I treba
Meni je prvi indoor u životu bio prilično dobar, i glede kvaliteta i glede prinosa - ali jedno dva, možda i tri meseca sam pre toga čitao i gledao tih par klipova što je bilo u ono vreme
pokušavao da shvatim - i opet pravio neke greške , ali to je upravo to: grešaka će biti, treba ih samo smanjiti na minimum.
Mišljenja sam, a verujem da će se pojedine kolege složiti, možda i većina - ako prvo pikneš seme, pa dok biljka raste učiš šta joj treba - to je prečesto put u propast..
Neka osnova se mora znati
- koliko im svetla treba po kv metru, koji spektar se može koristiti
- šta tačno biljke rade, šta je fotosinteza, transpiracija, kako uzimaju nutrijente, čemu koji element služi, kad se dodaju
- ventilacija, zašto mora krošnja uvek da se mrda, koliko je jaka turbina koju planiraš (treba 60 ciklusa izmene po satu, dakle svaki minut komplet vazduh da se promeni u boxu je idealno), filter..
- kako prepoznati probleme, kako ih sprečiti da se pojave
Itd
I to je bukv nešto najosnovnije..a samo o tome ima da se piše kilometra trista teksta
Dakle,
Skuvaš kafu, smotaš spravu, sedneš, čitaš, gledaš, upijaš
Evo ovo je meni baš pomoglo kad sam počinjao, jeste mator video (tada i nije bilo mnogo drugih, danas hvala Bogu možeš da biraš između milion na temu indoor gajenja) ali Jorge je legenda ovog hobija, i valja se uvek podsetiti onih koji su prvi utabali stazu kojom sada svi hodimo
Koga mrzi da čita, eto
Kultni Cervantesov "Grow Bible", sa svim osnovama opisanim vrlo lepo