Onako teoretski gledano, ako nema nikakve kontrole - di je problem onda naručiti nešto stvarno ilegalno, opasno putem pošte? Nemam pojma, evo neka ti netko pošalje iz Slovenije poštom - kokain, bombu, nuklearno gorivo itd.
Mislim navodim primjer. I dalje se vodim na to da "nema kontrola" unutar EU, no opet se zapitam jel to stvarno istina, upravo zbog ovakvih stvari i mogućnosti da šalješ bilo šta.
Pa onda kad si opet razmislim - lako moguće da nema. I mi unutar države kad šaljemo nešto javnom poštom ili recimo dhl, gls i slično - nitko ne kontrolira.
Ja mogu otići na poštu, u paketu poslati kilo granja i stići će na odredište ako ne prosmrdi negdje.
Također mogu naručiti doma poštu ako šaljem veći predmet (tipa HP Express ako šalješ iznad 50kg dolaze doma), i direktno im staviti u kombi što želim. Na ovaj način sam slao 4 gume 200km dalje. Zamisli 4 gume, unutar guma natrpaš što želiš, a sve omotano najlonom jer pošiljka mora biti zapakirana.
Dođu ti doma, preuzmu paket i dostave na odredište. Nemam pojma, fakat nisam pametan. Ali mislim da sad kad krenem drugi grow i kad završi, od preostalih sjemenki ću probati raditi ono sa srebrom itd, da dobijem svoje sjemenke (ako sam dobro shvati postupak), i da više ne kupujem izvana. Jer fakat koliko god banalno zvuči, nitko ne želi najebat zbog gluposti, makar se radilo i samo o novčanoj kazni.