Nemora, ali što bi bio aljkav, povrsan i prosjecan ako ne mora? Svasta i ti.
Pod time mislim da se čipovi ne mijenjaju. Nego da 3000K odrađuje sve. Riječ je o auto curama. Živjeli...Pozdrav svima....
Imam pitanje vezano za DIY.
Dali bi 20xV-Tec Samsung čip od 3000K 11W 1055lum. Bilo dovoljno za ormar nutarnjih dimenzija 75cmx45cmx200cm. I dali u nutra stanu 1,2 ili 3 biljoze.
Zdravi i veseli bili.
Hvala
Mislio sam odraditi s 10 i dodati još 2-4 kom od 4000k. Na poseban šalter i poslije ih isključiti. A s druge strane sam višak mislio pobacati po dužini stijenke (pod cca 45°) koja je 75 cm.I vise nego dovoljno, to je duplo manja povrsina, a samo 100w manje. Samo ne znam gde ces da ih uglavis, ovako na pamet tu ti stane od 15 do max 18 sijalica. Ako imas tolko visine mozes i jace od 11W
Ne bi bilo lose da uslikas sijalicu bez poklopca. Vidjao sam neke sijalice kao da imaju COB na sebi i spominje se Samsung, meni se to bas i ne svidja
Sa tom širinom (45cm), jedna biljka (max dve) u 25L+ pot, Scrog (mreža), i što ono kaže Bizzzo - prst u uvo do kraja75cmx45cmx200cm. I dali u nutra stanu 1,2 ili 3 biljoze
Koliko bi trebalo takvih komada na tu dimenziju boxa?
Na kojoj visini od najvećeg vrha budu? Kako ih držiš u stvari...Ne znam da li sam spominjao, ali nemojte se drzati striktno mog panela i jacine sijalica, jer sam iz bojaznosti od visine, koja je 120cm birao 12w. Sad bi napravio jos jedan zimski sa 15w, a da mi je 180-200cm visine bez razmisljanja i do 18W bi koristio
Stvar je u losoj efikasnosti sijalica, u smislu da dosta ode na toplotu, koju emituju u pravcu svetlosti zato je gw kod istih manji
Sad kolka je ova formula koja se vodi kao standard? Ja trenutno peglam 310W na 80x80, a osecam da bi mogo glat 350+