Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.157
32.874
2.718
twitch.tv
Nije da imam nesto protiv medjutim moguće da imaš odgovor u ovome. PH tko zna sta je poremećeno ako tabsi nisu svježi ili sta vec. Osobno nisam vidio do sada nekoga da je s tabsima napravio posao. Uzmi teglu od 20 litara i presadi biljku u neki zemlju tipa pot H ili BioBizz all mix ili sta ja znam kojoj imaš pristup.

14.07.2016
9
2
3
42
Nije da imam nesto protiv medjutim moguće da imaš odgovor u ovome. PH tko zna sta je poremećeno ako tabsi nisu svježi ili sta vec. Osobno nisam vidio do sada nekoga da je s tabsima napravio posao. Uzmi teglu od 20 litara i presadi biljku u neki zemlju tipa pot H ili BioBizz all mix ili sta ja znam kojoj imaš pristup.
Misterija mi je to da dok ju stavim van bude sve kroz tjedan dana ok.Barem je prva dva puta bio taj slučaj,a uvjeti na sjeveru Njemačke su blago rečeno katastrofa.Odmah se povrati zelenilo.Sve sam već mijenjao,od zemlje pa do gnojiva i uvijek isto.I prije biotabsa sa plagronom isti problem.Stvarno počinjem misliti da je do svjetla,ali Sanlight je top marka.

22.05.2024
74
159
33
26
Ljudi zna li netko sta ja problem pa da ga mogu izbjeći u idućem growu, vrh doljna dva lista žuta, biljka zalivena dva deca kišnica, Bio Grow, bio heaven, zalijevanje na svaka tri dana sa po dva deci, jednom voda jednom biobizz đubrivo IMG_4313.jpeg

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Još kad slika ne bi bila mutni prikaz stabla, pa da neko i da neko mišljenje :)
Al evo, odmah na prvu da li kažem da donja dva lista (kotiledoni, oni prvi koji se pojave kad biljka izbije iz zemlje, koji nisu reckasti) svakako požute vremenom, i to je normalno
Ako na njih misliš.
Ako misliš na prve reckave listove koji se pojave kad biljka već krene u vege - to može biti svašta, ali ne gleda mi se (a verujem ni drugima) u tarot sad :) pa vidi okači neku normalnu sliku, da se izbegne ovoliko pisanije napamet :D

Ovo je npr gotovo sigurno (potencijalni) problem.
Zašto baš na svaka tri dana? Ta biljka deluje kao da je tek krenula, gotovo sigurno je treba ređe zalivati, a prvih nedelju do dve joj ni ne treba đubriva uopšte
zalijevanje na svaka tri dana sa po dva deci, jednom voda jednom biobizz đubrivo

Ti vrhovi listova i deluju pomalo spaljeni đubrivom
Ali ono.... SLIKE!
Koliki su ti potovi?
Koja lampa? Udaljenost? Jačina?
Temperatura, vlaga?
Meriš li ph?
Koja zemlja?
Pa i da pričamo :)

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo
22.05.2024
74
159
33
26
@Wendigo čekam boks da mi stigne za mjesec dana, ovo je samo proba da kad dođe box da istestiram kako i sta funkcionira, nisu mi bitne, stoji na balkonu, direktna svjetlost 18/6 PH ne mjerim jer uzimam vodu iz kišnice , vlaga vani je konstanto 55-65 varira, zemlja iz Kauflanda ( čuvam Canna Terra Profesional za boks i nove biljke ), biljka je stara evo već nekih 30 dana i bas malo raste, kao sto rekoh, ne zamaram se previše hoću sad na prvu da rjesim sve moguće probleme kad stigne box da malo hajde kažem “pokupim” znanje. Da napomene da mi je ovo prvi dodir sa sadnjom u životu IMG_4315.jpeg

Poslednja izmena:

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Loše je to baš za 30 dana..tako izgleda biljka cca 10~12 dana starosti kad je sve ok @Kizomizo

ne zamaram se previše hoću sad na prvu da rjesim sve moguće probleme

Ja tebe razumem, al to je pogrešan put i pogrešna logika, gubiš vreme. A drugo, u ovom hobiju problemi se samo gomilaju, jedan vodi u drugi po pravilu, i onda džaba sve, samo mučiš biljke :)

Od ove ako je automatik možeš lagano i da se opraštaš :)
Ako je fotoperiodna, ima još vremena, ali presadi u kvalitetnu zemlju, nznm kakva je ta ali moguće je da je to koči.
Razmišljaj ovako - deset evra zemlje ulaganja, za krajnji prinos koji bi te potencijalno koštao stotine evra.
Sad štediš na zemlji, jer eto, nije ti bitno, samo vežbaš, kako već - ne skineš na kraju ništa, i opet nekom mamlazu na ulici platiš neki krš :)

Meni je to formula vrlo prosta. Malo truda i ulaganja, i povrat je i više nego zadovoljavajući.
Mislim, hej... toliko zemlje koliko ti treba za presaditi popušiš za dan dva u vutri :D

A možeš i da je mučiš, šta znam. Tvoja je :)

direktna svjetlost 18/6

Ovo mi je jako, jako teško da poverujem :) nema mnogo mesta na planeti gde Sunce bije direktno 18h a da možeš gajiti kanabis :D
Pitanje je koliko ti tu zapravo DIREKTNOG sunčevog svetla (ne dnevnog, to ti apsolutno ništa ne znači) imaš. Verovatno samo par sati. I verovatno je i to razlog zašto slabo ide
Tu se koren praktično nije ni formirao - možda loša drenaža zemlje, prečesto zalivanje pa gušiš, ph, nešto jeste - ali posle mesec dana to mora da seva :) ovo miriše da će vrlo brzo početi da truli, ako je ne trgneš

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: mulak and Ćyro
22.05.2024
74
159
33
26
@Wendigo znam, razumijem ja to sve, ali bas sam puno novaca dao za komplet(Box u komplet setu, ekstra svjetlo 720, gnojivo, ovlaživači zraka, ventilatori,PH metar, 100L Canna terra)
.Ubiti kad budem u boxu sadio vodit ću brigu bas o svemu,nisam bas mislio da je growanje tako skup sport, zato i ne želim “resurse” trošiti na početak jer samo želim vidjeti kako to sve funkcionira, u svakom slučaju imam spremna 4 sjemena za kad Box stigne, sva 4 će ići u finalni pot od 24L, možda postavljam neka nebulozna pitanja, ali to je sve u svrhu da hajmo reci učim iz ovih grešaka

Otvoren je balkon bez krova, od kad sunce izađe pa skroz do 22h dok sunce ne zađe, sad racunam da je na udaru direktnog svjetla vise od polovine toga vremena.

Poslednja izmena:
01.06.2016
192
177
43
34
Poz.. s donje strane listova neka jajasca, pretpostavljam od pauka jer sam vidio dva..Biljka ima jos 10-15dana do kraja.. Sta mi je činit? Skidat prije ili skinut sve sto je zahvaceno?

Prilozi

• IMG_20240707_154432.jpg
    IMG_20240707_154432.jpg
    276 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20240707_154534.jpg
    IMG_20240707_154534.jpg
    682,6 KB · Pregleda: 41
  • IMG_20240707_155011.jpg
    IMG_20240707_155011.jpg
    279,5 KB · Pregleda: 42
27.09.2019
13
5
3
30
Pozdrav,jel neko dosad imao problema i iskustva sa white flies?ostavljaju paucinu/plijesan po biljkama,molim pomoc,ostetile su mi dosta biljke u kratkome roku

01.06.2016
192
177
43
34
Jesu li lisne usi ili nesto drugo, ima ih razliciti oblika i velicina... Poskidao sam sve sto se vidilo da je zarazeno.. Sad kako se zastit da izdrzim jos 15 dana.. I da li se moze pusit ovih par cvijetova sto sam skinuo ako na njima ima tih beštija ?

Prilozi

• IMG_20240707_192331.jpg
    IMG_20240707_192331.jpg
    176,8 KB · Pregleda: 20
19.03.2024
8
12
3
27
Pozdrav ekipa, moj prvi auto grow sam završio ne tako uspesno.... Morao sam lepotice da skinem ranije, rekao bi ranije ja bez iskustava. Pojavila su mi se čudna mala gamad ispod listova, juče ništa a danas došao sa posla nema pola jednog lista podigni jedan list nema lista samo larve waaaaa šlagira seeee, odma jedan cvetić nasilno osuši i krenuo u skidanje
Da li sam trebao da ih skidam ili su mogle još par dana koliko je falilo do kraja?
Listajući forum a forum pa ja jacu stvar od ovog foruma nisam video sve pohvale vutrooooo
Žena će da me ostavi zbog foruma, sve batalio samo citam i citam i motam i motam ceo život pusi sad prilikeeee legalno domace neprskanooo probati, na balkonu ubro a ima ko da me nauči
Rekao bih da su larve stakličastih mušica,
Da li posle njih može da se pusi bez problema?
Nije ih bilo na cvetu samo na listu, ja je puno svakako mene utepala rekao bih fino ovako nasilno osušena
1000016652.jpg

20240707_223937.jpg 1000016657.jpg 1000016667.jpg
20240706_183731.jpg

Prilozi

• 1000016664.jpg
    1000016664.jpg
    164,5 KB · Pregleda: 15
  • 1000016549.jpg
    1000016549.jpg
    467,4 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and dedeor

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Bud washing @Zizuu kucaj u pretraživač na YouTube
Ne bih ja to pušio bez pranja druže :)
Ali to se radi sa svežom, nisam siguran sad koliko će pomoći... svakako pogledaj tutorijale

• Sviđa mi se
Reactions: dedeor
19.03.2024
8
12
3
27
Bud washing @Zizuu kucaj u pretraživač na YouTube
Ne bih ja to pušio bez pranja druže :)
Ali to se radi sa svežom, nisam siguran sad koliko će pomoći... svakako pogledaj tutorijale
Ona je može se reći sveža, skinuta je danas posle ponoći, kontam da ne kasnim mnogo. Ali ne znam da li će da smeta pošto ništa nema na hedovima, gde sam posumnjao da ima te sam bacao. Nije mi toliko da je zapalim, Češka ima mnogo dobro a jeftino koliko da naučim da bar iz desetog puta uspe sve po ps.
Hvala na odgovoruuu, čekam da stigne mikroskop, sada odma idem da ispiram pa cu da je pregledam detaljno posle sušenja
Sve što citam o tim gamadima nigde ne mogu da nađem detalj da napadaju ili prenose neku zarazu na cvet(samo da jedu list i tu se razmnožavaju)

Poslednja izmena:
19.03.2024
8
12
3
27
Iii tuga, danas je crni dan za moju celu baštu.
Krenuo da pregledam razgrćem zemlju pa ja mislim da imam mušica za izvoz u svakoj saksiji...
Sve biljke koje sam imao sam bacio, kako lišće nije venulo kako su biljke sa njima rasle, cvetale ja nemam pojma. A ne znam ni kad su se pojavile, svaki dan svako cveće žena svoje ja svoje, nismo videli apsulutno ništa
a sadio sam sve u isto vreme, tako da mislim da sam doneo sa zemljom iz supermarketa(bio sam svestan rizika ali hteo sam se jeftino upoznati sa biljkom prvi put)
1000016877.jpg
Naučio sreća dosta iz svega ovoga cekam nove menke auto i ozbiljno gnojivo zemlju...
Pitanje za ovu temu malo se jadam lakše je žena neće me sluša izvinjavam se
Ostavio sam jednu feminiziranu, ali ona je isto tako puna mušica kada razgrnem zemlju stampedooo, ali još nemam larve na listovima ako je za utehu?Da li može da se spasi trenutno je 90 dan života gnojim je random gnojivom i neki pesticitid iz supermarketa ali sad zlato dajem da je spasim
Da li bi mogao da je presadim možda, ako nije previše rizično i operem koren koliko je moguće, ošišam sve što mi izgleda loše pa sta bude?Ona izgleda okej ja bi rekao, ali ja mušice iz očiju vadim
20240708_173548.jpg

Prilozi

• 20240708_173557.jpg
    20240708_173557.jpg
    375,9 KB · Pregleda: 8