Vege_94 dana
12/12_1. Dan
Pozdrav drustvo. Evo, nakon 768 dana vegetacije, Jack je flipan. Trebalo mu je, ali tu je. Hah, bice kakvog dima do ljeta. Valjda
.
Temperatura i vlaga uvijek konstantne, 25°-31°, 35%-55%, ali iskreno to vise ni ne pratim. Mozda da podno grijanje nakacim na tajmer zajedno sa svjetlom, pa da uvecer bude malo hladnije. Nek se navikava na jesen
Panel radi na 210W, skinuo sam sijalice iz coskova. Omjer je i dalje 50/50 2700 i 4000. Visina panela je 50-ak cm od vrhova.
U opisu straina je stajalo da je izmedju ostalog, Jack veoma umjerenog mirisa, sto je vrlo stealthy. To za sada mogu i potvrditi. Miris pusta samo kad se lisce dotakne, ovako gledajuci mozda filter i izostavim iz ovog growa.
Ali brate miris joj je divan. Znaci uopste ne podsjeca na vutru kakvu poznajem, neki citrusni slatkasti. U pocetku sam topirao makazama, al otkad sam provalio miris, dusa mi je da je copkam prstima. Mogu vam reci da izgleda veoma potentno, dosta sitnih trihoma po listovima, onako cakle se, presijavaju.
Za iduci grow (a to se dvoumim izmedju Super Lemon Haze i Gorilla Girl) planiram izbaciti kokosova vlakna i zeolit umanjiti na saku, a ne jbenih 15%. To je vjerovatno jedan od razloga sto se vegetacija oduzila toliko. Zeolit, pogotovo u ovoj kolicini dosta zadrzava vlagu, pa treba 5-6 dana da se pot fino osusi, a posto zeolit veze za sebe vodu i ogranicava unos biljci, ona je je zedna vec nakon 2 do 3 dana. Zadnjih par zalivanja razmak je 3 dana i popije 2 litra. Svako trece zalivanje dobija List (1/3 doze) i Vitu (1/2 doze), svako drugo BioVrt (1/1), a svako slavol (nekad 1/1, nekad i duplu dozu). pH vode zadnji put bio 6.6, runoff bio 6.8.
Ne znam jesam li prije spominjao, a mozda nekog zanima, ph_minus rastvor pravim sa pola male kasicice limuntosa na 250 ml cesmovace (7.3), i onda tog rastvora (pH 2.7) stavljam 40 do 80 ml u vodu za zalivanje (sa gnojivom, pH bude oko 7.5) da bi dobio izmedju 6.2 - 6.5. Sada u cvjetanju cu pravit da bude 6.5 - 6.8.
Eto toliko za sada. Malo duzi update, al eto nisam cesto tu pa ce valjda proci. Sve kritike dobrodosle.