Umalo najebah
Ako veæ i nisam :?:
Naruèio ja Northern Lights#9 preko aliena i stigne meni papir iz pošte-preporuèeno pismo iz Holandije.Ja u poštu da podignem kad onoproblem.Normalno sumnjivo im(preporuèeno pismo iz NL bez adrese pošaljioca :!: )
Riba mi kaže"saèekaj malo pismo nije ovde..ima neki problem".I ode na telefon,zove nekog a ja oladio
Vrati se sa nekim papirom i kaže da napišem šta je unutra i broj telefona.Dam joj broj ikažem da neznam šta je unutra.Ona kaže zvaæe me.
Vratih se kuæi u stanju šoka posjekoh biljku u 3-æoj nedelji cvjetanja,razmontirah box i svu opremu da prikrijem dokaze svojih aktivnosti.
Juèe mi stigne isti onaj papir(preporuèeno pismo).I tako jutros ja ponovo u poštu pa kud puklo-da puklo.
Riba mi kaže da otvorim pismo pred njom..moraju vidit šta je i koliko košta.Ja joj kažem da nismo u Kini da je to moje privatno pismo,može bit od moje cure,njene gole fotografije....al ne vredi ona insistira da otvorim.Dobro kažem i otvorim pismo,unutra nešto zamotano u papiriæu,odmotam papiriæ a unutra original pakovanje(u malom kartonèiæ) i poklon sjemenke u plastiènoj kesici.Original kartonèiæ nije ni primjetila jer sam ga odmah zgužvao sa papirom u koji su bile zamotane.Samo joj pokazah poklon kesicu .
Pita me šta je to?.Sjemenke rekoh.Kakve sjemenke?
Salata kažem,a ona me gleda i nije joj jasno(ili možda jeste??)Onda sam to moro napisat u formular:sjemenke-salata,plaæeno-5 eura i moj potpis.
Jedva sam se potpiso...kolko mi je ruka drhtala.
I tako evo me kuæi sa sjemenkama,nadam se da æe sve proæi u redu.Neznam kako to ide kod nas u poštama al ovdje(jedna evropska zemlja) je vrlo rizièno.
Na kraju da kažem..preporuèeno pismo iz Holandije bez adrese pošaljioca izgleda vrlo sumnjivo.Mogli su stavit neku nepoznatu adresu(šalje Pero Periæ........bilo šta)bilo bi manje sumnjivo.
Umalo se uvalih u govna(nadam se da nisam)šteta je što sam posjeko biljku u pola cvjetanja,al jebi ga šta je- tu je..Sad imam dobro sjeme pa ponovo ispoèetka na poso.