Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Crazy Smoke

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
18.05.2010
685
6.624
233
Da onda zalijem jos dva puta sa vege automatike ? Pitao sam u temi negde i neki decko mi je posavetovao da ih zalijem :mad:
Ne skidam onda nista ,vazi . Automatike cu ostaviti ,ova fem je jos u vege pa cu nastaviti vege i saviti je malo. Jel mislis da sam je pregnojio?
Možeš još 2 puta vege,ne bi trebalo bit problema pošto je plantela i jedno i drugo.
Ne mislim da si je pregnojio,izgleda ok

• Sviđa mi se
Reactions: JJK

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Mislio sam da li neki profi grower zna po listu šta joj je,
Nažalost to je nemoguće...
Iz nekog iskustva se može procjenit,ali deficit i suficid elemenata(višak/manjak hrane) se manifestira skoro identično, pogotovo na slikama.
Bilo bi nam svima lakše,ali ti si mogao radit sve po p.su,ali nemaš dobru drenažu. One pokazuju znakove kao kad je žedna,ali listovi su kruti,znači nije to. Drugi bi rekao svjetlo,jer list krene u panđu,sam smanjuje površinu lista,da ne vrši fotosintezu,dok ima problem,jer što bolji uvjeti,biljka jače vuče hranjive!
Uglavnom,jako su slični problemi,a informacije o zemlji,gnojivu itd.kad sve nabroje,problem se može skužit i bez slike.

Nažalost,ja sam imao u sobi i balkonu biljke,dobile su spidere,a kako navečer idu unutra,unjeo sam ih u sobu. Skidao sam tapete,dio parketa,jer oni se uvuku tamo gdje je suho i toplo. UVa je najbolji način da ih se riješi,ali cflka....samo ona nije dobra za zdravlje,stvara ozon,tako da se drži na podu pola sata,pa na vrhu boxa,da osvjetli s te strane i to ih ubija,vipe se ne vračaju!
Na ebayu ima sa grlom i timerom,ali napominjem opasni je po zdravlje biti u istoj prostoriji,dok radi!

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: PsihoCannabinolog
19.09.2023
14
6
3
34
Nisam probo stisnut probat cu sljedeci put kad odem na site. Ta biljka je prošla kroz pakao u ranoj vegetaciji zbog moje ljenosti i neznanja a sto se tice listova na pocetku je imala normalne listove al nakon sto je dugo bila bez posjete (zbog bolesti) vidio sam da su listovi ko od frisian ducka i da ju je srna topirala. Al dok god nije plijesan dobro je. Evo jos par slika nemam ih puno al svejedno hvala @Wendigo

Prilozi

• 20240727_204359.jpg
    20240727_204359.jpg
    889,1 KB · Pregleda: 37
  • 20240729_203242.jpg
    20240729_203242.jpg
    698,6 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Hahahhahahaa izvini sto mi je smesno al nista tu meni nije jasno... Kako si dobio ovog mutanta brate... Jadna i pored svega ona opet cveta... Pusti to do kraja meseca ako prezivi i to je ja mislim to :)
Bas me zanima kako i dal ce ovo da udara :crazyd:
Sad vidim da si na prosloj strani napisao da je pri kraju a u postu iznad kazes da je slika sa kraja 6m a ona tad jedva da je krenula sto znaci da ima jos mesec da gura...

Poslednja izmena:
  • Haha
Reactions: PsihoCannabinolog
22.05.2024
74
159
33
26
Pozz ekipa, nadam se da nije spam ili nepotrebno pitanje , evo jutros su mi izbile dvije nove ali jedna bez kotiledona dok je na drugoj nekako smezuran hajmo reci nije normalan? Dali da ih guram dalje, dali će se to oporaviti?

Prilozi

• IMG_4493.jpeg
    IMG_4493.jpeg
    505,9 KB · Pregleda: 33
  • IMG_4494.jpeg
    IMG_4494.jpeg
    477,7 KB · Pregleda: 33
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.352
9.165
258
Dalmacija
Ta druga sto kazes da nema kotiledona, zapravo je opna preko njih i neda im da se otvore. To se cesto desi kad pre plitko posadimo menku u zemlju. Kod mene cesto.
Valjalo bi da je polako kapljicama vode namaces i lagano skroz, meni najlakse s cackalicom, “svuces” opnu s nje.

04.10.2023
47
215
33
Ma daleko je ovo od bubamare a kamoli azijske... Nisam je vidio nigdje po biljci osim tu ali ovdje su i larve.. Eh ko će ti ga znat Jel voli biljkicu ili je samo tu da se gnijezdi... Automatik u 52. Danu a one su tu da mene malo sjebu... U svakom slučaju provjeravat često biljkice a ja vam javim ako otkrijem još neku egzotičnu vrstu

Izgleda da sam našao.
harlequin cabbage bug (Murgantia histrionica) also known as calico bug, fire bug or harlequin bug

18.02.2018
36
11
8
36
Pozdrav svima,nije me bilo dulje vrijeme, imam problema biljke su mi bile na čuvanju dva tjedna nešto im fali i neznam što je točno,u pitanju su 4 green gelato automatica,hps 250w.Gnojim ih sa plantella cvijet doza 10ml na 1.5l vode svako drugo zalijevanje recite i šta tu griješim sa gnojem,hvala svima. IMG_20240804_174906.jpg IMG_20240804_174925.jpg IMG_20240804_174932.jpg IMG_20240804_174939.jpg IMG_20240804_174945.jpg

Crazy Smoke

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
18.05.2010
685
6.624
233
Reci teta čuvalici jel tako i kod kuće zaljeva cvijeće :D
Zalij ih sa 5l (svaku) i možeš nastavit sa plantelom kako i do sad,možeš probat i dva puta za redom hrana,pa onda voda.
Hps preko ljeta...možda ti i temperatura visoka?:)
@Yesplease

18.02.2018
36
11
8
36
Ne citiraj ako odgovaras na post iznad !
Iscurit će mi voda van preko tanjurića u box ako stavim toliko vode,jedino da zalijevam svaka dva dana sada zalijevam svaka tri?A moguće da je i prevruće bilo baš je bilo pakleno vani.

Poslednja izmena od urednika:

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Čitaj malo prijatelju o zalijevanju. Zalijevaš samo kad se zemlja skroz osuši (ne previše ko barut nego pot postane lagan). I kad zalijevaš ideš polako sve dok ne procuri u tanjirić. Naravno ne prelijevaš. Ostaviš pola sata tako da se napiju i onda recimo plastičnim špricom ili spužvom pokupiš vodu iz tanjirića da ne stoji korjen u mokrom. I čekaš opet da zemlja osuši. Kolika ti je temperatura u boksu?

• Sviđa mi se
Reactions: mulak
18.02.2018
36
11
8
36
Ne citiraj ako odgovaras na post iznad !
E da mogu to bi ja i radio,nisam u mogućnosti,zalijem i gibam,hvala na savjetu.Nemam ti čak ni termostat u boxu tako da ne znam,ali svako ljeto je isto i bude ok samo što mi nije baš neki efekt tog green gelata koji sam imao sadnju prije ove,krivo sam napisao unutra je sada hulkberry automatic.Ubacio sam u nedjelju mrežu unutra ,dao vode sa gnojivom pošpricao malo sa vodom i pomolio se.

Poslednja izmena od urednika:
19.07.2024
1
0
1
37
Pozdrav, zasadio sam biljku u mesavinu 70% soil i 30% coco. Da li prilikom zalivanja moram namestati Ph i da li te biljke trebam zalivati cesce ili ipak cekati da se top 2-4cm osusi? Rekao bih da su zednije nego kad su u mesavini soil/perlit, ali me strah da ih ne uhvati budj. Zanima me i ako na pakovanju za AN Sensi Bloom Pro pise da ide 0.8g/l nedeljno, a ja ih ne zalivam 1 nedeljno nego to podelim na 3x nedeljno da li to znaci da trebam davati svaki put po 0.25, jednom 0.8 pa 2x 0, ili svaki put po 0.8? Naravno uz to da pratim biljku da nema znakova burna, loocka i sl. Hvala na odgovorima.