Iskreno ne znam, vodim se onim pročitanim na netu, a spominju se ta dva načina dobivanja cbd-ulja. Dodatno zbunjuje opsi ovog ulja na stranici:
"Pura Vida – CBD ulje Full Spectrum 15% (10ml)
Pura Vida – CBD puni spektar ulja kanabinoidnih ekstrakta konoplje proizvedeni su od organski uzgojenog konoplje cvijeća u Sloveniji i Hrvatskoj. Upotrebljavamo Bio-Etanol (96%) kako bi napravili puni biljni ekstrakt kanabinoida i drugih vitalnih spojeva koji se prirodno pojavljuju u biljci. Svaka bočica sadrži preko 70 kanabinoida, a najčešći su CBD, CBDA, CBC, <0,2% THC, CBG-A. Drugi spojevi pronađeni u našim ekstraktima su terpeni, amino kiseline, proteini, klorofil, ketoni, alkani, glikozidi, lipidi, vitamini i flavonoidi. Ovi ekstrakti sadrže vitalne hranjive tvari za održavanje i podršku endocannabinoidnog sustava vašeg tijela koji je odgovoran za održavanje uravnoteženog i pravilnog funkcioniranja vašeg sustava.
Pura Vida – CBD ulje Full Spectrum 20% je organski proizvod od organski uzgojene konoplje bez dodatka maslinovog ulja. Dobiva se hladnim prešanjem konopljinog sjemena i pruža potporu endokanabionoidnom sistemu. 15% ulje sadrži 1500mg CBD paste/ 4,0% CBD-a uključujući i ostale kanabinoide i terpene. Dostupan je u dva različita okusa Full Spectrum ulje konoplje i Full Spectrum ulje konoplje sa dodatkom maslinovog ulja. Definitvno najjeftiniji priripravak CBD ulja na hrvatskom tržištu."
Pa sad vise ni sam ne znam sta je i od čega.
Logično sam zaključio da je ovo jeftinije napravljenom losijim postupkom (hladno presanje sjemenki)