Sinoc sam kontaktirao tarzana i no joke u pm jer mi je trebao hitan odgovor jer nisam mogao da se zadrzavam na tom mestu morao sam da krenem. Receno mi je da se javim ovde, da bi i drugi videli i pomogli nekom clanu povodom mog problema. Copy-paste PM
Zasadio sam u malu saksiju dok naraste malo, florabela(zuta) i stavio vermikulit, sad kad polijem voda se zadrzava na povrsini ne upije odma, sacekam 2-3min dok se navlazi zemlje i kad krenem opet da polijem zemlja ne upija, nego prolazi skroz uz saksiju i odma krece da curi, kad pomerim povrsinu zemlje, samo 2cm je vlazna ostalo suvo, cekao sam 5 min i opet polio ista prica.
Odg. od tarzana: to onda nije florabela ako ne upija, kod takvih supstrata moras jace zaliti dok ne procuri voda kako treba, sacekas pa kad krene voda prema dolje onda mozes zaliti normalno
I odg. od no joke: uzmi neku grančicu, ili olovku pa malo izbodi po površini, i onda kad popije prvu mlaz bude krenula piti normalno.
Da se nadovezem na tarzanov odgovor: Zemlju sam narucio preko interneta, da je nebi reklamirao mislim da je jaka firma, ocekujem od nijih dobru robu... prvo zalivanje je bilo ok kako sipam vodu tako upije i zemlje se slegne na dole vec od drugog zalivanja krece taj problem naveden gore. kad pomerim tih 2 cm vlazne zemlje i samo sipam kap vode ta kap ostaje tu ne upija wtf.. Probao sam malopre sto mi je No joke rekao, i kao da ima napredka nisam mgao lepo da vidim a i bilo me strah da ne iskidam previse koren. Jedino da je presadim u vecu saksiju i da miksam s jos necim zemlju, jel bi sitan pesak znacio nesto?