Hemija ne kaze tako
Molarna (množinska) koncentracija {c} je omjer množine otopljene tvari {nB} i volumena otopine { V}:
Hiti pogled malo na koncentracija otapala il otopine , il tako sta
Nestigo edit a zaboravi napominuti da mi u ovakvim hemiskim procesima ne odvajamo samo thc nego ima tu i boja(pigment stali je vec
) i jos pokoja stvarcica. Boje u principu ima dosta a lakse i brze se oslobadja od thc tako da ona dosta zasiti alkohol. zato je i pozeljno sto suhlji i sitniji trim/cvijet. E tu je razlog zasto nam ne godi 70%. Evo za primjer slika od hazari gdje je 70% alkohola + 30% vode, znaci sa ove slike izbaci jos 30% tekucine fakticki ces dobiti ne potopljene vrhove trima. e daj to tako to bi i dalje bilo dobro nego on u ovom slucaju ima jos jedno otapalo u boci a to je 30% vode. a u hemiji postoji pravilo ono cega je vise prisutno je otapalo a a ono cega je manje postaje otopina tako da na kraju ovih 30% vode postane fakticki otopina i sjedini se sa bojom i thc-om zato je toliko tesko gotovo nemoguce da sva voda ispari. tako da izgubimo dosta na jacini.
Zato za ovakve stvari je najbolje koristiti 100% alkohol. Nema ga u slobodnoj prodaji ali ga nije tesko obradit od 96% ili 99% Samo treba da ispari ovih 4 ili 1% vode
Sve ovo bi nam jos bolje objasnio kakav strucan hemicar.... ja mozda i grijesim davno sam zavrsio skolu moguce je da mi se sve izmijesalo u glavi do sada