spolja, umotaš opet i staviš na manje toplo (~30°C) još neko vreme da fermentiše. Sve u svemu imaš posla 5-10 minuta.

@Bizzzo znaš i ti da je dobro iznojiti se, koliko god da nisi fan. :D

@Captain Fantastic jesi probao žvakati?

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.798
358
ja se uvek čudim da više ljudi ne probava. Sa ovim delom growa se valjda nikome ne rizikuje ili šta je u pitanju… ali da vredi - baš vred
Ovu veliku biljku sam preskočio vakumirat,jer su vrhovi tvrdi i tako su konfigurirani,da nebi puno postigao,a dim ne želim mijenjat,ako me kužiš!!
Dim Washing machine je fenomenalan,s time da je potomak cheesea,a oni su mi svi pasali na svim levelima. Ako sam nešto na greškama naučio,kad je nešto kako treba,ne diram više,samo kontru napravim.
Neke stvari u organic one plant show nisu bile top,ali vrhovi su kamen,kameni 17295121790232723269336892183121.jpg ovo mi je tu pri ruci,4 načeta vrha, uvijek glava ode prva:D
Zato je bizzo mislio,a možda je i mogla još ostat, nažalost prvi mi je takav grow bio. Ono što sam bio siguran,da nebi izdržala,a dobro bi joj došao još tjedan dana+ sunčanja možda i više,jer sam i uveo PK kasnije,tako da . Ali cal/mag nisam davao, vermikulita premalo stavio i PK prekasno uveo i to skroz krivo.
Sad sam kupio biBloombastic i Biobizzov cal/mag i 60l soila po biljci. I to sam zeznuo prošlu turu,jer kad mjerim pot,Beštija mi je dao link gdje izračuna po veličini,litražu i baš je točan. Ja sam umjesto s unutarnje strane,mjerio do vanjske,tako da je jedva bilo 50l soila,što u organskom uzgoju nije ništa, pogotovo na takvu biljku!

Da se ne shvati krivo,Beštija je sve jako dobro,više puta i pokazao i tutorial napisao,ali ja sam previše falšao zadnji grow. Predzadnji,ali svejedno.... da je htio,nije mi više što imao objašnjavat,sve je pokrio.
Ali dim mi je jedan od boljih,to je i buraz potvrdio. Sad u jednom boxu ide Advanced nutriense u drugom soil mix B,pa ču morat vakumirat,htio,ne htio,moram....
Ne vračam se na AN za sada,imam za 2,3 growa,pa da se potroši ..

Vakumirao sam Tangerinu sugar i točno joj vrati miris u slučaju da se putem izgubio :p to sam vakumirao,imala je točno 50g i vakum im pojača ili vrati miris. Nekako na takvim vrhovima,ima smisla(spužvastim),ali kad je vrh ko kamen,ne baš...
Neke več curjane strainove sam pokušao držat na vručem ,tzv znojenje ali dođem u birc i svi me osjete, pogotovo kad sam žvakao. Acid dough je za to,ima miris grožđa,ona Isabela.. IMG_20221222_184117.jpg Baš probija miris trave...ja se saftam u terpenima,pa ni ne osjetim. Mada,žvakanje mi se nije dopalo, ja sam baš za dim,sve ostalo povremeno konzumiram. Ulje mi dođe ko Ayahusca,svaki put se predoziram,ali zato ne radim više od cca 20ml i to krknem u manje od mjesec dana,kojeg se onda ne sječam:)

Moram se dignut,pa evo nekih strainova koja čuvam za goste....
Htio sam ti se javit,ali kad sam osušio vrhove, sigurno si se susreo s takvim vrhovima. Kush tvrdi i cheese popunjeni, jednostavno nisu za to. Vakumirat da,znojit ne.... 17295144802015793084857344584180.jpg recimo Brain cake nije ni za vakumirat,predobri su sa bi se trebalo išta pokušavat. IMG_20240225_130809.jpg taj Brain cake moram opet grunut,ali kako je mali yielder,stavit 4 u box i popunit ga tako.
DO-G sam znojio,ali on je več sam po sebi,terpenski najizraženiji...
Imam Afgan kush× black domina i taj grow je bio nešto extra IMG_20240514_133344.jpg
Ali večinu sam zakopao IMG_20240101_161559.jpg po meni takvi vrhovi,možda vakumirat ali ne znojit.
To je neko moje trenutno mišljenje,ali bude strainova koji su kao stvoreni za takvo nešto. Možda više sativa dominant strainovi,nisam siguran,ali Washing mashine mi je trenutno najbolji strain kojeg sam probao. Kažem,nije ništa falilo,ali neke stvari su se mogle bolje,dulje odradit, nisam siguran!

Evo što sam vakumirao i DO-G sam vratio o staklenke,jedan od ljepših mirisa,po Bazzuka žvakačoh gumi ili čunga lunga ne mogu odredit....
17295146363322478489234172203926.jpg ono što se meni sviđa kod vakumiranja,što ne trga vrhove,niti ih preša,ali kad se ocurjaju,zaokruži priču,da se tako izrazim.
Super OG kush,skroz naranđastu boju je imao, vakumiranjem je dobio malo tamne zelene i to sve dobiju. Čak sam na trenutak pomislio da se upljesnivila,jer na svjetlu niže kelvinaže,dobije neku crvenkastu boju,ali sve je kako treba... 17295143167402100003866077869289.jpg Super og Kush je tvrd,ali ne kao Washing machine nju sam otrimao samo pola,jer nema puno biomase,pa klorofil ishlapi dosta brzo.
I DO-G koji se je znojio na 80°c to je najmanje što moja rerna može... 17295147138242769622656047595885.jpg
To čuvam kad dođe netko i hvali tamo neku albanušu,kao Skunk. Prvo što skuže,nakon što ju osjete,čim otvorim sefić,pa ih odvali,da drži puno dulje,a to je zato,jer za prodaju,čisto sumnjam da puštaju do samog kraja,niti ih suše do kraja...
Imam još strainova,ali neki se curjaju dulje od godinu dana. Nakon potresa sam zakopao dolje u vrt,dalje od kuče,veču staklenku i rizle,pa bi to trebalo pogledat,mada sam vakumirao i stavio u staklenku i nju obljepio. Sječam se kad je zatreslo,štokovi se savijaju,a ja sa dvije staklenke trčim u krug,ni sam ne znam šta bi uzeo:)
Za drugi sam bio spreman,rekli bi pod punom ratnom spremom:)
Vlaga oko 70%. Ne stignem od maslina niti to spremit.. t
Dok držiš vlagu iznad 70% mogu dulje ostat,baš sam to raspravljao s nekime,nekad mi vise(grane) po 7 dana,nekad 14 sve ovisi o vlazi,a nekima outdoor visi po mjesec dana,jer ne može tako brzo trimat,pa stave ovlaživač, najduže što znam je nekih mjesec dana.

Prilozi

• IMG_20240531_144616.jpg
    IMG_20240531_144616.jpg
    502,8 KB · Pregleda: 32

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
Ili ja tebe nisam dobro skontao ili ti nisi ovaj proces dobro skontao. :D Da bi se odradila fermentacija mora biti trava i dalje vlažna. Živa, takoreći. Ja sam ih bukvalno iz pota u vakum stavljao često. Znači secnem, svučem sve sa grana, fan listove odvojim da se posuše za puter, ostatak u kesu i dobro to nabijem i ugazim i vakumiram. Tako sveža treba dosta manje vremena da se oznoji jer je puna vode. I to znojenje je samo da pokrene proces. U suštini fermentacija je ta koja je bitna a ona ide na 25-35°C skroz lepo.

Po ovome što si ti pisao, mislim da si vakumirao kad bi inače stavio u tegle da kjura, ili? Tad je već presuvo za ovu priču. Kažu 80% vlage da je neka ideala, ispod toga sporo ide ili ne ide nikako.

Takodje, nije svrha dobiti nešto tvrdje već da fermentira jer to promeni skroz i miris i ukus i rad. Možeš i bez vakuma u tegli odraditi fermentaciju. To je super za ove koji vole da im cvet izgleda kao cvet a ne kao kobasica, cigla, mačije govno, itd. :D Boja se promeni ali oblik ostane kakav bi i inače bio.

E sad, ako ti se ne menja dim, to je već druga stvar jer je nemoguće da se ne promeni. Meni je kod Cheesa jedino bio miris bolji kod redovno kjurane naspram malawi style. Doduše, što se tiče rada i pušljivosti, malawi style uvek pobedjuje kad se odradi kako treba. Jedini slučaj gde mi se nije svidelo je kad predugo fermentira jer ode u tešku sedativu a meni to ne odgovara jer više volim da me voza preko dana.

Po ovome što te svi osete kad dođeš u birc kontam da ti nije proces odrađen kako treba. Ja sam u punoj bašti kafića motao malawi bez da iko skonta jer je miris totalno drugačiji od redovne trave. Već sam spominjao da sam poturao to pod nos ljudima koji su iskusni groweri i pušači i nisu kontali uopšte da je trava, miriši na kolače neke uglavnom.

Captain Fantastic

-me gusta marijuana-
22.09.2022
800
3.972
163
Likwawa hills
Ja sam cijelo vrijeme kontao da je punch većinski sativa :ptek kad sam 80% trave popušio i malo gledao preformanse što bi se reklo smiley9934hebeš mi sve,indika se purnja ,postala mi jutarnja glavna .počastio par frendova koji puše dugo godina jbg ni jedan na prvu nikad vidio tako nešto slično ,a ni duvao .svi su mislili da puše sativčugu neku :Dopet jolly kontam da se vrlo lako i jednostavno može fermentirati/znojiti 24/48h i nakon toga to treba prekinuti tako što sušiš travu do toga da ti cob,klip,kukuruz, dođe do te mjere da ga skoro možeš zapalit ali je i dalje vlažan ako me kužiš :cool:;)ee onda ide u vakumirku na sobu temperaturu u mrak,faza koja se zove sazrijevanje .i što duže sazrijeva u vakuumu isto kao i sa kjuranjem trave ,za pravi rad ,okus i miris 3mj min da bude to to.Sad ti cobovi sadrže puno vlage u sebi i bitno je pazit da se kobasica pravilno suši ,ja sam za sušenje koristio dehidrator hrane koji je iskreno po meni jako bitna stavka u ovome svemu.

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
Ma može na 100 načina i svaka promena vodi ka drugačijoj travi na kraju, to mi je super kod ove metode. Od iste biljke i mirisa i boja i efekata koliko hoćeš!

Sećam se kad mi je jedan klip koji se sušio u tegli jer se već moglo pušiti u 3 dana promenio miris iz bobičastog voća u jagnjetinu pa čokoladu. :lol:

Vidiš, sa dehidratorom nisam probao. Ja sam sušio pa teglirao ili vakumirao i tako u krug jer se spolja osuši skroz a unutrašnjost ostane vlažna pa se to u tegli ili vakumu rasporedi svuda.

Šta je isto bitno je da se podosta osuši kad ti se rad sviđa jer ako je prevlažno nastavi da fermentiše.