Mislim da ce mi jedna biljka zavrsiti nekoliko tjedana prije druge... Da li je potrebno da budu bas u potpunom mraku kao sto su uvjeti u growboxu gdje se plasimo ikakvog prolaska svjetla, ili moze se odraditi u podrumskim uvjetima u sobi gdje je box (lung room) samo pored boxa?
u toj se prostoriji par puta u danu ude i upali svjetlo ako nekom nesto treba od tamo
Naravno, podrazumijeva se da odrzavam temperaturu i vlagu pod kontrolom, samo ne znam bas da je potpuni mrak tijekom cijelog dana kao u boxu. (tamno je jako, al nije bas potpuno crno crno)... Da se razumijemo, mrak je unutra i tijekom dana, ali kad bi boravili u toj prostoriji u mraku neko vrijeme, oci bi se prilagodile nakon par minuta i mogu prepoznat neke obrise).
Hoce li to ikako utjecat na susenje ili treba bit strikno crno kao kad su bez svjetala u boxu ?
Do sad sam koristio growbox za susenje, a sada bih mozda to odradio ovako, da ne skidam drugu biljku prerano ako ne mora...
Mijesanje zraka bih radio s jednim ovim oscilirajucim ventilatorom iz boxa, naravno, ne direktno uperen u njih nego sastrane, ali da zrak ne stoji. Takoder, box ce i dalje radit , u njemu je ventilacija koja vuce zrak iz boxa, ali i iz te sobe (pasivni upuh) , tako da bi bilo tu cirkulacije...
Hvala na pomoci i sori na predugom postu, htio sam objasnit situaciju sto detaljnije. Živjeli!