Po meni ništa zabrinjavajuće, genetika i malo vrhovi pecnuti od hrane. Nešto ozbiljnije bi se vidjelo. Zbog tih sitica se ne obazirati sem ako se ne prošire. Koliko sam primijetio a i meni se desilo ali na paradjzu sa ovom zemljom jedino što se može dogoditi je deficit cal mag. Zato sam i ja nabavio Biobizz calmag. Makar za automate, kratko vrijeme ne bi trebalo a i puno su drastičnije promjene.
Zanimljivost. Ista zemlja, dvije vrste paradajza, jednu vrstu je uhvatilo i to ne bih ni znao da mi jedan Slovenac, gost, nije rekao. Javlja se crna točka na vrhu ploda. Drugu nije ni dotakao. Išao čitati i našao da zavisi jako od sorte. Ne mislim da je ovo situacija kod tebe. Samo opušteno prati što se dešava.
I probaj skupiti nešto para za odvlaživač. Sada su im i rasprodaje. Stvarno investicija koja se jako isplati.
Kada već pišem, na ovim stranicama imamo često rekordan uzgoj od jedne biljke koji ide i preko 400grama na metar kvadratni. I traje li ga, traje. Jedan od problema toga uzgja što i najboljima sa svom opremom često završi sa buđi.
Sa druge strane, za to isto vrijeme se mogu napraviti dva uzgoja sa po 4 automata koji će dati dva puta po 300-400 grama. I to sa puno manje stresa i straha od buđi. Kvalitet automata je sve bolji i meni je Somango automat bio za klasu bolji od NVC diesel. Fotoperiodne biljke imaju puno veće i ljepše cvjetove i to ima svojih draži.
Zato sada idem sa autosima Amnesiea Haze (nikako da proklijaju..) a i sa par fotoperiodnih biljaka (ima sjemena, još nisam odlučio koje) pa ćemo opet napraviti analizu prinosa i kvaliteta. Malo sam odužio, sorry.