Amaterski vodic za indoor uzgoj

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
01.05.2016
10
0
1
35
Pomoc

Imam 4 Biljke u boxu 100cmx100cm visine 150cm,sa 2x250whps koje su u vegetaciji.sad bi ih prebacio na cvjetanje ali samo s 250whps jer bi drugu sijalicu stavio u manji box u koji bi stavio 7kom automatica da narastu dovoljno za outdoor i nakon toga bi vratio opet sijalicu u prvi box.pitanje je dali ce biti malo 250whps za cvjetanje,znaci neki 20dana?i dali je pametno ovo radit s automaticima ili ih odma zasadit outdoor?

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
I dalje mislim da je moja varijanta bolja ako imas nesto novaca za stedne zarulje. Ako nemas, onda napravi kako si zamislio ;)
EDIT: Mislim da ce bit jos dovoljno male biljke da pokrijes i sa 250W tih 20dana.....

• Sviđa mi se
Reactions: Aresinho

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
Pozdrav.
Opet ja. Zanima me kad je dobro zalivat biljku, prije spavanja kad se ugasi svitlo ili kad se upali il je to svejedno pa se moze zalivat bilo kada. Ruzica je sad na rezimu 18-6 u vegetaciji.

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Nerazumjem zašto ti svijetlo radi po danu a ne po noći kad je jeftina struja. Zaključujem iz toga što kažeš prije spavanja. Zalivati kad je ugašeno svijetlo.

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
Nemam bas 100% svetlostno nepropustan growboox (domaci rad) pa sam zato isa na to da je nocu lampa ugasena, znam malo cu vise struju platit. OK zalivati prije spavanja. Jos to jel nesto vazno kolika je vlaga u booxu ponoci i jel dobro da ventilator radi i dok biljka kao spava mislim kad je svica ugasena ???

Poslednja izmena od urednika:

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Ma ugasi ventilator prek noći, taman ih zaliješ pred spavanje i isključiš vent i automatski ti bude vlaga viša a i bit će im toplije.

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
A mozda jos ovo. Ne bi tija bit dosadan al posto je to amaterski vodic pa mozda jos kojeg amatera ka sta sam ja to muci. Ja jos sad ne svacam 100% kad pocne vegetativna faza iako sam se potrudija i sto vise procita. Znaci jel pocne vegetacija u trenutku kad se pojave kotilodoni ili kad se pojave ona dva prva listica (rebrasta) il su to sve kotilodoni (jer jednom se tvrdi ovako drugi put onako) ili pocne vegetacija posle 14 dana. Mislim 1000 tekstova 1000 suprotnih tvrdnji cak jedan autor u jednom tekstu najpre tvrdi da veg pocne sa kotilodonima a malo kasnije kad biljka malo ojaca cc 14 dana kasnije pa se sad ti misli. Jel opcije su kao svetlo 24 sata dok ne pocne veg ( dobro za razvoj korena) pa onda 18/6 ili neki drugi rezim, a kako ako veg pocne odma:zvezda:: itd itd. Mislim zato bi bilo dobro znat kad tocno pocinje veg. Hvala unapred.:respect:

xcx

Aktivan Član
07.05.2015
433
380
113
Koliko ja znam, vegetacija počinje čim biljka izađe iz zemlje.Mislim da si pobrkao početak vegetacije i početak gnojenja.

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
Nisam pobrko 100% jer sam pazljivo cita. Ali i ja mislim da veg pocinje ka sta ti kazes, znaci odma cim se pojavi biljka das je u rezim svetlosti koji odaberes il mozes najprije nekoliko dana imat 24 sata svetlo pa onda das u odabrani rezim ?

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
A nego šta je nego vegetacija odma, nije zajebancija sigurno. Čim otvori prva dva listića na režim i drž se tog režima do cvata. Kakav 24 sata svijetlo, to nije režim to je blago sranje. Fotoperiodne biljke se nemogu držati na tom režimu. A ni za automate nije prirodan iako se može furati.

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
OK tako sam i napravija ali pitam da sam siguran. I hvala za ovaj i postove prije:thumb: jel mi je jedan post izbrisalo. Ako sam svatija ne smem ici na odgovoriti u tvom postu nego samo lipo dole napisat.

• Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
Pozdrav.
Opet ja tute, sa nekoliko pitanja i velikom molbom za pomoc . Ruzica je sad dva dana u 18/6, narasla na 6,5 cm, prva dva listica lipo rastu, vec cc 2 cm dugi i lipo siroki. Ali sad sta me brine 1) listici su vrlo svitlo zeleni pod lampom mi se cine pa skoro zuti (kotiledoni lipo tamno zeleni) jel tu nesto ne stima ? 2) Stablo mi se cini malo tanko ka cackalica inace izgleda zdravo i jako (ak ga malo savijes odma se poravna) ali me svejedno zanima jel to u redu ? I jos ovo, zalivam sa kisnicom PH joj je oko 6.8 (koristim kit za merenje ph) jel bi bilo bolje da pojacam kiselost na 6-6.5. Eto toliko sta vi mislite jel triba neka nuzna intervencija il samo polako pivajuci naprid ?:bocni::

faki

Aktivan Član
19.09.2014
134
316
63
forest
Da se nadovezem samo na par postova iznad sto se tice zalivanja
vodu sipam dok je svetlo 1,2 h pred gasenje
a gnojim dok je mrak 5,6 sati pred paljenje svetla
ventilacija radi vec 50 dana bez stajanja ...
i naravno sto je no joke rekao svetla rade nocu kad je jeftina struja ,.,

Grunfaviaticar

Banned
Banovan
03.05.2016
67
28
8
58
LOod bas cu probat sliku poslat. Znaci ako sam te dobro svatija za sad nema problema. Faki slazem se sa tobom al objasnija sam zakaj sem napravija kak sem napravija +suma za struju zanemariv trosak :thumb: