Berba / harvest - procjena

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
31.08.2024
17
41
13
35
Mikroskop bih uzeo na tvom mjestu jer trebaće ti svakako ako ti se osladi ovaj sport :D a i jeftin je..za desetak KM pa gore.. https://olx.ba/artikal/56474360 ili ima onaj i na telefon pa možeš i slikati https://olx.ba/artikal/34934894

Tek kad vidiš na mikroskopu negdje 10-15% ambera ili smeđih trihoma onda je taman zrela i skidaj. To je taj momenat ::kauboj::
Super, hvala ti. Ako uspije ovo sigurno ce mi se osladiti sport, tako da narucujem :) falaaaa

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Ljudi, kada vam u outdooru fotoperiodici počinju cvijetati?
Imam dvije Special Queens od RQS, jedna i druga su procvjetale u zadnjoj trećini mjeseca Augusta (računao sam od trenutka kada su se pojavile bijele dlačice, između 22.08. i 24.08.).
Gledam ovdje upise i nikako mi nije jasno kako većini vas biljka ranije procvijeta, pa ponekad i po dva tjedna prije meni.
Klima je kontinentalna.
U četvrtak će napuniti 6. tjedan cvjetanja, a plan mi je bio posjeći ih kada napune 10 tjedana (31.10) ili 11 tjedana (07.11. ukoliko vrijeme posluži).
Čitam da Special Queen cvjeta 8 do 9 tjedana, ali nekako mi se to čini malo, ne znam da li bi smetalo da ostavim 10 ili 11 tjedana.
Nisam nešto lud za jantarnim kristalima, ali OK da bude koji tu i tamo.

Herb Gardener

..be water, my friend..
Poznanik Foruma
17.02.2014
1.499
8.842
258
out of space & time
Posto si u outu ostavi je koliko mozes, obzirom na uslove, kisa,budj, gusjenice..
U indooru je gotova za cca 56 dana, ali ostavim min do 60 i kusur.
Generalno Special Queen ti je bolje da odu trihomi malo u amber, inace mozes da poblesavis ako ne znas da kontrolises svoju glavu jer to je takav mindfucker marihuana, da je ja prosto obozavam (moja omiljena sorta), totalno je too fckin funky skunky:drull:
Preporucujem ostavi sto duze mozes, nemoj da zuris sa berbom, ako bas ne moras.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Generalno Special Queen ti je bolje da odu trihomi malo u amber, inace mozes da poblesavis ako ne znas da kontrolises svoju glavu jer to je takav mindfucker marihuana, da je ja prosto obozavam (moja omiljena sorta), totalno je too fckin funky skunky:drull:
:D

Nije za pušenje, biti će materi za Rick Simpson Oil, ali hvala na upozorenju.
Trebala je u ulje ići Northern Lights zato što je dominantno indica, ali je biljka propala, a shvatio sam i zašto.
Ispod je prošla krtica i korijen je jednostavno visio u zraku.
Što se tiče Special Queen, njih sam dobio mukte uz narudžbu pa ih zasadio da ne stoje sjemenke bez veze.

Zvoniii

Aktivan Član
18.05.2020
84
610
83
37
Pozdrav društo jedno pitanje za sve vas,naime planiram za vikend da berem svoju biljku koja je u outu i jako je velika,da li postoji neki trik dan prije berbe,tipa da je stavim u mrak ili čitao sam negdje da se recimo probode nožem pri dnu u zoni korjena,ili ako hoću recimo da mi bude okus ili miris jagode,da je zalijem sa okusom tim za kolače...Pa ako neko ima savjet ili pak repliku na ovo neka slobodno napiše značilo bi mi :)

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.126
32.663
2.718
twitch.tv
Obatali kerefeke i bakrače. Stabljika se Split-a na kraju vege. Mrak prije harvesta kao, medjutim i to je mit izgleda. Okus jagode, bome nikad čuo, ajd probaj pa da vidimo. Jedina fora koju ja znam je da se stavi leda oko biljke dole kod korjenu kad se zalijeva pa kao od hladne vode cvijet nekad zna poprimiti plavkaste nijanse.

Zvoniii

Aktivan Član
18.05.2020
84
610
83
37
Mislim za aromu nekog okusa lupio sam jagoda,to je izvedivo u saksiji,recimo 5-6 malih bočica koncetrisanog sirupa razmutiš na 1 l vode i tako zalijevaš 2 3 dana pred harvest,msm radio sam i kao malo da se osjeti,a možda je i placebo..A ovo za ubadanje tipa par većih eksera udariš pri dnu u glavnu,valjda biljka dobiva signal da je napadnuta i samim tim luči više "otrova" da se odbrani od nametnika...

28.08.2024
22
21
3
Super je, tu ce ti biti cijelo vrijeme dok susis? Aj izmrvi malo neki hedic i stavi tu na klupicu od prozora nek se osusi do sutra pa da vidimo kakva je...Ja se ubijam od nje svaki dan i po citav dan pa me jrbr malo pamcenje ali imam osjecaj da je LOSE susiti tako na suncu... Al ja bih volio da je tako osusis i probas, kontam opet ce udarat, treba mi tako susenje zbog budji... Inace ovdje sam bas dugo, svaki dan citam i gledam ali i zaboravljam... Nzm jel zbog nje ili imam neku dijagnozu hahah

21.03.2015
12
24
3
45
Ako moze misljenje iskusnijih, biljka je nepoznate sorte, danas je 54 dan od prve pistile, cvjetovi su fino napunjeni, blizi se vrijeme sjetve, e sad jel zrela, ili ne? Ako moze neko na osnovu mojih makro snimaka telefona da mi kaze moze li se ovo sjeci ili da cekam jos? 1000014283.jpg 1000014281.jpg 1000014280.jpg 1000014279.jpg 1000014278.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: šaran

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.126
32.663
2.718
twitch.tv
Realno, ako imaš kontorlu nad uvjetima i da ima gdje gdje jos sunca, ostavi. Ako nije tako, skidaj. Sa slika, većinom mutne, pušljivo :rasta:

21.03.2015
12
24
3
45
Pod lampom su, mislio sam ih drzat jos desetak dana, temp 22-25 stepeni, vlage imaju dovoljno, pusljivo naravno, probao sam da vidim za sta sam se trudio citavo ljeto