Kotiledoni večinom stradaju kod bacanja opne,tj ispadne opna,ali ostavi dio,koji kasnije spiga list....stvar je u tome,da mi svi preplitko sijemo sjeme, dok sjeme treba zemlju,koja joj pomogne kod skidanja opne!
Zato ih ja stavim sat, dva u vodu i odmah u zemlju,jer nekoliko puta mi se dogodilo,da pukne klica kod zatrpavanja,što vidimo tek kad ju otkopamo!
Nemoj se brinuti kad vidiš poneku mrlju i sl.biljke rijetko vuku hranjiva istom snagom,tj ima period kad vuče više,jer joj uvjeti pašu,a onda ne može absorbirat dovoljno i izbaci fleku,što se najviše manifestira drugu polovicu cvata. U vegetaciji bi trebale biti zdrave,ali dogodi se kod zaljevanja,padne kap na list,pa ili se spoji s drugim i oba nastradaju ili kod LEDa intezitet preko kapljice,djeluje kao povečalo i spali list lagano!
Zato u komercijalnom uzgoju koriste samo klonove kojima znaju apsolutno sve...koliko u kojoj fazi jedu,jačina svjetla,strech i tako je puno lakše hranit i brinut o biljci!
Majku pustiš da se razgrana i kad skineš dovoljno klonova,ja sam ju porezao kao Chilli prije zime. Znači,doslovno joj ostaviš 2,3 grane koje kroz mjesec dana,kao da nisi dirnuo. To možeš i kelvinažom manipulirat. Drži par sijalica od 5000k-6400k i biti če niska,10ak dana prije nego musliš skidat klonove,stavi sijalice od 3000K i tako če ti se izrazit grane,odlične za kloniranje!