Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Aj da ne otvaram temu i spamam postavicu zapazanje ovde
Malo sam se zanimao sa merenjem temperatura po prostoru i idealnim uslovima za grow, imam laserski merac do 600c, aplikaciju za merenje lumena na androidu i situacija je sledeca:
-Reflektor i sijalica 600w dual spectrum je na 40-45cm udaljen od biljaka pokazuje mi 50-58000 lumena na telefonu, a temperatura na listovima ne prelazi 24c, na obodu saksije 25-26 a u dnu saksije 23-25c. Temperatura lima reflektora spolja je 28c a iznad reflektora u vrhu do plafona vazduh je 24c. Cini mi se da je smer ventilatora koji duvaju po boxu i izmedju biljaka i reflektora izuzetno vazan. Isto ovo cu uraditi kad napolju bude toplije pa da uporedim.
Nije dobro niti direktna mečava,a nije dobro niti kada je lisce mirno..neka sredina.
Vazno je da se lisce njise...kako bi se reklo manje su ,ili gotov nikake sanse da tada hps nesta spali
Update
Dan 22
Saksije diy airpot 25l
Zalivanje po rasporedu voda korigovan ph + slavol + sv, pa onda nekorigovana + hessi root + sv. Popiju oko 3l svakih 4-5 dana
Rezim 18/6
Temp 20-25
Vlaga 30% po danu, noc 40%
Ruza vetrova u boxu, kad je ovako hladno ne mogu da uskladim grejanje i ventilaciju cini mi se da bi moglo da im bude toplije za nijansu al ajde izguracemo
Autosima radim lst, fotoperiodnim odradjeno topiranje i pomalo lst
Evo i slike:
Zajednicka
Plan je da ih drzim jos desetak dana pa prebacujem na 12/12
Mentor @Jednomsemora i pitanje za njega da li im treba plantela list sledece zalivanje?
Zivi bili
Vanredni update
Dan 27
Temperature u granicama normale
Vlaga 30-40%
Fotoperiodne zalivene juce sa 10l nekorigovane vode
Autosi zaliveni pre 3 dana sa 8l vode hesi root i supervit
Sve su u 25l posudama potground h zemlja sa 10% perlita
Poceli prvi problemi evo i slika pa molim za savete i misljenja
Jack Herrer Auto :
Ayahuasca purple foto:
Ayahuasca purple u vrhu desno
White Widow dole desno
Gelat OG levo
White Widow :
Zajednicka:
Pogledajte prilog 398081
Plan mi je da ih za vikend ili pocetkom nedelje prebacim na 12/12
Imam slavol supervit hesi root hesi boost i hesi bloom
Vodu korigujem sa limunskom kiselinom ph metar milwaukee
Mentor @Jednomsemora
Meni izgleda da im je malo vruće, CT ti je i dalje bez hladenja a panel na oko 60cm ili? Kolika je temp.prije gašenja svjetla(piše u granicama normale)Jesi li korigirao ph. m da ti krivo ne pokazuje? Izgleda da je zemlja vlažna a i piše da si nedavno zalijevao pa bi to trebalo značiti da su slikane prije ili nakon samog paljenja svjetla kao i sudeći po boji da im daješ lijepu količinu bostera? Sretno dalje
23-24c mi pokazuje temp na listu. Kad stavim ruku ugodno je. U dnu saksije je 20-21c.Ventilator nonstop radi izmedju reflektora i biljaka kad je upaljeno svetlo. Svetlo je na 50ak cm od biljaka. Ph metar je nov kalibrisan pre 15ak dana. Kad korigujem vodu na 6.5-6.8 dajem 150ml slavola na 10l i 2 kapi super vita, kad ne korigujem dajem 40ml roota na 10l i 2 kapi super vita i nista vise
Meni osobno nema smisla da se ph nekad slaže, a nekad ne. Odabereš slaganje ili ne slaganje i držiš se tog; inače bi mogle nastati fluktuacije. Samo uzmi moje mišljenje s rezervom, pričam logički.