Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Čupčupava

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.07.2012
2.269
17.194
358
@Vutrolog1999
Mislim da ti je biljka pregladna, možda još od vegetacije ;) slažem se da joj hitno treba neko gnojivo za cvet, fosfor i kalijum, da se ti cvetovi malo popune.. Kopriva je puna dušika i dobra je za vegetaciju, ali kad biljka počne da cveta onda kopriva nije više dovoljna, zato ti na gnojivima piše za List ili za Cvet, jer nije svejedno čime gnojiš u različitim fazama rasta..

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0 and Ćyro
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Plantella cvet je NPK 6-8-8 (dušik, fosfor, kalij).
Kod tebe je dušik 4, fosfor 12, kalij 5.
Iskreno pojma nemam, vidim da je Plantella puno izbalansiranija, ali možda ne mora značiti da je to što si ti kupio loše.
Može biti da je ovo tvoje i bolje.

Edit: možda baš i nije dobro, zato što su ti fosfor i kalij u disbalansu. Bilo bi dobro da ima znatno manje fosfora i više kalija:

IMG_20240909_120710.jpg

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.671
11.963
356
Humistart je za seedlings, zato ima blago povišen fosfor, to im je i potrebno u ranoj fazi zbog korena @Vutrolog1999 a u pravu je kolega, u cvetanju je to već disbalans osim ako nemaš i bloom neki pride, onda blago povišen fosfor daje rezultate
Super je Fitofert, ja sam baš taj i koristio, kombo mineralnih i organskih đubriva - ali u principu stvarno nije toliko nužno, čini mi se da je korisnije onima koji imaju inertan supstrat od starta neki baš light mix uz minimum nutrijenata
Dobro je zbog humične kiseline, ali toga možeš naći i u drugim proizvodima

Sve piše na boci :) i kad se koristi, i u kojoj meri. A i ovo "start" nekako sugeriše da je na nekom početku :D
Uglavnom, za cvetanje možeš (i moraš) proći mnogo bolje, ako tražiš 'base npk'

• Sviđa mi se
Reactions: mulak
05.02.2020
17
5
3
25
Bio sam u drugoj apoteci, uzeo sam neko vodotopivo djubre na meru sa sastavom 12-12-36- radnica mi je rekla da je ono najbolje za cvetanje. Da li da probam sa tim posto je malo jace. Rekla mi je da ide 1 kasika na balon od 6L. Ili ipak da uzmem fitofert?

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.671
11.963
356
Ili ipak da uzmem fitofert?
Humistart nije za cvetanje, rekoh ti već :)
U tom slučaju, bolje to drugo (mada je to za dozrevanje ako se ne varam, drastično povećan kalijum)
Tebi zapravo treba miks i jednog i drugog :) da dovedeš negde odnos P i K da budu u balansu više

Ne znam odakle si, ali u većini hipermarketa imaš odeljak za baštu, i uglavnom imaju ako ne plantelu, onda neko drugo base NPK
Isto i po cvećarama baci pogled, svaka iole opremljenija ima u ponudi osnovno đubrivo

A uvek možeš poručiti online, još jednom ne znam odakle si, ali u svakoj zemlji u okruženju imaš radnje koje prodaju specijalizovana đubriva, i imaju online ponudu :)

05.02.2020
17
5
3
25
Humistart nije za cvetanje, rekoh ti već :)
U tom slučaju, bolje to drugo (mada je to za dozrevanje ako se ne varam, drastično povećan kalijum)
Tebi zapravo treba miks i jednog i drugog :) da dovedeš negde odnos P i K da budu u balansu više

Ne znam odakle si, ali u većini hipermarketa imaš odeljak za baštu, i uglavnom imaju ako ne plantelu, onda neko drugo base NPK
Isto i po cvećarama baci pogled, svaka iole opremljenija ima u ponudi osnovno đubrivo

A uvek možeš poručiti online, još jednom ne znam odakle si, ali u svakoj zemlji u okruženju imaš radnje koje prodaju specijalizovana đubriva, i imaju online ponudu :)
A kada bih napravio neki miks ovog 12-12-36- i 4-12-5-? Ne razumem se uopste u ova djubriva, izvinite na smaranju.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.671
11.963
356
Pa u principu to ti je najbolje rešenje, ali još jednom - sigurno možeš naći neko đubrivo u okolini :)
Ako ostaješ pri miksanju, nikako pune doze, i pažljivo prati šta se zbiva, ponekad nije baš pametno koristiti različite proizvođače, hoće da se desi kurcšlus ako se ne pazi

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami
05.02.2020
17
5
3
25
Pa u principu to ti je najbolje rešenje, ali još jednom - sigurno možeš naći neko đubrivo u okolini :)
Ako ostaješ pri miksanju, nikako pune doze, i pažljivo prati šta se zbiva, ponekad nije baš pametno koristiti različite proizvođače, hoće da se desi kurcšlus ako se ne pazi
Da li onda da zalijem jos jednom sa koprivom pa da cekam sledecu nedelju da stigne plantela cvet?

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.836
358
Jel znaš kako gavez izgleda,njega koriste kao izvor fosfora,kalija,željeza,kalcija i mangana,a kopriva dušik najviše. Inače,mješaš koprivu i gavez za cijeli NPK i to je stari dobar recept,imaš ga u svakoj kuharici:)

• Sviđa mi se
Reactions: Wendigo

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.535
8.018
258
Ako lutas po poljo apotekama potrazi yara ferticare I 14-11-25+Mg ili Fitofert complete 14-8-15 ili za maline ili HUMISUPER PLUS tecno

Druga stvar nemojte novajlijama preporucivati "bilo koje" djubro za cvece ukoliko sami ne znate sastav, jer mogu da sadrze teske i stetne metale, onii nisu problem cvecu, ali nama jesu, i zato se ne preporucuju za vocne i ratarske kulture ;)

turpijant

Aktivan Član
07.06.2015
375
1.452
143
35
Bio sam u drugoj apoteci, uzeo sam neko vodotopivo djubre na meru sa sastavom 12-12-36- radnica mi je rekla da je ono najbolje za cvetanje. Da li da probam sa tim posto je malo jace. Rekla mi je da ide 1 kasika na balon od 6L. Ili ipak da uzmem fitofert?
Covek samo da nahrani prvi put ispade teska konfuzija :D
To sto je preporucila(vodootopivo) uzmi slobodno, i stavi supenu kasiku na 5-6l,neces se zajebati, koristim ja a i dosta kolega u OUt uzgoju..
A sto se tice odnosa, bolje ista nego nista, ja im trenutno dajem 13 40 13 pa presecem sa drugim odnosom pa opet u krug..

• Sviđa mi se
Reactions: sone1
31.08.2024
18
41
13
35
Muke moje najvece, poslije vjetrica neku noc dok sam bila na poslu slomilo mi granu, sreca najmanju. Malo pravila puter, malo mlijeko, et nista posebno. Jutros od 10 do sad 4 ispusila bezveze…. Bice jos putera Ostatak biljke napreduje fino, osim gamadi koja je pocela da je jede. Napolju je od maja, cvjetanje pocelo u augustu, zaljevana samo plantela cvijet 2x sedmicno. Kontam i s njom stati da je isperem. Nadam se da je pri kraju jer 2x dnevno kupim ovu gamad

Prilozi

• IMG_4111.jpeg
    IMG_4111.jpeg
    813,4 KB · Pregleda: 46
  • IMG_4098.jpeg
    IMG_4098.jpeg
    545,8 KB · Pregleda: 40
  • IMG_4109.jpeg
    IMG_4109.jpeg
    418,1 KB · Pregleda: 37
  • IMG_4110.jpeg
    IMG_4110.jpeg
    349,4 KB · Pregleda: 43
05.02.2020
17
5
3
25
Pozdrav ljudii, danas sam je zalio sa onim djubrivom 12-12-36. Na balon od 6 litara sam stavio pola kasike i ako je zena rekla da stavim celu. Iskreno, nisam smeo da stavim celu meru. Zalio sam je sa 2L jer to mi je neka mera sa kojom zalivam. Cekam sutra da vidim sta se desava i slikam rezultate. Inace juce sam video da su joj listovi malko pozuteli i krenuli da opadaju, valjda je to jer nije imala gnojiva u zemlji.
IMG_0549.jpeg IMG_0547.jpeg IMG_0546.jpeg

Poslednja izmena:

turpijant

Aktivan Član
07.06.2015
375
1.452
143
35
Ako ti je u zemlji ok,a ako je u posudi-saksiji kupi plantelu cvet,tecno djubrivo.
Sad ja imam pitanje
Primecujem na po nekim listovima,donjim srednjim,i sa zadnje strane uvidjam isto neka jajca. Kontam da je nametnik neki,po slikama meni lici na THRIPSE,ako moze neko iskusniji da potvrdi? Screenshot_20240913_140816_Gallery.jpg

Poslednja izmena:
27.09.2019
13
5
3
30
Screenshot_20240913_195649_Gallery.jpg
Pozdrav narode,savjet za koristenje hesi pro blooma na ove dvije gospode koje su u rupama od nekih 250-300 l? Koliko cesto,moze li vise od pune doze,ako su vec tolike rupe treba li paziti na ostatke soli?svaki savjet valja,hvala!

• Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo and sone1