Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Uzmeš power bank za telefon, i turiš stoni USB vent u njega (koji i ide na USB) i radi ceo dan bez problema, kakvi crni akumulatori i kleme, lemljenje USB priključka i slično
Joj bre zemo.....ti uspeš da iskomplikuješ i šta se ne može iskomplikovati
Pre cu da nadjem akomulator od 55A ,nego powerbank,a i on ima za dan,akomulator mozda ima i za nekoliko dana,jer su ventovi cini mi se 5A ili nesto malo vise. Lemilicu imam,kablove imam punu kucu i pun auto,mora da ima dva koja lepo rade. Kod usb kablova je mnogo tanka zica,nadam se da cu uspeti. Odo sad da spavam,vec je kasno,rano
Brate... svaka tebi čast nalemio sam se kablova u životu (muzičar, nosim tetki lek ) pa ja mislim da bih radije pešačio 100 km da nađem power bank, nego jedan audio kabl da opet lemim, kamoli USB pi*darije haha
Jesi u pravu power bank drži dan plafon (i to ako je preko 10.000 mAh), akumulator će ti izvući više sigurno
Ajd laku noć, šta da ti kažem bude to super na kraju, kad je volja jaka
Pada kisa,padace ceo dan,ali pase mi. Afirm insekticid se gubi na visokoj temp,zato se prska pridvece ili kad je oblacno,najjaci je prva dva dana,biljka ha upije i sve sto je gricne,narednih par dana,odmah pada. Kisa ga takodje spira kao i switch,ali zato ide mineralno ulje,koje je viskozno kao voda, (ne zelite da proveravate dal je masno,tesko se pere) ,e to cuva pesticid i fungicid,jos dan-dva i eto prodje vreme karence. Sad nastavlja dalje bez otrova , nadam se.
Ne znam kako to ide u autdoru,kad pada kisa i kad je oblacno,dal se produzava vreme cvetanja? Sad ce biti sareno vreme,nestabilno skroz.
Ajd pozdrav iz kisne Shumadije
Udaerila me neka nostalgija,ne radim danas,pa sam prepusio i pocnem da trazim stare dnevnike,jedva nadjoh 3 . I bas sam se raznezio i setio kakve sam avanture imao,tako da imam utisak da ce se i ovo avanturno zavrsiti,kao i do sad,u teglama
Ovo su neke slicice,imao sam i najmanju travu,jer mi se moglo svasta nesto sam ja pravio i experimentisao,poluuspesno.... Biljka od 2-3 g iz kartonske kutije.
Resicu ja i problem susenja,samo da se nakanim da ukljucim lemilicu da se greje
Pisem ovo u nekoj app u nadi da ce moci kopy-paste,sad je 07.10.2024. 13:21. Negde u Shumadiji...
Ovaj apdejt pocinjem sad ,a pitanje je kakda cu da ga zavrsim,jer pisem samo lar minuta dok nema posla,dok ne vozim...
Danas sam obisao i slikao devojcice,a sa 3 sam uzeo po cvetic da probam. Sada su u papirnom ubrusu u kolima na suncu,dda se osuse sto pre da probam. Trenutno ne radi sajt al kad proradi izbacujem i slike.
Trenutno imam ponovo najezdu puzeva,njihove bebe su zaposele moje cerke,decu moju,moje devojcice.... nasao sam ih svuda po liscu,ajd neme tolko veze,al u cvetovima. Povadio sam sve,ne znam sad sta da koristim protiv njih? Koliko oni uopste i mogu da nastete biljkama. Ako jedu lisce,nema veze lisca ima na pretek,ali nasao sam nekoliko puzica u cvetovima koji su leoljivi i smrde,oardon mirisu,ali su puni smole. Nije ih bilo bas na svakoj biljci ali jednu su skroz zaposele,a na drugoj sam nasao 2-3 ovamo nista.
Pada kisa danima,pa bude neki dan bez,al ladnjikavo sa malo sunca,nemam kad da im dam jos malo hrane,bar jos jednom.
Za sad nema naznaka budji ili trulezi, osisao sam ih malo,skinuo zuto lisce i jos malo drugog lisca da se cvetovi suncaju vise. Danas je lep dan,nadam se da ce da potraje da bi se suncale i sazrevale. Da zavravaju vise da idu na trimanje pa susenje pa najsladji deo,purnjanje.
Evo upravo ostadoh bez goriva,palio sam auto na kablove i resetovao mi se mali Km sat,pa je umesto 180km,pisalo 100km,a tocim na 150 predjenih. A navaren nisam o resetovanju razmisljao uopste,iako znam za tu zajebanciju.
Elem,sto se devojaka tice sem puzeva i manjka sunca im ne nedostaje mnogo toga.
Ima jedna ciji listovi pocrvene kad se suse,zanima me zasto? Njen cvet vuce malo i na ljubicasto,jedva primetno,mozda je genetika,a mozda i nedostatak necega.
Pupoljci su tvdi,kompaktni.....
Evo stigoh kuci 19:33 je sad iscepao sam buxnu prvo,pa sad da zavsim apdejt sa fotkama. . Danas zavrsavam apdejt,to je sutra od juce . Ovo je juce stajalo ceo dan na suncu u kolima i nije se osusilo. Pod mikroskopom sam video svasta,na nekim cvetovima dosta braon pecurkica. Jel je ona kad se gleda ima belo telo,ali je vrh,oblik balona,obojen? Ubrao sam sa 3 biljke i na 1 samo nema ni jedne tamne,na ove dve ima pomalo,ali jos je rano. Ovako sam probao da osusim. Danas ce biti na balkonu,za probu mkze da se osusi i na suncu,bolje nego sporet , a mogu i u njega za 1 sat gotovo sve, ili pak da kupim maslac i oderem se? . Neka pusicu,ovo je za probu.....
Pozdrav iz Shumadije
Apdejt, ili podapdejt. Suseci na silu u rerni na 50°C sam osusio oba tri cveta i u jednom pronasao , koliko me pamcenje sluzi to je ona njveca. Sta sad? Mislim da nije lepo oprasena videlo bi se vise semenki,ovo imalo na suvo 2gcvet 1 menka,sitna.
Edit : Prosusio sam 20ak min na max 50°C i sad imam na probu 2g
Zar se vi ne bi vozili samnom. Imam vrlo izbirljivu klijentelu,cekanje se takodje naplacuje kao i diskrecija,to mi je baksis
Inace je vutra bila u mojim kolima ,privatnim,na parkingu sa otvorenim prozorima,osetio sam vutru na 2m od kola
A gde cu je? U stan? Jos gore,oreneta je u stan,zena kad se vratila pitala me jel sam susio u rerni,oseca se ispred,a ja uneo samo da ih vidim pod mikroskopom. Sad je kisa ,ali ja moram na sajt da uberem veci cvet za sebe,nemam vise novca za kupovinu,ponecu mikroskop ako uspem da vidim nesto,a ako ne gledacu pistile. Skinucu jedno 10 g suve,snaci,veci cvet i susicu ga na balkonu stana...
Edit : bio sam do devojcica,malo ubrao za probu,stavio ih na balkon u ladovinu,a napolju je oblacno. Malo sam uzeo za brzu upotrebu : rerna na 50°C,vutra seckana i to je za sat gotovo. Medjutim na pola posla me zvali da mi saooste da je moj auto izasao od majstira i ceka na mene,gasi rernu koja ima opciju da vrti vent i kad je hladna i kad he vruca,ja sam ugasio vent na vruce,ne mnogo oko 35-40 odavno je bilo 50,nisam dogrejavao,nebitno,to sad cuci u rerni i ceka mene,a kuca smrdi,i ispred vrata se oseca,a osetili su i svi stanari kada sam upalio aspirator Tako je napravljena zgrada da ko god u toj liniji kuva i ukljuci aspirator,oseca se svima u stanu i svi moramo da ukljucimo aspirator,zbog jednog belog luka.
Tako su osetili jutros kricnu udovicu. . Takodje sam uzeo pod prste malo,kad sam iseckao da susim u rerni,uzeo sam i ubacio u mikrotalasnu. Za 2 min gitovo,ali nisam siguran koliko je izgubila THCa jer se on gubi na visokim temp,a mikro. radi po sistemu grejanja masti i vode,ostale stvari ne moze da zagreje tako lako. Tako da mislim da se mikrotalasnom gubi mnogo THCa
Danas i narednih dana najavljuju nestabilno,ali suncano vreme,to mi i ide na ruku.
Trenutno im je 148. dan zivota i 6. sedmica cvetanja pojedinih,vecini.
Ovo sto sam nabrao mi se od juce susi na balkonu u ladu, ali nisam mogao da cekam, capnuo sam vrh iseckao poluvlaznu lepljivu vutru , ubacio je na 800w 5 sek u mikro. oa jos 5 pa jos 10 pa 5 kad ono kamencici. Zavijem ja to bez neke nade,jer ono sti sam isusio u orvoj turi nije udaralo,ali tu su bili popcornovi i ko zna koje biljke sve.
Zavio sam bogato,ispusio,krenuo pod tus,istusirao se sa dugom
Vec mi je tu bilo sve jasno ovo klepece po usima,zavrce,ja izlazim iz kupatila i sve je jace. Odusevljen sam. Mislim da je to ona visoka sa crvenim listovima. Ona ima najvise trihoma boje vinjaka,ali nedovoljno,po meni,pa cu sacekati jos malo za nju,a malo vise za ostale. Nadam se ne previse, ipak je 10 mesec,uskoro ce mi rodjendan i svi ste pozvani
Edit : 31.10. Tekuce godine,od jutra do sutra. Vutru imam da duvamo,al da se osusi
U al me zeznuli ovi za vremensku prognozu,obradovao sam se danima bez kise,pa makar i oblacnim,kad ono kisa ceo dan,natopila zamlju bogato,flushirano sve. Probacu da ih nahranim jos jednom bar,ako mi vreme dozvoli,a cekacu ja njih jos. Treba im najmanje 15 dana za jednu da bude prosecna,20ak da bude taman,ali suncani dani...
Evo upravo javljaju suvo i toplo,daj Boze ,Alahu, Budo,Papo , Dalajlamo i ostali. Samo jos metar dana sunca,pa nek padaju " betonske table,sa vrha moje zgrade" , posle. 20ak dana zar mnogo zahtevam?
Evo me na sajtu varim buxnu od 1,5g jel je ubrana mlada. Na sajt sam dosao sa ortakom . mikroskop i ja smo videli pravo cinjenicno stanje.
Prvo na obe cetri su trihimi razlicitih boja ,od providnih i mlecnih do malo boje vinjaka. Plan mi je ostaviti ih tako do kraja meseca pa proveriti. Mozda ce Jedna biti gotova, a ostale ce ubrzo zatim,ako vreme posluzi. Nemam nameru vise davati NPK,vec je kasno,mozda sad,ako ne bude kise narednih 4 dana,imacu kad i da je isperem,ali bice kise. Videcu. Sabracu to sve pozdrav....
Nemojte pisati u množini i spominjati druge (frend i ja, prijatelj, kolega, ortak... mi, nama, naše, smo... dobio od drugara...), forum je mesto za pojedince koji uzgajaju samostalno i za svoje potrebe. Ne prikazujte na forumu fotke tuđih biljaka već samo svojih. Ne postavljajte pitanja u ime "drugara".
PRAVILNIK FORUMA Vutra.Org je sajt u privatnom vlasništvu i pristup forumima je slobodan uz obaveznu registraciju radi pisanja poruka, osim ako nije drugačije naznačeno u pojedinim forumima. Korišćenje našeg foruma je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i može bilo kome biti uskraćeno u svakom trenutku...
Kontam da se ovo ortak odnosi na mikroskop.
Malo po malo, dogura ti skoro do kraja, a vjerujem da si i zadovoljan veličinom. S obzirom šta se sve izdešavalo, super je to