Kanabis prah i super jednostavan kanaputer

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
31.08.2024
17
41
13
35
Evo mene sad ovdje, cura moja divljakusa smrdi ko govno, ne drzi puno. Tako da sam se odlucila malo baviti kuhinjom . Jos jednom sam probala neke kolacice praviti. Meni mehhh, seku ljuljalo prijatelj utono u san…. Tak da sam za ovaj drugi put odlucila malo jace da vidimo. Dajte sad kakvih recepata, kolacica, bombonica. Kako cega. Naravno gdje mi ne treba velika temp.pecenja jer kako sam skontala ne bih trebala se pec na vise od 160?? Pusa bok hvala

Prilozi

• IMG_6583.jpeg
    IMG_6583.jpeg
    273,7 KB · Pregleda: 30
  • Sviđa mi se
Reactions: Jolly Joker

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Pozdrav! :wave:

Koju količinu lišća stavljate na jedan puter? I da li koristite ekspres lonac? Takodje je bitno pretvoriti lišće u prah.

Kad se napravi puter, može se koristiti kao i redovan puter u bilo kom receptu tako da su opcije beskonačne. Za neki konkretan recept, predlažem onaj iz prvog posta u temi ali može šta god. Ja sam i jaja na njemu pekao. :D

31.08.2024
17
41
13
35
Stavila sam 200gr putera/maslaca na pofino trima (sram me nezz tacno, ali odokativno malo vise :,) koji sam predhodno usitnila. Obicni je lonac bio u pitanju. Poklopljen. Neka 2 sata se kuhalo, lagano. Porocijedila ohladila. Veceras idu neki mafini, a nek ostane sta i za dorucak putera;))

Prilozi

• IMG_6594.jpeg
    IMG_6594.jpeg
    309,3 KB · Pregleda: 15

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Moguće da je do količine to što su slabi bili. Ja stavim bar 30g na jedan puter. Takođe je bitno koristiti veću temperaturu. Na 120°C koliko bude u ekspres loncu se dobije maltene duplo više THC nego na 100°C u normalnom. Preporučujem da se koristi rerna ako ekspres lonac nije mogućnost. Pola sata u rerni na 120°C je dovoljno.

Ako se samelje sve u prah, nije potrebno cediti ništa i to olakšava puno ceo proces, plus nema gubitka. Npr, redovnim kuvanjem gde se koristi i voda može se izgubiti lako trećina putera. Ne znam koliko je vama na tih 200g ostalo.

Svakako želim lepu vožnju na mafinima, nadam se da će bolje raditi nego prošla tura! :thumb:

h0nda

"easy skanking"
Prijatelj Foruma
02.03.2016
2.743
14.275
358
Ja nekak sumnjam da ce biti nekog osjetnijeg rada s obzirom na kvalitetu trima,cim nema trihoma tesko ocekivat dobru voznju

• Sviđa mi se

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Ja nekak sumnjam da ce biti nekog osjetnijeg rada s obzirom na kvalitetu trima,cim nema trihoma tesko ocekivat dobru voznju
Ma ja sam stavljao lišće biljaka u vegi i radilo je. Čak je dosta jako bilo 2:1 CBD:THC lišće. Doduše, tad je bilo definitivno više od 30g. Sigurno duplo. Ali opet, nikakvog smisla nema da to radi a radilo je i te kako. Oči mi nisu tako pukle duuugo vremena. Kad sam se video u ogledalu, nisam mogao verovati na šta ličim. :D Ćerka mi priča nešto a meni u perifernom vidu tuku disko svetla! :D

@Bizzzo tebe nisam razumeo. :D

• Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.126
32.662
2.718
twitch.tv
Od cirka 7 puta sto sam pravio maslac, u 4 navrata sam ga radio od većinom trima i listja. Radilo je i sve, jedino sto me stomak bolio. Da li je do materijala ili previše maslaca to neznam. :rasta:

• Sviđa mi se

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Jbg, ne znam. Ja sam znao po 10 kukija na dan pojesti i nikad nikakvih problema. Doduše, moj stomak retko kad zapne tako da nisam merodavan što se toga tiče.

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.126
32.662
2.718
twitch.tv
Mlatio sam i ja po desetak i jednih i drugih i svaki put od trima sjedne na želudac. Neznam kako da opišem, nije bol nego kao da sam se kamenja najeo. Manje vazno, treba ga hrpa svakako :rasta:

• Sviđa mi se

Čupčupava

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.07.2012
2.266
17.177
358
Video se ne može pustiti, ograničen je na youtube, a zanima me kako ublažiti taj ukus jer mi je grozan..

beštija

Prijatelj Foruma
16.03.2012
4.723
30.334
2.598
Svalbard
Video se ne može pustiti, ograničen je na youtube, a zanima me kako ublažiti taj ukus jer mi je grozan..
Probaj sa smolom, meni je to najbolje. Kokosovo ulje ili kakao maslac i onda po zelji koliko zelis da bude jako. Lagano ugrijes vodu u kuhalu i u zdjelicu ubacis teglicu i mjesas dok se ne sjedini. Obicno treba dvije do tri minute.
Ja u zadnje vrijeme sam toliko lijen za bilo sta da jedem ovako direkt iz teglice. Stavio sam je na stratesko mjesto da moram proci kraj nje :D
Boja, miris, okus top!
IMG_6467.jpeg

Poslednja izmena:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Ja sam prijatelju pravio sa par začina i trava se uopšte ne oseti tako. Kardamon, cimet, klinčići, svašta nešto. Samo meni su ti njegovi opasno ukusni, ne mogu stati jesti. :D