Plasim se da ce joj biti puno i da cu je spaliti. Onda nece biti dobro nikakoProbaj joj dat cijelu dozzu,izgleda kao da joj fali hrane i pomalo svijetla.
EDIT
Meni moja miss.toxic jede već 3-4 dana full dozze svaki dan(cca 15 dana doo kraja,još 2-3 put hrana i dalje samo h2o).
Ma kakvi gladna, prije bi reko da je spaljena sa gnojivom, posebno sa dušikom + neki lock u zemlji od gnojivaMeni se čini da ti je biljoza gladna kao vuk
Vako uvije listove prema dole i suzi ih, postanu tanki od previse dušika i hrane, od velike temparature isto moze... Vidis i foxtailova, i to moze biti od previse gnojiva i velikih temp itd... i naravno do genetike.za paradajz
ima 9h direktnog sunca .hvala ti dosta si mi pomogaoprevise N, premalo svjetla (kolko sati direkt sunca ima?), spidere ne vidim nigdje. ja bi prestao gnojit sa tim gnojivom i prebacio se na nesto sa vise P i manje N. FitoFert Kristal TOMATO 12.5:6:31+4MgO+ME
takodjer bi ju prestao spricat sa djumbirom.
ph ako vec korigiras, digni ga na izmedju 6.5 i 7. 6 je nisko za cvjetanje.
mix zemlje je isto upitan sa tim "humusom".
ja bi tu dobar flush napravio, opro biljku vodom, dodao pola doze plantelle cvet ili slicno za cvjetanje dok se ne oporavi malo pa onda vidio kako dalje.
Ma kakvi gladna, prije bi reko da je spaljena sa gnojivom, posebno sa dušikom + neki lock u zemlji od gnojiva Vako uvije listove prema dole i suzi ih, postanu tanki od previse dušika i hrane, od velike temparature isto moze... Vidis i foxtailova, i to moze biti od previse gnojiva i velikih temp itd... i naravno do genetike.
Baci joj koju dozu ciste vode 2 zaljevanja malo vecu kolicinu nego sto obicno zaljevas, mozda i duple doze. Npr zaljevas sa 2 litra, sad je zaliješ sa 3 litra ciste vode 2 puta zaredom. Pa vidi mozda joj bude bolje.
Jer ako je budes dodatno hranio a ne bude gladna, onda je mozes spaliti skroz i moze ti uvenuti. Ako nema hrane nece uvenuti, a ako ima previse itekako moze.
Obicno kad je gladna to zuti od dna prema gore, a tebi su dole listovi zeleni a na vrhu tamno zeleni... sto ukazuje na previse dušika.
To je moje misljenje, sacekaj jos koji odgovor.
hvala japanac na savetu <3previse N, premalo svjetla (kolko sati direkt sunca ima?), spidere ne vidim nigdje. ja bi prestao gnojit sa tim gnojivom i prebacio se na nesto sa vise P i manje N. FitoFert Kristal TOMATO 12.5:6:31+4MgO+ME
ja bi tu dobar flush napravio, opro biljku vodom, dodao pola doze plantelle cvet ili slicno za cvjetanje dok se ne oporavi malo pa onda vidio kako dalje.
Nemoj sipati vodu nakon hranjenja,nezz cemu to,samo ces si problem stvoriti nepotrebno.. kolike su ti posude,2L mi djeluje puno premalo za ove potove i još nisam siguran jesi li htio reci da si svakoj dao po 2l ili 2l na njih sve?inace biljke ti izgledaju dobro,ali mislim da trebas pojacat hranu i zaljevanje,zalio sam sa 2 l vode + 10 ml terra blum + 2 ml green sensation i dodao po 0.5 l obicne vode ( 2 biljke
Da li da skinem listove sa vrha da hed dobije vise svetla ili je kasno?previse N, premalo svjetla (kolko sati direkt sunca ima?), spidere ne vidim nigdje. ja bi prestao gnojit sa tim gnojivom i prebacio se na nesto sa vise P i manje N. FitoFert Kristal TOMATO 12.5:6:31+4MgO+ME