destilirana voda ti nije najsretnije rijeshenje...
destilirana voda je ocishchena od svega...shto znachi da nema i neke, za biljku korisne, elemente koje obichna voda iz pipe ima...tako da ..ako se zaljeva iskljuchivo sa destiliranom ( ili chak sa RO vodom ) potrebno je dodavati Cal/Mag dodatke tj. kalcij i magnezij..
sve u svemu..destilirana voda zaista nije najsretnije rijeshenje...puno bi ti bilo bolje koristiti vodu iz pipe ...kojoj chesh korigirati ph sa npr. limunom ( mislim da se mozhe rechi da je jedna zhlichica na litru vode neka..onak napamet...srednja mjera sa kojom mohesh korigirati ph sa 8 na oko 7. -kod mene je ph oko 8 i ja moram staviti 2 zhlice limunova soka da bi spustila na 6,5 )..
takodjer nemoj koristiti ustajalu vodu iz pipe...puno je bolje nekako malo prozrachiti vodu i na taj nahin potjerati tj. natjerati na isparavanje klor...npr. sipash vodu u nekakvu vechu kantu-lavor i par puta presipash iz jedne posudu u drugu-onako sa nekakve visine-kao kada zhelish ohladiti tekuchinu...tako chesh se rijeshiti bar dijela klora..
neki koriste i zrahne pumpe za akvarije ( + shupljikavi kamen ) kako bi obogatili vodu kisikom + rijeshili se tih isparivih elemenata poput klora.
inache.kandzhe se mogu pojaviti zbog pretjeranog gnojenja, vishka vlage i, u neki sluchajevima zbog prevelike temperature - list se nekada pochne uvijati prema gore ili prema dle...ili se stranice lista pochnu savijati prema unutra-pogotovo mlado ne potpuno razvijeno lishche na vrhovima-zbog blizine lampe.
( glava me boli da jedva gledam.tako da..oprosti/te ako je malo zbrdazdola ili nejasno...)