sorry za dnevnik... ove godine nisam mislio na to jednostavno nije mi prošlo kroz glavu da popratim grow pisanjem dnevnika
ja to radim od prilke pustim da priroda odradi večinu, popratim ponašanje biljke i malo intervencije, trudim se poboljšati stvari za koje smatram da sam prošle godine krivo uradio oko biljke pa se nadam dobrom urodu...... pripremu za ovaj grow uradio sam več prošle jeseni.....
1. preorao sam zemlju i
stavio stajski gnoj prošlu jesen
2. na prolječe iskopam rupu cca. dvije lopate širine i dvije lopate dužine, dubina "2 štiha" u tu rupu sam stavio na dno još jednu lopatu stajskog gnoja i promješam sa kompovit zemljom i zemljom izvađenom iz rupe
3. u tako pripremljeni teren presadim biljozu početkom petog mjeseca i šibam joj samo vodu.....
4. kroz fazu rasta sam 3 puta uradio "crooping" (ne brojim dane jednostavno gleddam kak se biljka ponaša od faze do faze tokom rasta)
pratim da dobiva dosta vode i to bi uglavnom bilo to, mislim da su to neke osnove koje večina vas radi pa nisam do sad pisal o tome
kad budu kifle formirane budem stavil slijedeće slikice pa ću dopisati na koji način pratim i odredim kad je spremna za berbu