Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.795
358
Evo,ja dajem na 11L pot ,biljka popunila 60ku srednje veličine ,svako zaljevanje hranu i:
Sensi bloom a i b 4ml/L kad dajem B52,prva 2 tjedna cvata ga ne smijem davat,pa 5ml/L sensi blooma,svako zaljevanje.
Blood bud 1g/L,kažu 0.5g
Big bud mjenja Blood bud 3.tjedan cvata isto 1g/L ili 2ml/L,ako dajem tekuči. Prah je bolji ,jači i jeftiniji.
Nirvana 2ml/L danas Terpy taste
3.tjedan uvedem B52, 2ml/L
Bud candy 2ml/L
Overdrive ide nakon Big buda,tj mjenja ga...
I jedno zaljevanje rotiram Sensi cal/mag,drugo Sensizyme.
Ec mi bude oko 3.5,više mjerim ppme,skoro 2000ppma.
Zašto se bojite dat gnojivo?
Vani kad bi znali koliko može hrane biti,preko 200kg komposta sam danas zakopao i cijelo ljeto samo kišnicu dajem,nikad problema. A tds metar zblesira kad pokušam slury test napravit,gliste mi se smiju:) IMG_20230203_134912.jpg IMG_20241106_114248.jpg ja bi ovako i indoor,ali treba tretirat kompost što više nije ista stvar. Na ljeto,plodnija zemlja ne postoji. Sve susjede okolo sam navukao na kompost,a uzgajaju i u vrtu su odprilike koliko sam ja star:)

17309188235304574374081267401338.jpg a ovo dajem svako zaljevanje,samo mora iči Sensizyme ili neki enzimi i biljka puca od zdravlja.
IMG_20241105_162913.jpg IMG_20241105_162947.jpg
Onako je masan vrh,to Bud candy i Nirvana rade,B52 su vitamini i djelomično PK booster,a Big bud su aminokiseline i ne pumpa vrhove kako se misli. To su tablice blesavo napisane,pa da dajem tjedno, koliko dajem dnevno,imala bi 3 vrha,u 4 reda:)
Lakše je stat,pa malo smanjit,nego dodat za prošla 2,3 tjedna dok nije bilo dosta.

Prilozi

• IMG_20241105_162931.jpg
    IMG_20241105_162931.jpg
    458,7 KB · Pregleda: 16
  • IMG_20230203_134656.jpg
    IMG_20230203_134656.jpg
    698,9 KB · Pregleda: 19

Dr. Greeenthumb

Aktivan Član
18.10.2016
168
325
63
Piše tjedno 4 ml/l, ja shvatio da tjedno treba dobiti 4 ml po litri, a ne svako zalijevanje, pa sam dijelio to po zalijevanju 2 ml po litri.
Tako sam zalijevao u istom potu i Northern light foto od RQS grow prije ovog i bilo sve ok, iako je ova nešto veća ispala, pojačam defnitivno u subotu kada budem zalijevao na 4 ml po litri pa vidim. Također je po tom principu i Grow dobivala za vrijeme vegetacije i nije bilo problema, biljka odlično izgledala dok nije počela žutiti od gore.
Kolega beštija me savjetovao prije nekih tjedan dana također da pojačam jer sam joj davao 1.5 ml po litri svako zalijevanje, te sam onda pojačao za 0,5 ali izgleda da je i to premalo, uvijek me strah pregnojavanja jer sam na forumu pročitao masu postova gdje kaže "bolje je manje".
Jbg, nikako da odradim cijeli grow kako spada, isprike ako sam naporan i ako pitam isto više puta, ali uplašim se odmah da sam zajebo nešto pa nestrpljiv budem čekat odgovor, pa brže bolje na chat.
Hvala svima na savjetima i pomoći, zahvaljujući ovom forumu i malo vlastite volje već drugu godinu pušim svoju ganju, treba još puno učiti, ali svaki grow mi je bio sve bolji, u ovaj sam baš polagao nade jer mi je išlo doslovno sve po loju do prije nekih 20 dana, a nije mi palo na pamet da je možda gladna jer je ogromna.

EDIT: Od nutrijenata trenutno koristim samo Gow, Bloom, Nirvanu i Cal mag i drugo ništa nemam, nisam htio za početak previše komplicirati pa sam krenuo sam sa osnovnim, sljedeći grow ću malo bolje proučiti gnojiva pa proširiti repertoar. :D

Poslednja izmena:

Dr. Greeenthumb

Aktivan Član
18.10.2016
168
325
63
Jel dobra kombinacija da na ovo što imam dodam još Revive,B52 i Overdrive? vidim da se big bud daje do 4. tjedna cvatnje, a ja sam trenutno u petom.
Što misliš jel pametno otfrljit na 100% Marsa od 300w udaljenog 36 cm od najvišljeg vrha? Nemam drugog načina da dignem temperaturu nažalost, a i to me počinje zezati, a ako zagazim u 12. mjesec strah me i pomisliti temperatura.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.795
358
Ma joj,pa to je normalno...
Gle,ja dajem jako puno,ali uzgajam s tim gnojivom oko 5 godina. Sensi bloom a i b je odlično gnojivo i obje boce su za 8 biljaka. Znači 2 growa po 4 biljke u 18L potovima. Idu svako zaljevanje,pa ako želiš polako,daš jedno zaljevanje punu,drugo zaljevanje pola doze. Jer ti se držiš tablice,a gdje je faktor x,B52,bud Ignator itd.
Ja koristim ovo što sam napisao ..
na slici,uz sensi grow,ali njega manje,jer uvijek idem sa jačim mixom. Big bud u prahu je jeftin i to su aminokiseline,neče spalit biljku,s time da je prah dosta jači. Blood bud je kao Bud ignator i biljka doslovno nakon jedne doze,prebaci u cvat i ta sada se pokazao ok,nisam ga dugo koristio,pa umjesto njega ide Big bud,pa Overdrive zamjeni Big bud i kad to daš u pravo vrijeme,bude dobra kvaliteta.

Računaj da u tablici nije samo sensi grow i bloom,B52 ima NPK,Big bud,Nirvana neki mali,Bud ignator,večina aditiva i boostera ima lagan NPK. Advanced nutriense se može koristiti solo bazno gnojivo,ali onda ti je bolje trokomponentno ph perfekt gnojivo ili Jungle juice. Njemu se štela ph,ali ako ti je voda 7.0 dođe na 6.5 sa sve 3 komponente. S time,da Jungle juice ima i Lukasovu formulu,gdje se daje samo micro i bloom,ali svako ili svako drugo zaljevanje,ovisi o strainu!
Isto sam imao strainove,gdje sam jednom išao čista voda,drugo sve ono navedeno. Čini se puno,ali u Vegetaciji samo grow i to pred tranziciju,a onda gledaš biljku, one jako ljepo pokažu kad im je previše.

Sad ču počinjat sa soilom od Beštije,ali u cvatu presadit u čistu zemlju i sa AN do kraja. Imam veču kontrolu nad gnojivom,nije da je soil loš,bolje ne može,to se i po biljkama vidi,ali meni je dosadno,nekako sam se naviknuo....

Sad samo nemoj pretjerat, postepeno joj diži gnojivo,jer kad se krene jako,može doči do locka .
I da Revive ti je dobar kad se neki stres dogodi,to je magnezij,pomaže ali kad se daje cal/mag,nije must have....

Ovo zadnje što si napisao,taman bi ti zaokružilo priču. Overdrive i B52 uz Nirvanu,ali nirvanu daješ svako zaljevanje,možeš 1ml/L,ali ga daj....baš ga vole i cijedi se s njih trihomi.
Inače PK proizvod ti je Hammerhead i on nije skup.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.795
358
Što misliš jel pametno otfrljit na 100% Marsa od 300w udaljenog 36 cm od najvišljeg vrha? Nemam drugog načina da dignem temperaturu nažalost, a i to me počinje zezati, a ako zagazim u 12. mjesec strah me i pomisliti temperatura.
Sorry to mi je promaklo....
A gle,sad ako joj digneš svjetlo na 100% ,a ona je gladna, pojest če se drugi dan!
Nažalost,morao bi pričekat sa daš cijelu dozu blooma i bez cal/maga se teško može grow ispod LEDa odradit.
Digni temperaturu na neki drugi način
Nažalost,ne raspolažem s informacijama,šibni mi u pp kako i gdje ti je box. One mogu podnjet,ali teško,ako joj je dan 29° ,noč ispod 20° c ,ako nešto ne vole,to su oscijacije u temperaturi. Ja Mendocino s.držim na 20°-25° ušla je u drugu polovicu cvata i to joj sada paše,smrdi cijelo brdo...
Veliki rizik je svjetlo sad dignut,pričekaj da joj se bar malo hrane uvuče u vene.
Kad imaš problem,smanjiš intezitet i to če ti dat vremena da odreagiraš. Nebi ja ni skužio,da nije tako žuta. Zabljesnulo me :)

A sad čitam,Fc-e 3000 ti se drži 35-45 cm od vrhova na 100% u m²,a ovi višlji dobijaju možda i manje svjetla,nego niži. Bar stil panel ,što višlje ode grana,dobija svjetlo od samo jednog, najviše jedan i pol bar,što ti daje lufta,ali prvo ju nahrani,jer bi se stvarno mogla locat,previše si toga ostavio. Ona se više muči sa toliko gustom krošnjom,nego da si poskidao dobar dio. Prije lolipopa ju nahraniš i drugi ga dan odradiš odjednom,ne radiš to nekoliko puta i biljka ako če joj to smetat,dan,dva če stagnirat,ali to je normalno. Foto biljkama,ljepimo grane nazad,a auto nije osjetljiviji,ako ga se može topat. Zamisli vani na vjetru,nisu one tako osjetljive. Ali spadaju u gladne biljke:)

Poslednja izmena:
21.04.2022
13
4
3
33
Pozdrav ljudovi, moze li mala pomoc , dosad sve uspjesno bilo sa ostalim biljkama ( ovo je sad gorilla cookies . Biljka stara 4 tjedna ( jako mala ,sitna-neznam zasto ) , zemlja plantella balkonia. Temperatura kad svijetlo radi je 24, a kad se svijetlo ugasi zna paszi do 18. Prvi put sam ju pognojio s plantela cvijet i to sa manjom dozom nek pise ( da je odma ne slagiram ) :). Svijetlo lumatek 200 Pro, ph mi je uvijek ispod 7 , svijetlo na cca 35 -40 cm . Hvala unaprijed , ugodan dan

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.795
358
Koje je svjetlo ne znači puno,jer ako je u 120×120 onda je slabo i obrnuto...

jako mala ,sitna-neznam zasto )
Nemamo se po čemu ravnat... što znači mala?
Nemoj me krivo shvatiti,pokušavam pomoči,ali razloga može biti više. Od prejakog zaljevanja biljke stagniraju ,samo to što pro panel držiš na 30cm ti je već problem i biljka tako može 2 mjeseca. Sve super izgleda,ali ne raste....
Njihove tablice su više neki orjentir, uvijek če mjerit niže,dobit le veče brojke.
Možda je od jačeg intenziteta nabila nod na nod,tu se mora razrijedit,da zrak prolazi kroz krošnju itd.itd.

21.04.2022
13
4
3
33
Umetno slike neznam zasto nisu ocitane .box je 80×80 .zalijevam svaki drugi dan otprilike u isto vrijeme po 1 l. Mala mi je naspam drugi koje sam do sad uzgojio. Do sad imao 5 growa sve bilo uredu. Nekako mi se cini mrsava malo listova, nerazvijena. ;)

Prilozi

• Screenshot_20241114_151920_Gallery.jpg
    Screenshot_20241114_151920_Gallery.jpg
    359,1 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20241114_151913_Gallery.jpg
    Screenshot_20241114_151913_Gallery.jpg
    345,8 KB · Pregleda: 41
25.02.2008
2
0
1
47
Ljudi treba mi pomoc, kupila sam grow box i narucila semenke iz inostranstva, prvi put mi je uspelo i imala sam par biljaka i bile su bas dobre, poslednja tri puta sam sve isto uradila nikle su ali se brzo sparusile propale, da napomenem da sam ih prviput gajila u prolece i bile su super ali od septembra do danas ne mogu nikako da ih podignem uopste, da li im fali svetlost ili sta,hvala unapred...

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.661
11.884
356
Bez dodatnih informacija (koja zemlja, svetlo, đubrivo itd) a posebno bez slika ti niko ne može reći zasigurno.
Ali ako bih morao da se kladim, to je ovo 10000% :
temparatura je oko 37 ali je smanjujem vantilatorima
Iznad 30 nikako ne bi smelo, 37 im je pećnica. Čisto sumnjam da ventilator obori 7+ stepeni, jako teško osim ako nemaš neki uragan.
Još i ako vlaga nije optimalna...
Najpre od toga pođi, za sve ostalo - slike, i detalji

• Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo and Saint G