Supertopiranje je nova tehnika razvita 2013 godine. Nije bilo puno uradzenega supertopiranja, ono sto sam ja napravio i
ono sto cete VI vutrasi napravit. Supertopiranje se može upotrebiti isto za regularne sorte, mada sam je razvio
za autosorte. Istina je, da sam izbirao proizvodzace koji imaju 2 ili 3 generaciju
Autusorti. Time mislim, stabilniju sortu, vise thcja, jesu veći i dužu vege fazu glede
na prve automatike. Sad ti već idu autosi sto imaju THC 22% i vise.
Sta se tiče produžetka vege faze je to moje osobno zapazanje, može biti i produžetak flower
faze. Mada to nije toliko bitno, važno je da potom supertopiranja dobijemo 3 ili vise
glavnih grana, potom toga biljka dobije vise listova- zelena masa i to joj omogući
da ima veći koreninski sistem. Rezultat je veći donos suhog na biljku. I njezina životna
doba je dulja 14-21 dana, to je važno. One automatike sto sam ja imao, i koje sam supertopirao
so imali životni ciklus oko 90 dana, mada mislim da neki već idu do 100 dana.
Ako hoćete dobar rad/visok THC/ u autdooru morate kaliti same oko 01.04. i kada napravi prve
klicne liste od tada stejete još 80 - 90 dana do berbe. To je najbolje vremena za kvalitetne
budove, velike, tvrde, mirišljave, masne. Druga jaka postavka je priprema zemljišta i gnojenje.
Učimo svi ovde na forumu, i svima growerima jednu peticu sto marljivo vode svoje
dnevnike sa slikama tako da svi mi dopunjujemo i širimo znanje o growanju.