Ma ne ljutim se ja na kritiku nikad, bas naprotiv, svaku kritiku analiziram, izvucem meni bitno i gledam kako da to primenim na svojim resenjima. Naravno osim vredjanja u fazonu podsmevanja itd. Ljudi, ja koji sam od elektrike i agro znao samo da zamenim sijalicu i da trcim po livadi, sam prilicno odusevljen svime sto sam napravio i naucio i to za mesec dana. Ovo je prva biljka ikad koju gajim i nisam nijedan problem sa njom imao u smislu bolesti previse/premalo hrane, vode itd. Inace se bavim serverima i mrezama tako da svemu pristupam na inzenjerskom nivou pa i ovome (dobro istrazim, prihvatam kritike i veoma su pozeljne makar mi minut ustedele vrede).
Ovo radim iz hobija, sta da vam kazem kad cak i ne duvam
mozda dva puta u zivotu probao. Ovo izucavam da lecim nervni sistem, zapravo kad budem isekao biljku, osusio, izlecio hedove, ja evo ne znam sta sa time da radim. Zapravo mi je neka ideja da razne vrste uzgojim i imam pune tegle sa razlicitim bojama, pa kad gost dodje ponudim hahahhaha
A sto se izuma tice nisam ni mislio da je neki uspeh paralelno vezati grla, vec nacin na koji sam testirao sijalice 7 proizvodjaca, isekao one plastike koje sluze kao socivo i direktno usmerio snopove ka listovima i dobio mnogo bolju penetraciju itd. Al dobro mozda sam previse u hajpu sto je sve uspelo.
Nego, evo jedna "fora" ako nekom pomogne bice mi drago. Naime, tice se COB cipova tacnije pravljenje resenja za COB sa pasivnim hladjenjem. I na kraju posle gomile varijanti problem sam resio ovako:
2 x 50W COB full spectrum driverless (AliExpress 2€)
Termalna pasta za procesore
I verovali ili ne, jedno rebro aluminijumskog radijatora za stan - 950 din u svakoj radnji za grejanje ga ima
Najbolja stvar kod ove varijante je da fakticki dodavanjem jos COB cipova na rebro, mozes da dogrevas GrowBox o istom trosku, naravno ako je potrebno.
Plus dodavanje izolacionog materijala (stiropor itd) oko boksa olaksava manipulaciju temperaturom, a samim tim i vlagom.
Evo necu vise pisati, najke mi.
NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD, CITAJ NOTIFIKACIJE !!!
NE PISI POST ZA POSTOM, KORISTI OPCIJU EDIT/UREDI !!!
PROCITAJ PRAVILNIK.
PRAVILNIK FORUMA Vutra.Org je sajt u privatnom vlasništvu i pristup forumima je slobodan uz obaveznu registraciju radi pisanja poruka, osim ako nije drugačije naznačeno u pojedinim forumima. Korišćenje našeg foruma je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i može bilo kome biti uskraćeno u svakom trenutku...
www.vutra.org
Ovo je mozda drugi forum u zivotu na koji sam se registrovao, pa zato mi treba malo vremena da pohvatam sta, kako i gde formatirate.
Sto se vise postova za redom tice, tu se vodim ovom novom praksom (short read, long read, separate topics) sto zahtevaju ovi "njuejdz" portali pa se izvinjavam zbog serijskog postovanja.