Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Mozda je crijeme za 18/6 onda, prebacit cu ih sutra. Nisam postao nigdje mozda kod bigija u kutku i imam koju sliku u porukama vjerovatno. sto te tocno zanima?
Zanimaju me te vrste ledica od 3 W, vidim da su sve istog, tzv. 'blurple' full spektra. Obicno se pri sklapanju ovakvih panela koristi vise valnih duzina a koje na kraju u kombinaciji daju tzv. full spektar.. Znam od ranije da imas dosta znanja pa mi se ovo cini kao propust.. Kakogod, bolje da nastavimo putem poruka, da ne spamamo ovu temu..
Ovo su fullspctrum 3w ledice rade sve su iste sklapao sam ka uz Stanca, koji je proucio led u najmanji detalj tako sam siguran da nema propusta, cak mi je on i materijal posalo. Panel je odradio 3 growa, bez ikakvih problema, sad testiram bez leca zbog visina pa je tesko pronac "sweet spot" A nemogu do stanca doc nikako
Šesta sedmica pri kraju. Čini mi se da je još uvijek niska za njen uzrast. U početku sam je previše zalivao (svakih 12 sati po 2dc) i slabo je rasla u širinu. Visina biljke je cini mi se još uvijek mala za ovu sedmicu. Svjetlo je WattShine 450w led. Prve 3 sedmice je svjetlo bilo na 30cm, pa 60cm četvrtu i evo od 5 do sada na 80. Nemam gdje više od boxa... Tek ove sedmice je zagustila ali čini mi se dosta dobro. Posuda 25l. Florabella.
Sve osim rasta izgleda sjajno za sad. Može li rast biti zbog zalivanja? Nisam 100% siguran u svjetlo, je li premalo/previše za nju samu, je li rastojanje uticalo?
Pozdrav svima. Novi sam u ovome, prvi grow mi je, biljke su 35 dana u vegetaciji, visine 60-70 cm. Razmišljam da ih sutra prebacim na cvjetanje. Što mislite?
Vrstu biljki ne znam, nisam zapisao koje su, grow box je 120x120x200.
Sutra bi ih prebacio jer sinoć sam ih zalio vodom, i zaljevam ih svaki drugi-treći dan.
Mislio sam onda sutra navečer zaliti ih i ostaviti u mraku 36 sati i onda krenuti sa cvjetanjem, tj. ciklusom 12-12.
Autoflower star 21 dan, zemlja pot h, ovaj list se pojavio u 17/18 danu, do tada svega 3 puta zalivena čistom vodom,kad se pojavilo žutilo prehranio dozom i pol ovoga,sumnjao sam na deficit željeza ili cal mag, sumpor možda pa je uz ovo gnojivo dobila i kalcij i magnezij,nastavlja rasti normalnim ritmom ,čak je dobro odreagirala na gnojenje,ali ne mogu odgonetnuti u čemu je kvaka,neki tvrde pH što po izgledu moze biti ali to bi mi bilo prvi put da niti 3 tjedna star autoflower ima pH problema, dal' je tko imao isto iskustvo ,savjet dobrodošao
Edit: depigmetacija je izgleda točan odgovor,
Ni meni nije jasno...bilkice su mi primetno manje,razmisljala sam da smanjujem sircetom ili limunom ph ali prvi mi je grow pa ne bih da sjebem nesto...