Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ja ne znam sto me zbunjuje ova toliko kad vidim da je muzijak, al nigde onih bombica koje vise nisam naso, samo ovi kao pipoljci koji imaju vrhove ko listići... Bas sam se izubacao sa ovom da cupkam ovo celo braco?
Pozz, moze li netko reci sto je ovo?
Vidim ove "bombice" ispod cvita... pa reko da nije taj hemafrodit ili sta..
Ali sam samo prijetio na jednoj grani.. druge nemaju..
To ti je dvospolna ili hermafrodit...
Ajde da je jaje,dva,to se skine i prati,ali ovo su clusteri. To če ti sve druge biljke,ako ih u blizini ima,oplodit. Onda biljka u jednom trenutku pretane punit vrhove,krene konfigurirat sjeme i to se ne isplati držat!
To si stavio sjeme iz pisa? Ako jesi,to je biljka dobivena na isti način. Kad baci sjeme od šoka bez oprašivanja,te sjemenke se mogu sadit i feminizirane su,ali ako je iz paketa,može i od šoka pohermit!
Ne citiraj ako odgovaras na post iznad ! Procitaj pravilnik !
Hvala na brzom odgovoru, ovo je uvjeren sam jedina u siroj okolici , ali jeli to za bacit sad? Ima je preko 3m uredna je.. a samo jedna grana pokazuje ove klince.. sad vise neznam sto bi.. prvi put ovo vidim...
Izvini ako cu zvucat kao amater.. ali jeli to na razini cijele biljke ili samo ove grane..
ima li smisla odrezati ovu granu sada?
kidati te bombice ili sta ja znan?
U cvatnji je sad vec drugi tjedan
.. odnosno ostavim li je na miru hoce li bit pusljiva
I jesam li ja kriv za ovo? Imas li neki link ovdje na forumu di mogu procitat vise o uzrocima ovoga?
Hvala puno!
Edit: jeste menka iz ulicnog dima, zaboravio sam spomenit
Niko to sa sigurnoscu ne moze da ti tvrdi kako ce da ide do kraja... Moze se zavrsiti na toj jednoj grani a moze i cela da pocne da baca... Isto tako i za uzrok mozda si ti tu granu bas slucajno stresirao nekako ili je genetski tako... Ja bh otkinuo tu i pratio ostatak
Sve imas na forumu samo koristi lupu.
Ovo je čist hermafrodit, nije od stresa, genetika je nažalost (mada i sam kažeš da je seme sa ulice, tim pre, to je i očekivano uglavnom)
Šanse da stane na jednoj grani su gotovo nepostojeće, imaj u vidu da tih klastera ima i unutar cvetova gde ne vidiš. Jedno to go*no kad pukne, to je stotinak semenki u najavi
I sve je Marac lepo objasnio gore, čupaj to da ne opraši druge biljke ako ih imaš u okolini.
Ovako izgleda kada je stres u pitanju, zovemo ih banane (jasno je i zašto) ponekad ih je teže uočiti zbog boja cvetova, i pod HPS lampom npr (osim ako ih biljka ne baca baš na sve strane)
Sa tim se i nekako izboriš, mada i to use*e celu berbu očas posla
A ovo ti je što se kaže "true hermaphrodite"
To se čupa i baca bez razmišljanja. Mužjak će ti dati 50/50 seme, pa baciš, selektuješ ženke i nešto i uradiš - ovo ti daje 99.9999% hermafrodite, ništa ne možeš sem da gledaš semenke. Čupaj to, bacaj
I batali seme iz paketa, gubiš vreme samo
E vidis, nisam skontao da se bananice vizuelno razlikuju kod genetskog hemija i namerno pohermljene biljke... Svaki dan nesto novo, hvala @Wendigo na obrazlozenju
Dodaću samo i ovo: true hermi grozdovi - to se gotovo odmah javi, druga, treća nedelja cvetanja (što i vidimo ma slici kod kolege gore ), banane obično kad cvet već sazri malo, peta, šesta nedelja pa nadalje
Nije uvek pravilo, viđao sam ih (banane) i na biljkama koje su tek ušle u cvetanje ali tad obično buknu svuda
Čim pistile menjaju boju u crveno, a biljka je tek negde u trećoj, četvrtoj nedelji cvetanja - to je nažalost gotovo, oprašena je.. retko da bude do samog fenotipa/kultivara
A kada se u celoj biljci nadje 4 5 6 semenki, oprasenih od strane same sebe zbog bananica izazvanih stresom, da li je to fem ili hermi? Ostalo sve oko oprasivanja mi je jasno.