Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Vutra org najbolji groweri, najbolji grow forum..
Kad odem na one rollitup i ICMAG, totalna degradacija.. jbt da je marihuana legalna, pola vas bi skidalo pol kg sa biljke bez beda. Oprostite na offtopicu, ali jace je od mene, ufatiše me emocije kad vidim ovako nesto...ljubav prema biljci
Ma nista posebno, mix je onoga sto imam. Prosli grow sam pecnuo sa plantelom list u tranziciji tako da sada idem s drugom filozofijom (mikrodoze). S obzirom da ima puno zemlje, nema mi logike pretrpavati bilo cime, a za potrebe za azotom u tranziciji bi se trebao pobrinuti kalcijum za paradajz (NCaO 3.2:8 ). Isto, vodim se da je neka "ful" doza epsom soli i melase 1g/1l. Uglavnom svega po malo, a najmanje soli.
pH runoff-a bila 7.4. Iduce zalivanje planiram spustiti na 7. Sinoc uradjen i posljednji loli tako da je sa treningom zvanicno zavrseno. Ove slike dole su od jucer.
Panel io dalje radi na 220W, 4x6400, 8x4000, 9x2700 na oko 35 cm od vrhova. Ovaj put ustam vrhove da pridju blize panelu, listove pomno pratim.
Hvala @Mars1987 i@Barbarossa . Jeste, pot je 70l, kao kod tebe. Trazio sam 45-50 l i jedini veci od 25 l koji sam nasao bio je taj. Premda mogu reci da osim niza prednosti koje nosi veliki pot, ne mogu naci ni jednu manu. Cini mi se da biljci prija. Evo, u skoro 4 mjeseca nisam dodavao nikakvo npk gnojivo, samo bakterije i vitamine.
Drug svaka cast prvo na box-u pa i biljozi. Tip-top.
Ako te mogu pitati, gdje nabavljas Plantella proizvode u BiH ja samo uspijem naci Cvet? I melasu takodje nigdje nisam nasao...
Za sada sve ok. Strech ide svojim tokom i svi glavni vrhovi su trenutno 15-ak cm iznad mreze.
Proslo zalivanje, 26.08. pored mikrodoza vrta, kalcijuma, epsom soli i melase dobila i prvu dozu mineralnog gnojiva. Isti dan zamjenjeno 5 sijalica K6400 sa K2700 te dodane jos dvije K2700. Trenutno panel radi na skoro 250W, 9x4000 i 15x2700. Prije dva dana vrhovi stigli na 30cm od panela pa sam ga podigao za 7 cm i trenutno je na 37 cm od vrhova.
Ovaj put sam se odlucio da koristim samo Yaru (P_13-40-13) i (K+_14-0-46) i to u omjeru 3:1 gdje dobijam NPK 6.5 -15-10.5.
Ako nekog interesuje doziranje Yare u indooru, evo mog procesa.
Ful doza skoro bilo kojeg kristalon gnojiva je 1g/1l. Prvo pravim rastvor oba gnojiva u po 100 ml vode i 5 g (kafena kasicica) kristalona. Ta kolicina je dakle puna doza za 5l vode, odnosno 20 ml rastvora na 1l.
U slucaju 1/3 doze (npr) to ispada oko 7 ml/l , te u omjeru (3:1), stavljam 5ml/l P i oko 1.5ml/l K+.
Na isti nacin pravim rastvore za limuntos, melasu, epsom. Dakle nikad ne stavljam direktno u vodu.
Pocinje polako da mirise pa je i filter planiran u skorije vrijeme. Inace spajam ga u zadnji momenat.