Dakle ako sam dobro shvatio biobizzom se gnoji svaki dan, ako bude prevlažna zemlja, mogu preskočiti jedan dan. Sad me zanima kolika količine otopine bi bila dovoljna za biljku u 20l tegli. Vjerojatno se na početku zaljeva sa manjom a kasnije s večom količinom. Znam da to ovisi ali sigurno imate neke već razrađene sheme s koliko dnevno zaljevate?
Edit: da me ne shvatite krivo. Imam tablicu, ne zanima me omjer. Zanima me ukupna količina tekučine koju dajete biljci na dnevnoj bazi. Koristit ću potgrond H pomješan sa perlitom. To se vjerojatno gleda kao "all mix". Odma usput je li bolje zaljevati prije paljenja lampi ili prije gašenja?
Razrađene sheme možeš imati u potpuno kontroliranim uvjetima. Ono što zimi na 7 stupnjeva i 70 posto vlage biljka pije 5 dana, na 37 stupnjeva i 30 posto vlage popije u dan ipo, dva. Budeš li dnevno zalijevao velika je šansa da ćeš je udaviti. Ono što početnik teško radi je pusti biljku na miru.
Pitam se zašto bi svaki dan zalijevao biljku ako nije žedna? Tablica za gnojiva je isto pokušaj nekog prosjeka, ali pogledaj kod čovjeka samo. Imaš ljudi u petom osnovne ima 80 kila i jede dva kila na dan, dok netko drugi ima 40 i jede 70 deka. Količina svijetla direktno utječe na metabolizam, kao i čovjek koji vježba 4 sata na dan i onaj koji polumrtav traži tenziju kroz tuđi život na ekranima. Tako da ako ima puno svjetla onda se događa i masu fotosinteze, znači više hrane.... itd...
Sustav koji ti ja mogu preporučit, a svi na kraju dođu do njega je da daš piti kad je biljka žedna. Ja samo podignem posudu i osjetim da je lagana. Nekad samo bacim oko na prve donje listove koji se prvi saviju prema dole kad je žedna. Probaj za početak sa
Biljka je živa i život. Da li ti svaki dan pojedeš i popiješ isto. Pa čak biljke imaju drukčiju iskoristivost. Ne rade ni sve vrste baš sve isto...
Growanje nije kao ispit iz matematike gdje ti netko može šapnuti rezultat, kad je to rezultat točan samo za njegovu situaciju, na koju utječe pa doslovno cijeli svemir...
Sad ti se već gadi ovo filozofiranje, ali što prije se postaviš na pravi način, brže napreduješ. Ako biljku gledaš kao neko robotsko govno, to i dobiješ.
Koristio sam biobizz dugo i u prelaznom periodu su mi znale biljke malo biti gladne nitrogena, ali kad sa počeo davati Fish mix (umjesto growa) su se lijepo zelenile.