Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ne piše nigdje koja je temperatura svjetla ali piše "blue" /plava, ako je tako mozes vege odradit bez problema, čak su flo cjevi jedne od boljih za vegetaciju po meni.. Flo cjevi i clf žarulje za vege su top. Pokusaj vidjet ima li kakva oznaka K i lumenamu ali mislim da bi trebalo to bit ok
2 su plave jedna crvena.. Crvena se posebno pali.. Imam ih dosta svakakvih jer sam uzgajao ribice.. Hvala na pomoci.. Treba mi samo kao pomocne lampe sa strane gdje je losija svjetlost od hps
Moze li misljenje,pomoc?
Na slabijoj biljci,koja je kasnije procvetala su se pojavile tamno zute,bakarne tackice koje se sire i list umire.Ona je dosta bledja ali mislim da nije krta,jer se do sad lepo savijala. ovo sam juce skinuo,a prekljuce je zalivena sa vodom i prvi put izmerenim PH na 6,5.Pre toga dobila 1/2 doze Fertico bloom.Isto je dobila i druga,za koju sumljam da je automatik,a i sativa
Ova sporije cveta,a listovi su joj tackasti.
Danas posle 24 sata vidim nove sitne bakarne tackice.
Imam svetlo 60w 3000k ,10w 2800w,10w6500 na 20-25cm.Sta da radim?
Mala ispravka kao sto @Netkotamo rece,da pustim da se opusti, upravo sam primetio,kad sam uzeo da je uslikam,nema nove pecke,vec se neke stare rasirile malo,a ona je potamnela malo ,a porasla od juce za 5-6mm.
Sad je sativa suva i to ceo prst zabutam u skroz suvu zemlju. Voda se odmara i sad necu Fertico. a evo je i ova zednica Ova mala propada polako od svega svr joj tteba,prostor najvise,dobice Fertico preko lista.
Postovanje,
imam par automata ispod 100w CFL-a. Plan je bio da ostanu tu 10ak dana pa onda u out, kad ono medjutim - napolju je novembar. Momentalno su stare 14 dana, grunule su treci sprat listova i generalno su u dobroj kondiciji. Brine me sledece, saksije su male jer nisam predvideo da ce ostati toliko dugo unutra. Znam da automate treba sto manje cimati kad je rec o presadjivanju i nisam pametan sta da radim. Plasim se da ce poceti da krzljaju i da prosto nece stici da izvegetiraju dovoljno ako ne da j boze vreme ne dozvoli jos jednu nedelju da ih izbacim. Vremenske prilike su takve da bude dan-dva suncano, ali onda udari hladno i kisovito 5 dana.
Da li ih presaditi u vece posude i hraniti, ili ugrabiti priliku cim naidje prvi dan kad ne pada kisurina i baciti out u blato?
Presadi ih, to ti je najbolje. Ne cimaj se nego ih presadi, u malo vece sakcije i pricekaj lijepse virjeme ili riskiraj pa presadi van .
Ja bi ostavio jos mrvu unutra ali presadio pod obavezno.
cao imam par pitanja, ovako poeo sam vegetaciju 9.maja sve je islo super i u proteklih par dana biljka kao da je pocela da se susi listovii su na coskovima poceli da baonkasti i onako su se opustili , nzm u cemu sam pogresio, jel moguce da sam previse blizu stavio lapmu i da je ona sprzila biljku?
Za početak odalji reflektor i čekaj da ti neko od iskusnijih pomogne, Ne bi bilo loše da daš info o tipu/modelu led reflektora, temperaturi, strain-u i sl.
Iskreno ne znam da li joj ima spasa. Prosto udalji svetlo i čekaj... ne znam šta bih ti drugo rekao.