Nisu lumeni u pitanju sigurno, jer nije mi prvi grow a ranije se nije događalo ovo povijanje lišća (inače imam 3 LED grow light žarulja i jedan MH reflektor 150W pored biljke, kog sam ugasio za slikanje). Biljka je inače 7-8 sati dnevno na suncu...Kakav je led u pitanju, držiš je u boxu,? od kad je ovakva i znaš li se sjetiti kad se prvi put pojavilo? Mislim da joj više štetiš tim premještanjem jer ne djeluje da se kupa u lumenima,a možda bi mogao i ishranu pojačati malo?
Edit, ove slike, dal' ti ovako raste ili si je micao radi slikanja?
Ne puše ništa jako ka vrhovima... samo slaba prirodna ventilacija.vrooom
Možda ti unutarnji vent. puše prejako ili direktno po vrhovima, to zna izazvati tzv. "wind burn".
How to Identify Cannabis Wind Burn (Clawed Leaves) & Prevention
Exposure to too much breeze from the fan can affect the cannabis leaves to start to curl and "claw." Learn about wind burn and how to prevent it.www.growweedeasy.com
Oko 2,5 l. Od čega se nekoliko dl izlije na dnu. Imam merač vlage u zemlji, tako da znam da zemlja nije ni previše vlažna ni suva.A koliko vode tačno daješ svaka 3 dana?
Nisam siguran ali izgleda mi kao da ju šokiraš nekako izvorom svjetla sunce/lampa,a ne pomaže što nemaš vent pod MH,davno prije znao sam viđati slično . zato sam te i pitao ono gore..malo vode ,da ,ali da je samo žedna onda bi ti svi listovi visili .kod tebe nije tako ali u svakom slučaju moraš pojačati to kako kolega kaže.Biljku često pomeram iz boxa na balkon
Da, ovo ima smisla, uradiću tako.Biljka ti je žedna na pot od 18l ide 4-5l vode,tebi 2,5l proleti kroz zemlju.Zemlja ti je postala hidrofobna,polako zaljevaj da se zemlja dobro natopi.Taj mjerač za vlagu baci u smeće.