Pozdrav svima!
Nije me bilo neko vrijeme i evo sada sam iščitala postove.
@mea Drago mi je da su te ohrabrili moji postovi. kao i svima koji kreću sa RSO, samo da kažem - držite se protokola, nemojte preskakati doze, držite se alkalne ishrane i vježbajte duh i tijelo koliko možete!
Neko je negdje spomenuo tablete za smirenje - RSO i opioidi, benzodiazepini i antidepresivi, tj. MAO inhibitori su kontraindicirani. U kombinacijama može doći do pojačavanja djelovanja pomenutih supstanci što može imati neželjene i opasne posljedice. Ako bolesnik završi u bolnici, obratite pažnju da se ne daju pomenuti lijekovi.
Što se tiče topikalnog korištenja ulja, ja radim sljedeće za bolove u mišićima, zglobovima, za išijas i sl. tegobe, problemi s kožom (herpes, dermatitis kontaktni, alergijski...itd.): pustim vodu da proključa i isključim kolo. Iznad toga u staklenoj djeli istopim jedno 4 kašike velike organskog kokosovog ulja, uzmem pola grama RSO (THC ulje) i malo više od pola grama CBD ulja. To miješam dok se ne sjedini, stavim u tamnu staklenu posudu i držim u frižideru. Ova kombinacija se lijepo da namazati po koži, bude kao neka mast.
Za opekotine i zacjeljivanje rana - isti proces samo stavljam CBD ulje i kokosovo ulje.
Želim sada da eksperimentiram sa pravljenjem kreme za lice od CBD ulja sa shea puterom, pa objavim recept u nekom Beauty threadu ili sl.
Samo da napomenem, pošto je neko spominjao kronične bolove sa kralježnicom - obavezno probati ulje, možda neku THC-CBD kombinaciju. Uzimati pomalo i povećavati dozu dok se ne počne osjećati bolje, opet obratiti pažnju da li bolesnica uzima lijekove koji bi mogli biti kontraindicirani.