Kratak apdejt. Kod mene od juce pocela kisa i to bas jak pljusak,cak kazu da je padao i grad (tuca) i sad prska ponovo kisa po malo tako da nemam razloga da posetim biljke. Ove ispod balona treba da su sacuvane,a ove bez balona kako im Bog da. Sta god da je sa njima ja im ne mogu nista. Ako ih je polomio grad ili im je kisa naskodila nesto,to je stoje. Jedino cu za neki dan da kupim jos puzomora ,ako su citave biljke da ga ponovo stavim,jer ga je kisa 100% sprala.
Pozdrav iz kisovite Shumadije
Edit : Sad je 20:45 ,a pao je mrak. Znaci trebam da idem 15-20 minuta ranije, ili da hvatam svitanje. Padala je kisa i opet nailaze oblaci, ali najavljuju lepo vreme narednih dana. Nabavio. Sam jos jedan balon id 5L da mu odrezem dno i izbusim, ako uopste ima neka cela biljka. Trebam da kupim jos puzomora,ali se razmisljam da mi zdravije da nabavim jos jedan balon i resim se problema puzeva dok su deca mala, nadam se da kad biljoze porastu,da im puz ne moze nista?
Ozbiljan sam sa potanjem da li je potrebno da stitim biljku od puzeva tokom celog grova ,ili kasnije kad ojacaju nije potrebno nista? Pitam jer je puzomor cist otrov,cij sastav ni ne smem da citam.
Pozz
Edit 2: svice polako,tj sad je vec kasno ujutu 07:05.,obzirom da nisam spavao celu noc ,vadio sam zub pa me bolela rana, provalio sam da oko 04:00 moze da se posecuju biljke,tad samo pekari rade i bez.pumpa,a toga nema bas blizu.
Spremicu rastinje,isecicu gomilu da stavim oko biljaka,da drzi vlagu,razmisljao sam o kartonu nekom,njemu treba duze vremena i vise kise da bi se raspao,moze dosta da izdrzi,a da drzi vlagu,ili cu rastinje+ karton.
NApravicu sebi posao i moram da kopam po kantama da nadjem suve kutije da bih isekao 5 pravougaonika,da ne kazem kocke
,
Puko sam buxnu,da prestanu bolovi,medjutim samo me rasanilo,manje boli jer ne razmisljam o njemu,ali ja sam nahebo kod zubara kao niko. Tri puta su mi davali anesteziju. Dve u 13:00 i idalje me bolelo,pa me polo kuci da se vratim u 17:10 da budem prvi posle pauze,kao da je znao,jos zvao hirurga-doktorku i sestru veliku da me drzi i sve je tp trajalo 20 min,kaze da sam tdenutno najgori zub imao u begovoj karijeri. Mlad doktor mozda 3-4 godine radi,tako i da nema beku karijeru,al ima laku ruku za davanje aneatezije u utorak idem opet da izvadim jos 1,oa jos 1 i tako ukupno 6 kom,jedan da mi ostave da uma proteza ,donja,gde da se drzi. Mora da postoji sistem da se drzi proteza bez ijednog zuba,da namerno povadim sve,a ne da za 5-6 godina i taj zub moram da izvadim,moram da puknem jos 100€ da opet radim novu protezu.Skrenuo sam sa teme izvinite odvaljen sam od vutre i aneatezije izgleda.
Sve u svemu,planiram da sutra u nedelju odem na sajt oko 4h i da bar posecem ono rastinje sto je blizu biljaka,pa da ga bacim okolo. Za karton se premisjam jer mi se nesto cini da puzevi vole karton. Ili da uzmem jos jedan balon od 5 l i sve da budu pokrivene?
Ove sto su ispod balona nisu bile skuvane vec naprotiv bolje su izgledale,vece listove su imale nego one bez, a i taj otrov za puzeve,sad kad ste me ubacili u trip za teske metale,preslisavam se periodni sistem elemenata kako bese ide ,Vodonik,Kalijum....
. Al sam se razvalio. Ko nemac. Jel sad nikako ne mogu da ubacim gel da drzi vodu i to me zena pitala dal si stavljao u zemlj ono iz pelene? I tad mi sinulo hiro gel kojeg na nigde semonline da kupim ,moze da se kupi 10ak pelena ,moze i obe za odraale,one su najvece i imaju u sebi hidrogel.
Razmisljam se da polako u krug,ne blizu biljke,vise uz ivicu rupe da otkopavam sa kasikom sto dublke mogu,kad je vlazna zemlja,i da ubacim sad hidrogel? Ne verujem da su razvile do sad. neki veliki koren. One su stare,ako sam lepo brojao, 18 dana. Sutra cu znati dal im je nevreme naskodilo. Ajd odo da puknem nimulid i da malo zmurim,pola sata,pa da pijem kafu sa zenom
Gud morning maj frends end gudbaj do sutra
Edit 3 : izbusio sam puuuuno rupa na ovom balonu,setio sam se da imam lemilicu koja pravi idealne rupe,one sam busio burgijom. Stao mozak...