Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
200 ml.?
Na koju količinu vode?
Mislim da je previše svaki drugi dan.
Ja svojima dam 10 litara svaki treći, s tim da naizmjenično dajem vodu i prihranu. Na 10 litara stavim 100 ml., ali i to je iznad preporučenog.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
I ja sam prije četiri godine isto tako šopao Plantellom, ali vidim da im i ovako super ide, osim one nesretnice koja još uvijek nije procvjetala, a zašto je to tako, bog zna.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.969
356
Da sam kockar, na ovo bih se kladio:
iznad preporučenog.

Ako je vege đubrivo.
Velike količine azota usporavaju, u nekim slučajevima i potpuno zaustavljaju cvetanje
Nije nemoguće da je to u pitanju :)

isto ih hranim.
Dva brata rođena od iste majke, jedan diže 250kg iz benča, drugog vetar obori :)
I biljke su živa bića i imaju drugačije potrebe, posebno ako su različiti kultivari/fenotipi u pitanju.
Neke jedu i duple doze, druge su osetljive i na 1/2, već ih pali..

Uglavnom, gledaj da naučiš po njima i njihovim izgledu da odrediš koliko im zapravo treba, tj koliko je pametno jake doze đubriva davati

Ne rastu od đubriva, to je uobičajena zabluda :)
To je kao da ti jedeš suplemente i vitamine u tabletama ceo život, i očekuješ da budeš zdrav
Mora nekad nešto i "na kašiku"
E to "na kašiku" kod biljaka je Sunce, CO2, vlaga, temperatura... nebitno indoor/outdoor - ako imaš vrhunske uslove, i full zdrave, velike biljke koje mogu (i potrebno im je) da povuku pune doze đubriva, to ima smisla..
Ali često se dešava da grower dodaje sve veće doze nekoj malenoj, slabašnoj i nerazvijenoj biljci u nadi da je oporavi, a ono još gore posle bude :)

Poslednja izmena:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Pa kako misliš,da mi znamo kad je tebi biljka gotova,po ovim slikama???
Niti se trihomi vide,niti ih nema,kad smo več kod toga,a ako je oudoor,još mjesec dana+ ,s time da če plus biti sigurno. Ako ti ne vidiš trihome,kako misliš da ih mi vidimo??
Malo bolje oslikaj,ali cijelu biljku. Uvijek,pročitajte prvi post teme u kojoj postate,sve vam piše, što nam treba od informacija,da bi vam pomogli!
Moram copy ovaj post,več mi tipkovnica sama baca po redu,riječi:)
Pomogao bi ti,ali sam razmisli,jel moguče:) razumijem vas i ja sam spavao vani,ali bez neke informacije,jer indika bar to,več bi ti se mogao odprilike dati odgovor,jer vani odprilike u isto vrijeme ulaze u cvat.

@Bakino wendigo je ljepo to objasnio. Ali,tko ti može dati točnu informaciju,bez ijedne informacije. Ako si več prije pisao,onda citiraš taj dio i pitaš,ovako ti dajemo savjete napamet i to može biti kontraproduktivno,jer ovako na oko,biljka gladuje. Dali se locala od previše gnojiva,ne znamo,ma mislim gubimo vrijeme,a vi 2 rečenice ne znate napisat!

• Sviđa mi se
Reactions: turpijant

Truba3003

Aktivan Član
13.12.2015
88
328
53
Pozdrav ekipa, stavljam sutra sjemenke na klijanje pa me zanima da li su previse 4 automata za box 100x100 ? 3 pota su od 15l i jedan od 10.

05.02.2020
17
5
3
25
Niti se trihomi vide,niti ih nema,kad smo več kod toga,a ako je oudoor,još mjesec dana+ ,s time da če plus biti sigurno. Ako ti ne vidiš trihome,kako misliš da ih mi vidimo??
Malo bolje oslikaj,ali cijelu biljku. Uvijek,pročitajte prvi post teme u kojoj postate,sve vam piše, što nam treba od informacija,da bi vam pomogli!
Pomogao bi ti,ali sam razmisli,jel moguče:) razumijem vas i ja sam spavao vani,ali bez neke informacije,jer indika bar to,več bi ti se mogao odprilike dati odgovor,jer vani odprilike u isto vrijeme ulaze u cvat.

@Bakino wendigo je ljepo to objasnio. Ali,tko ti može dati točnu informaciju,bez ijedne informacije. Ako si več prije pisao,onda citiraš taj dio i pitaš,ovako ti dajemo savjete napamet i to može biti kontraproduktivno,jer ovako na oko,biljka gladuje. Dali se locala od previše gnojiva,ne znamo,ma mislim gubimo vrijeme,a vi 2 rečenice ne znate napisat!
Biljka je stavljena u prvi pot 1. Aprila a u ovaj glavni je presadjena 25. Maja. U cvetanje mi je usla oko 6. Avgusta. U pitanju je neka domaja jer je seme nadjeno u paketu. Mislio sam da je pri kraju jer su listovi krenuli da zute i da otpadaju dok cvetovima nije nista, samo one bele dlacice postaju sve vise braon. Inace ovo mi je prvi grow pa se ne razumem toliko. Evo jos slika biljke. IMG_1236.jpeg IMG_1237.jpeg IMG_1238.jpeg IMG_1239.jpeg IMG_1241.jpeg

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.269
4.305
188
43
Imam u autdooru 4 biljke,ali su u ne bas dobroj zemlji pa sad vec otezano piju kada ih zalivam. Dal je pametno da ih malo okopam? Nista duboko do 4-5cm,jer je zemlja odozgore kao betonska ploca.
@Vutrolog1999 , slobodno racunaj jos najmanje metar dana. Nahrani je malo da ne jede sama sebe,lepo izgleda,ima ona jos da se puni,tek je pocela...

Poslednja izmena:
05.02.2020
17
5
3
25

Biljka je stavljena u prvi pot 1. Aprila a u ovaj glavni je presadjena 25. Maja. U cvetanje mi je usla oko 6. Avgusta. U pitanju je neka domaja jer je seme nadjeno u paketu. Inace ovo mi je prvi grow pa se ne razumem toliko. Evo jos slika biljke.
Imam u autdooru 4 biljke,ali su u ne bas dobroj zemlji pa sad vec otezano piju kada ih zalivam. Dal je pametno da ih malo okopam? Nista duboko do 4-5cm,jer je zemlja odozgore kao betonska ploca.
@Vutrolog1999 , slobodno racunaj jos najmanje metar dana. Nahrani je malo da ne jede sama sebe,lepo izgleda,ima ona jos da se puni,tek je pocela...
Hvalaa. Cime bih jos mogao da je hranim? Do sada sam je hranio sa prirodnim djubrivom od koprive(kuvao koprive i time zalivao). Na balon od 6L sipao 1L djubriva i razredio. Zalivao sam 2l. U poslednje vreme zalivam sa 2L vode. Zalivam ujutru pa sutra dan uvece i tako mi uvek idealno vlazno. Je l imate jos neki savet za mene?

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
@Vutrolog1999 , nabavi Plantellu cvet ili nešto za bloom fazu,fazu cvatnje,da znaš ako ideš u poljoapoteku. Ako ti je pristupačno.... uglavnom treba ti gnojivo sa manjim udiom dušika,više fosfora i kalija. Sva gnojiva koja su hrana imaju NPK,tri broja tipa 2-5-8 ,to bi bilo za cvat,a 6-4-5 za vegetaciju koja tebi više ne treba,zato joj kopriva nije dovoljna. Ako znaš doči do fosfora i kalija ili imaš domači komposter doma,to je odlična hrana za njih,samo ti sad nemaš vremena čakat,da se to razgradi u zemlji. Jedino što sad u nedjelju možeš,stavit kompost u vodu bez klora i sutra ili prekosutra s time zaliješ,mješaš povremeno kad stigneš,ali to je samo privremeno rješenje,treba ti nešto poput Plantelle cvet!
Ako kompost stoji dulje od 2 dana,onda ga treba razređivat,tako da ostavi 24h i zali s time.

Biljka ima još mjesec dana sigurno i ljepo se puni,budu to ogromne cole(vrhovi),ako ju nahraniš. I slobodno pojačaš konstrukciju koja drži biljku. Sad je dovoljno,ali kad se krene punit,dobije full na težini,još kad kiša padne,treba malo pojačat,ali za sada je ok.

• Sviđa mi se
Reactions: Čupčupava

JJK

08.04.2019
57
69
18
Cao ljudi,moram da pitam ovde posto sa dnevnikom nije bilo uspeha.

Dakle u pitanju je AK420 by Sensi seeds ,biljka je zbog ugrozenog sajta prebacena na novi ,na starom je imala oko 10-12h sunca dnevno,na novom ima oko 8-8.5h dnevno .
Biljka je nakon prebacivanja na novi sajt rasla normalno,poceo je preflower ,sve je bilo normalno,zalivana je sa 20ml plantele cvet+25ml slavol kako bih je uveo u cvetanje .
Nakon toga ,poslednjih par dana ( oko 4) biljka pocinje da se susi,dakle listovi se suse kao sto se vidi na slikama .
I biljka je stala sa razvojem,cvet se ne vidi ,ne raste izgleda nzm .
Zanima me sta bi mogao biti problem ,sta bih mogao da uradim?
Razmisljao sam da je premestim na opet novi sajt gde je auto NL ,tamo ima sunca tokom celog dana .
Da nije mozda gladna samo?
Slike su dosta slabog kvaliteta ,slikao sam u zurbi,ali ima u dnevniku boljih ako vam nije tesko da pogledate.
Cenio bih svaki savet ,hvala unapred.

Prilozi

• IMG_20240908_121635.jpg
    IMG_20240908_121635.jpg
    596,1 KB · Pregleda: 47
  • IMG_20240908_121640.jpg
    IMG_20240908_121640.jpg
    696,1 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20240908_121738.jpg
    IMG_20240908_121738.jpg
    708 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20240908_121746.jpg
    IMG_20240908_121746.jpg
    661 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20240908_121755.jpg
    IMG_20240908_121755.jpg
    693,4 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20240907_122318.jpg
    IMG_20240907_122318.jpg
    917,9 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20240907_122850.jpg
    IMG_20240907_122850.jpg
    943,4 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20240907_122332.jpg
    IMG_20240907_122332.jpg
    915,6 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20240907_122338.jpg
    IMG_20240907_122338.jpg
    481,4 KB · Pregleda: 26
  • IMG_20240908_121755.jpg
    IMG_20240908_121755.jpg
    693,4 KB · Pregleda: 44
  • Sviđa mi se
Reactions: Aragami and Medozar
05.02.2020
17
5
3
25
@Vutrolog1999 , nabavi Plantellu cvet ili nešto za bloom fazu,fazu cvatnje,da znaš ako ideš u poljoapoteku. Ako ti je pristupačno.... uglavnom treba ti gnojivo sa manjim udiom dušika,više fosfora i kalija. Sva gnojiva koja su hrana imaju NPK,tri broja tipa 2-5-8 ,to bi bilo za cvat,a 6-4-5 za vegetaciju koja tebi više ne treba,zato joj kopriva nije dovoljna. Ako znaš doči do fosfora i kalija ili imaš domači komposter doma,to je odlična hrana za njih,samo ti sad nemaš vremena čakat,da se to razgradi u zemlji. Jedino što sad u nedjelju možeš,stavit kompost u vodu bez klora i sutra ili prekosutra s time zaliješ,mješaš povremeno kad stigneš,ali to je samo privremeno rješenje,treba ti nešto poput Plantelle cvet!
Ako kompost stoji dulje od 2 dana,onda ga treba razređivat,tako da ostavi 24h i zali s time.

Biljka ima još mjesec dana sigurno i ljepo se puni,budu to ogromne cole(vrhovi),ako ju nahraniš. I slobodno pojačaš konstrukciju koja drži biljku. Sad je dovoljno,ali kad se krene punit,dobije full na težini,još kad kiša padne,treba malo pojačat,ali za sada je ok.
Potrudicu se da nadjem Plantelu, sutra cu otici do apoteke da proverim da li ima. U slucaju da nema uzecu nesto sto je slicno 2-5-8

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
I biljka je stala sa razvojem,cvet se ne vidi ,ne raste izgleda nzm .
Po slikama bi rekao da imaš isti problem kao i ja.
Može biti da je stvarno do vrućina.
Btw., ova moja kukavna danas procvjetala.
Tuka konačno pokopčala da su dani kraći, ali mislim da je obilna kiša i znatan pad temperature doprinjeo.
U odnosu na druge dvije još uvijek izgleda kao Mr. Bean kraj Mr. Universuma, ali neka stoji, tko zna, možda nešto i bude.
Ako je suditi po temperaturama koje smo imali zadnja tri mjeseca, još će se početkom Decembra nositi kratki rukavi i japanke.

• Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Potrudicu se da nadjem Plantelu, sutra cu otici do apoteke da proverim da li ima. U slucaju da nema uzecu nesto sto je slicno 2-5-8
Plantella cvet ti je 6-8-8 ako imaš koga pitat,treba ti gnojivo za cvat,bubneš 3-6-8 jer prošao si tranziciju,sad bi to bilo idealno,a kasnije im pomogne neki PK proizvod,znači samo sa fosforom i kalijem,ali i Plantella je dosta u outu. Malo si pogledaj završene dnevnike vanjskog uzgoja i tamo češ nači s čime gnoje,čak se može nači gdje gnoje sa gnojivom koje doma imaju,pa si pogledaj,biti če i tebi lakše za kasnije.
Sretno i mirno vrijeme :thumb:
Evo, kolega zna šta priča,pa si pogledaj Screenshot_2024-09-08-19-33-42-237_com.android.chrome.jpg

@JJK ,ne znam što bi ju tako brzo osušilo,osim ako je nešto jede,tipa gusjenica u stabiljci i sl. Pomogao bi,ali stvarno mi ne pada na pamet,ništa drugo.
Jedino što mi pada na pamet,da je to dio koji nije na zraku,da se tako izrazim...okolo je kamenje,pa se možda ustajali zrak nakupi,ali to je full nategnuto:) stvarno ne znam, što bi bilo. Ne znam točno, što se dešava sa biljkom kad joj nešto korjen jede,dali se tako manifestira,možda vidi netko iskusniji sa outdoorom.