Destilator za pripremu ulja by Beštija

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Danke fuer die Auskunft, ich verstehe dich prima.

:D

Ma nije to što sam pitao, već da li je moguće ispariti benzin za čišćenje i rekondenzirati ga?

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Thx. baš sam malo tražio i po njemačkim stranicama, ali ni riječi o ponovnoj upotrebi.
Šro se tiče isopropanola, u industriji je pravilo da ga se ponovo koristi.
Gledam malo te destilatore, oko 200 do 250 eura ovi kvalitetniji, ali na dugoročno bi se stvarno isplatilo, otapalo je ono što najviše košta kod svakog spremanja ulja.

beštija

Prijatelj Foruma
16.03.2012
4.721
30.331
2.598
Svalbard
Nasao sam ja dosta toga. Naisao sam na neki rad gdje ga opisuju kao kancerogen pa to treba uzet u obzir. Moras izvuci apsolutno sve iz ulja van a kod alkohola moze ostat koji baloncic i nista se nece desiti.
Enivej evo ti kakav ja koristim cak je i 5€ pojeftinio.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Za 90 eura se definitivno isplati.
Bez brige u vezi benzina, izvučem sve.
Nakon kuhanja ulje još ide 12 - 24 sata na aparat za kavu, to istjera i zadnji balončić, a ne spali ulje.
Probao sam i s etanolom, ima različitu polarizaciju pa povuče klorofil, dok u benzinu možeš držati koliko hoćeš, plus što je ugodnije raditi s benzinom.
Osim toga, etanol jako pjeni kada ga stavim na doradu, tj. aparat za kavu.
Isopropil nisam probao, navodno brže isparava od etanola, ali mislim da isto povlači klorofil.
Baš mi je i mater rekla da je njoj ulje pravljeno s benzinom bolje, a s obzirom da je za nju, držim se benzina.
Dobro njoj, a meni isto ugodnije raditi s tim otapalom.

• Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo and beštija

Tramontanac

Aktivan Član
01.02.2022
100
502
93
24
Benzin je destilat, tako da ne bi trebalo biti problema. Ima niže vrelište od alkohola, a ako alkohol u sebe ne skupi nešto iz trave u destilaciji neće ni benzin

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Žao mi je što više ne znam password za prošli profil, stavio bi tu slike tekućine jednu kraj druge.
Otopina dobivena pomoću benzina za čišćenje izgleda kao japansko pivo, tzv. "suho pivo", zvog toga što Japanci filtriraju do iznemoglosti, tako da npr. Sapporo za japansko tržište ima najbistriju zlatnu boju koja postoji.
Kada sam radio s etanolom, u želji da ništa ne propadne, ja magarac sam u oba ciklusa trljao cvijetove kao nenormalan, dulje od pet minuta sigurno.
Dobio sam najbistriju, najdublju smaragdnu boju koja postoji, ali jebiga, to je ipak klorofil.

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Odlicna stvar,vide odavno na TVu u nekoj reportazi o hrani,pa pokazivao kako extraktuje ulje u tom isparivacu,na kraju ima maslinovo THC ulje koje ide u jelo.
Zanima me cedjennje. Imam neke filtere,ne znam koliko mikrona ali od 6lvode je ostalo cca2g hasha , posle jos 5. Dal moze to sito gde mi ostalo 2g hashs ili da nadjem jos sitnije? Jedno mozda glupo pitanje dal je 100mikrona manja rupica nego 50?

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Bizzzo, problem je što tih videa nema, barem ih ja ne mogu naći.
Znači, sve nešto prije/poslije, skok i tralala, a bez da se vidi kako smaragdna pod sunčevim svjetlom prelazi u jantarnu.
Gledao, tražio, nema... što ja znam, možda sam mutav.

Jurio

Aktivan Član
22.10.2017
627
1.448
163
72
Nasao sam ja dosta toga. Naisao sam na neki rad gdje ga opisuju kao kancerogen pa to treba uzet u obzir. Moras izvuci apsolutno sve iz ulja van a kod alkohola moze ostat koji baloncic i nista se nece desiti.
Enivej evo ti kakav ja koristim cak je i 5€ pojeftinio.
Poz @beštija , super stvar, upravo sam na amazonu gledao i nema destilatora ispod 200€ (ovakvog), tako da je savjet svakome ko ima u planu da kupi.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
sone, misliš na videozapis gdje lik ostavlja otopinu na suncu?
Gledao sam video, ta tekućina nakon što odstoji na suncu, još uvijek je puno, puno tamnija od ovoga što ja dobijem.
Meni rezultat bude boje svijetlog piva, kuhati ću ulje za koji dan pa uslikam.