Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
11.05.2024
12
2
3
Hahahahahhahahaha ludnicaa... mislio sam da ce uspjeti sa tarotom jer kontam da se nekom vec desilo. Aj nemoj zaspati da odem brzinski, eto me za 20-30min

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Tu smo tu smo... E nije mi se desavalo u outu a unutra ne radim... Zato mozda i nisam upoznat sa tim... A desavalo mi se da vidim smedju kapljicu na listu ali to kod mene bude ili govance od bubice neke ili smola sa obliznjeg drveta... Nista ozbiljno... E ovo za citiranje znam,ne znam sta sam prebacio :rasta:

• Sviđa mi se
Reactions: pendula369

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Ja se iskreno ne bih pravio pametan,ne znam sta je ovo, al sad ce neko od doktora da da dijagnozu ::banjahanje::
Ali bih rekao da tu jos nesto ne stima osim tih flekica na listovima... Nekako mi cudno ti vrhovi deluju :watch:

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: pendula369

Vasica

Aktivan Član
09.05.2021
310
1.254
143
42
Drugari imam problem suse mi se novi listovi na biljci koja je krenula u revegetaciju. 32-33c je temperatura al mislim da nije do toga 20240718_110306.jpg 20240718_110311.jpg

Prilozi

• 20240718_110317.jpg
    20240718_110317.jpg
    181,7 KB · Pregleda: 6

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Pozdrav ekipa i ja skupi hrabrosti da šta napišem ,Imam problem , nemogu naći mentora pisao sam svima ali nemam pojma nemogu nikako da vam pišem poruke poslane ali nema odg.

Vasica

Aktivan Član
09.05.2021
310
1.254
143
42
Pozdrav ekipa i ja skupi hrabrosti da šta napišem ,Imam problem , nemogu naći mentora pisao sam svima ali nemam pojma nemogu nikako da vam pišem poruke poslane ali nema odg.
Brate ako ne krsim neka pravila foruma ja cu ti rado biti mentor. Imas moj dnevnik pa malo pogledaj i proceni umem li ja to ;)
Sad radim revegetaciju posle berbe, to mi je novo pa se ucim ali grow te lagano mogu provesti. Tj otvoris dnevnik i cela ekipa je tu da ti pomognemo, nemas zime. ONE LOVE

30.06.2024
3
0
1
36
Pozdrav ekipa,
Slucajno sam 10 dana drzao HPS sijalicu upaljenu umesto Dual Spectrum.Ono stp me najvise brine je to sto sam neznajuci za gresku uradio flip u zadnja 3 dana su bile u mraku, sada su verovatno vec pokrenule flip na flower.... da im nece biti previse opterecenja? Mogu li im nekako pomoci da se oporave od nedostatka plavog spektra u vege ili ce one to vremenom same? Sada sam im ubacio Dual Spectrum i deluju mi bolje. Primetio sam da su se malo vise izduzile i da su postale bledunjave, ali po njima ne primecujem ni jedan drugi nedostatak.
PS. Ne pitajte kako se desilo... kad je covek umoran i u zurbi zezne se lako

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Brate ako ne krsim neka pravila foruma ja cu ti rado biti mentor. Imas moj dnevnik pa malo pogledaj i proceni umem li ja to ;)
Sad radim revegetaciju posle berbe, to mi je novo pa se ucim ali grow te lagano mogu provesti. Tj otvoris dnevnik i cela ekipa je tu da ti pomognemo, nemas zime. ONE LOVE
Iskreno slabo se snalazim po forumu citam non-stop imam 4 biljke u box 100x100 , Lampa mars hidro ec4800(480w) na 40 cm od biljki ,ventilacija, prima klima 360m3/h , upuh može do 500m3 sa regler,2 vent oscilirajuća mars hidro 20cm
Biljke su stare 5 sedmica juce Netz stavio .program plagron terra ,18/6 svjetlo danas ide na 12/12 ,prvi Grow

@Pikacu1234 osim malo jačeg streča, ništa im ne bi trebalo škoditi, bez briga :) a svakako idu u tranziciju sad, tako da sve pet

@Kukastuka otvori dnevnik, i ne brini
Evo i slike za početak , ako pogrešno nešto radim slike postavim upozorite me , mogu ja i citat samo

Prilozi

• IMG_2617.jpeg
    IMG_2617.jpeg
    439,1 KB · Pregleda: 38
  • IMG_2616.jpeg
    IMG_2616.jpeg
    468,5 KB · Pregleda: 38

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63

Prilozi

• IMG_2619.jpeg
    IMG_2619.jpeg
    538,2 KB · Pregleda: 34
  • IMG_2620.jpeg
    IMG_2620.jpeg
    465,1 KB · Pregleda: 32
  • IMG_2621.jpeg
    IMG_2621.jpeg
    542,2 KB · Pregleda: 30
  • IMG_2622.jpeg
    IMG_2622.jpeg
    455,3 KB · Pregleda: 34
  • IMG_2623.jpeg
    IMG_2623.jpeg
    372 KB · Pregleda: 32

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
:fuck:
Vasica če bit mentor,a puni temu problemi tokom uzgoja na dnevnoj bazi!
Zašto čovjeku ne kažeš da previše zaljeva? Jel mreža potrebna,ako vadi biljke van??
Zato su tako listovi u panđu. @Kukastuka ,Smanji zaljevanje za jedan dan,zaljevaš a zemlja se nije skroz osušila. ,imaš jaku opremu. Svjetlo na 50% stavi malo višlje da se oporave,a mreža ti nema smisla . Mrežu staviš kad prebaciš u cvat,pa biljka strecha,digne grane,pa ih mrežom separiraš!
Mreža se koristi za Scrog(screen of green) i tu treba mreža s manjim kockama,jer sve grane spuštaš ispod mreže,da donje nodove(katove),stavip pod svjetlo i ako se dobro odradi,napuni se box od stranice do stranice vrhovima. Možeš i ovako,ali makni mrežu,ona im samo sad smeta. Spremi ju,trebat če kad dođu vrhovi i težina. Sad,ako je iznad vrha(glavne grane),samo ju može štopat!
Nemaš 20 postova pa ne možeš slat poruke,a ne mogu sad sve čitat. Prvo sam mislio da sanjam,da se Vasica ponudio mentorirat:lol: a post iznad je njegov,revegetirao je biljku i ostavio sve suhe grane,da suše druge:) onda čitam opet,dva puta ??

Wendigo da,što ti kaže slušaj,Vasicu .....ovo je početak dobrog vica:)

Daješ previše vode,a biljke su blizu jedna drugoj,uz jako svjetlo,biljka spusti listove u panđe. Ja mislim da je i jedno i drugo...
Koliko često zaljevaš?
Svjetlo mora biti na 50% i preko 60cm,da se biljke oporave.
Ovi veliki listovi se zovu fun listovi i ako koji prekriva potencijalne vrhove, slobodno ga skini. Ja svako otvaranje boxa,skinem šaku listova,ali kod tebe to nije rađeno od početka. Nije problem....moraš ulovit ritam zaljevanja,znači ako zaljevaš svaki dan sa 2L svaku,onda digneš pot(vazu) ako ima težinu nemoj zaljevat. Mora biti lagana,da ju jednom rukom digneš. Tek u cvatu biljka dobija na težini,do tad to ti je najbolji način da si siguran da ne zaljevaš previše. Kad zaljevaš previše,korjen ne može doči do kisika pa se utopi!
Budem još pročitao sve što si napisao,pa ti odgovorim,ali biljke su ok. Drži se par sitnica i nije to problem!
Mreža le ti trebat kad strecha biljka,kad uđe u cvat 17213804659191063981210406433195.jpg
A ova je prezaljevana,ali je i velika u malom boxu,bez adekvatnog ventilatora,pa odu listovi u panđu, 17213804790263791663624065120143.jpg ali puni se vidno,a to je najbitnije. Najviše ih zezneš zaljevanjem i svjetlom!
Ovu zadnju sam malo svjetlom opalio,pa vidiš kako se listovi spigaju. Na raj način smanjuju površinu lista. Budem jop nadodao,ne mogu te Vasici ostavit:)

@Vasica ,ništa osobno,nisi ništa manje važan član,naučit češ s vremenom,ljudi če te sami tražit savjet. Wendigo je ljepo napisao,pa najbolje da ostane na tome. Ti si aktivan član i kao takav si isto važan kao i iskusniji groweri . Slobodno ti uleti za neka osnovna pitanja,ali treba prakse,teoriju svatko može pročitat. Ni ja sebe još ne smatram,da sam za mentora. Znam puno,jer vrtim grow zabgrowom,ali ima toga još i vjeruj mi,doči češ i ti do toga:thumb:

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Baš htedoh da ga zamolim da mi bude mentor, evo krećem sledeću turu upravo :D
@Vasica brate moj...lepo je što hoćeš da pomogneš, toga svakako uvek fali na forumu, al ono....nemoj šta zameriti, stvarno se vidi da nisi baš toliko pro grower :)
A skromnost je vrlina majku mu....ima ovde kolega koji kidaju da nas sve sramota bude, ne smeju tu odgovornost da preuzmu, ili misle da nisu dovoljno dobri, ti dođeš, što kaže Marac svako malo pitaš u ovoj temi nešto, osetno je jbg da nisi baš potkovan znanjem, jedan dnevnik...i kao "ja da budem mentor"

A brate :)

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Zašto čovjeku ne kažeš da previše zaljeva? Jel mreža potrebna,ako vadi biljke van??
Zato su tako listovi u panđu. @Kukastuka ,Smanji zaljevanje za jedan dan,zaljevaš a zemlja se nije skroz osušila. ,imaš jaku opremu. Svjetlo na 50% stavi malo višlje da se oporave,a mreža ti nema smisla . Mrežu staviš kad prebaciš u cvat,pa biljka strecha,digne grane,pa ih mrežom separiraš!
Mreža se koristi za Scrog(screen of green) i tu treba mreža s manjim kockama,jer sve grane spuštaš ispod mreže,da donje nodove(katove),stavip pod svjetlo i ako se dobro odradi,napuni se box od stranice do stranice vrhovima. Možeš i ovako,ali makni mrežu,ona im samo sad smeta. Spremi ju,trebat če kad dođu vrhovi i težina. Sad,ako je iznad vrha(glavne grane),samo ju može štopat!
Nemaš 20 postova pa ne možeš slat poruke,a ne mogu sad sve čitat. Prvo sam mislio da sanjam,da se Vasica ponudio mentorirat:lol: a post iznad je njegov,revegetirao je biljku i ostavio sve suhe grane,da suše druge
Nemaš 20 postova pa ne možeš slat poruke,a ne mogu sad sve čitat. Prvo sam mislio da sanjam,da se Vasica ponudio mentorirat:lol: a post iznad je njegov,revegetirao je biljku i ostavio sve suhe grane,da suše druge:) onda čitam opet,dva puta ??

Wendigo da,što ti kaže slušaj,Vasicu .....ovo je početak
:) onda čitam opet,dva puta ??

Wendigo da,što ti kaže slušaj,Vasicu .....ovo je početak dobrog vica:)
Hvala drug , uradicu tako

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and 0Marac0

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Lampa mars hidro ec4800(480w) na 40 cm od biljk
Jao,digni lampu.....ne držiš valjda na max:)
LED može ubit biljke,ali da 2 mjeseca uopće ne kužiš da se išta dešava,samo se osuši jedan dan!
Digni slobodno na 60-70cm ja u vegetaciji držim i metar od biljaka,LED ne funkcionira kao HPS,čuno jače penetrira.
Uz to,prečesto zaljevaš,kod mineralnog gnojiva zemlja se mora skroz osušit,ja bi rekao svaki 3.dan 2-2.5L tekučine i kad provuri dolje, dovoljno je.....ako krene odmah dolje,to znači da si je našla put,jer se od suhe zemlje ,voda odbija kao od stakla. Treba joj malo da krene upijat.
Ako nisi,nemoj još prebacit,odmakni svjetlo stavi ga na 50% i pusti ih da se oporave 2,3 dana. Onda swich,jer tada kreču vuč hranu, svjetlo,a ako su pred problem,samo če ga pojačat!
upuh može do 500m3 sa regler,2
Upuh ti inače može biti pasivan,znači turbina koja vuče zrak van(ispuh)sam si vuče zrak,otvoriš bočni prozor ili staviš jednu cijev 125mm,najlonku na vrh i tuda zrak ulazi kako ga ispuh baca van. 17213825073337182333683511300467.jpg Ispuh bi trebao biti jači,da se napravi podtlak,jer ga biljke vole. Sad idi kako je tebi najjednostavnije,to je manja stavka ne toliko bitna.

Bilo bi bolje,kad bi oscilirajuči ventilatori bili jedan s jedne strane,drugi s druge,da idu cik cak,ako razumiješ. Ako ti je sad komplicirano,bit če ok,bitno da ima vjetra u boxu!
Šta je ona rupa dolje ljevo?
To bi ti mogao biti pasivan upuh,a gore staviš ispuh i koristiš samo jednu turbinu!
Sad si razmišljam da si možda na to i mislio,samo krivo napisao upuh, umjesto ispuha,nebitno ...
Malo su pune vode,a to primjetiš listovi se gužvaju ne znam kako bi se drugačije izrazio. Iči če to ok,oprema je vrh,samo trebaš malo čitat dnevnike i ako si sve do sad odradio,ovo sljedeće je lakše!!