Situacija u boxu: 1 hermić, koji je ujedno najviša i najzelenija biljka će izgleda prvi pod nož, ima najviše smeđih dlaka i najmanje cvjetove još k tome pune sjemenki. Koliko vidim šteta na ostale 4 biljke nije prevelika, tj ne vidim puno sjemenki, tu i tamo koja, a vjerojatno ću im dati još 2 tjedna (sad je prošlo 7tj 12/12) ispiranja i sazrijevanja.
E sad, treba mi par savjeta - cvjetovi na donjim granama do kojih ne dolazi svjetlo su skroz mali i imaju samo bijele dlake, dok su ovi pri vrhu već dosta smeđi, i kad oni gore budu spremni za berbu, ovi dole još neće biti, jel ok da njih sad porežem tako da se sva energija usmjeri na ove gore, ili šta..?
Ovog hermija sam već fino izmasakrirao, odrezao 2 grane na kojima je bilo dosta muških prašnika, i uzimam zrele cvjetove sa gornjih grana (da imam nešta dok ostatak ne bude spreman), gore su >50% smeđi, dolje bijeli. Mislio sam ga izbacit već van, 2 dana mraka i na sušenje, ali radije bi ga pustio još malo da bude gotov kako treba, jedino se bojim da još ne opraši ostale, šta kažete?
Od ovih nezrelih cvjetova punih sjemenki šta sam odrezao sam mislio napravit hash ulje, žao mi ih je bacit kad su tako ljepljivi i puni trichoma, samo neznam jel ih za to moram posušiti, i ako da jel može nabrzinu, ili što duže to bolje? Inače nisam mogao vjerovat kako cvijet posušen u mikrovalci nema skoro nikakav efekt, dok nisam pročitao da im se potencija lagano gradi sušenjem i curanjem, mislio sam da je to samo zbog okusa. Jel onda za ulje isto moraju biti lagano sušeni listovi i nezreli cvjetovi?
Slike sutra
Pozdrav