Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
12.11.2018
2
3
3
25
Pozdrav ljudi... Trebam malu pomoc... Imao sam iskustva s zemljom... Davnih dana... Dobro je to islo, sad sam dobio opremu za hidro i planiram pokusat... Prostor bi bio 120×120×230, ventilacija i temperatura dan noc automatizirani... Postavljam uvjete... Al nastaje problem s ph, ec i tds mjerenjem... Namjeravam kupit uredaj koji sve mjeri... Al me zanima dal ima negdje detaljnije o hidru sto moram pazit... Koliko mi nesmije prelazit ec, i tds u odredenim fazama... Druga stvar... Dal itko zna dali je moguce automatizirat doziranje gnojiva... Posto se radi o 4 biljke i posuda od 50l, posto sam slozio automatizaciju vlage rasvjete temperature i ventilatora... Zanima me dal itko ima viziju kako slozit auto doziranje gnojiva... Koje bi uvjete morao pratit... Posto nemam previse iskustva... Volio bi da me netko uputi... Ispricavam se ako sam postavio pitanje na krivom mjestu
Ok, ajmo ponovno... Dakle nije problem slozit automatizaciju za sve uvjete... Samo me zanima... Ako mi ec padne dodajem kolicinu gnojiva? Isto kao i ppm? Ako je pre visoko spustam s vodom? U kojoj je ph u normali koloki treba bit za hidro? Ili? Dali netko moze objasnit ili me uputit na mjesto gdje mogu to saznat da bi mogao dati uvjete... Ili moram ic u nacionalnu knjiznicu listat tisuce strana... Hvala lijepa

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.155
9.067
258
Harare
shitexpress.com
Google is your friend, tona clanaka ima vezanih za hydro, ni meni nije niko nista pokazao niti pomogao, u vecini slucajeva su mi se smijali, no sada te pojedince nosam u dzepu.. Tako da neces nigdje stici daleko sa znanjem budes li cekao druge da ti sve serviraju, a to sve si sam mogao saznati samo da si na google otisao..

I mani se bolan hidra, nauci prvo osnove na zemlji i opcenito o biljakama.. Ni biciklo nisi naucio voziti, a jahao bi harley davidsona..
(i da imas nekog iskustva sa kultivacijom u zemlji, ne bi takva pitanja postavljao, jer bi imao odgovore od samog pocetka na svoja pitanja, jer su to osnove..)

Barni ovu memicu

Uduvan

Aktivan Član
19.09.2018
140
455
63
34
Ja sam konkretno mislio na P, a pisao PK, navika mi je da zovem PK onu plavu hesijevu bocu, moj greska. Po hesijevoj tablici Hesi Phosphor Plus ide od 4. nedelje. Ne sumnjam da oni znaju zato tako, ali sam siguran da mi je i prosle i ove godine biljka pokazivala da joj fali P u2-3nedelji cvetanja. Prosle godine sam mislio da je do ph, pa ulazio u nepotrebno komplikovanje, a problem resio tek 4. nedelje kad sam ubacio i Hesi Phosphor Plus. Ove godine sam odmah kad je pocela da pokazuje nedostatke ubacio Hesi Phosphor Plus
i resio problem, listovi su bili bukvalno kao kod stilehr i peteljke na novim listovima pocele da crvene, cim sam ubacio Hesi Phosphor Plus problem sa listovima je prestao, a nove peteljke su bile normalne boje.
Za par dana cu da stavim jos 4 biljke na 12/12 i sigurno cu ubaciti Hesi Phosphor Plus od 2. nedelje cvetanja. Prenecu iskustva

• Sviđa mi se
Reactions: stilehr and Jurio

Jurio

Aktivan Član
22.10.2017
628
1.448
163
72
Upomoć, zaboravio sam, koji omjer perlita i kokosovih vlakana ide u zemlju (u % )? Kupio sam All mix ali premalo, pa ću napraviti ostatak(za 1 pot) u žutoj florabeli, kokos i perlit imam. Hvala unapred. :)

20.07.2013
26
26
18
@Uduvan
Hvala na info pojačam dozu pa ćemo da vidimo simptome :) Mada sam našao na netu sličan problem na listu i kažu da je manjak sumpora koji navodno možeš rješit gorkom soli (epsom sol) pa budemo i to iskombinirao ako ovo ne pomogne. L.P

Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: Uduvan

Aezakmi246

Aktivan Član
28.05.2018
149
315
63
25
Pozdrav,ne znam da li je ovo prava tema da pitam, izbrisite ako nije..krecem grow za koj dana pocetnik sam treba mi pomoc u kom rezimu da drzim biljku u pocetku i koliko cm da drzim sijalicu od nje ja midlim 10cm dok ne izraste.
Jos jedno pitanje kako da sprovedem sijalice u orman dajte neki link..poz hvala unapred

virus76

Aktivan Član
14.10.2018
162
419
63
More
Autose sam stavio pod lampu 400w, nakon što su bile 4 dana na terasi i slabom suncu, na nekih 40tak cm udaljenosti i večeras kad sam ih išao pogledati 3 su bile ok no jednoj je stabljika bila toliko sužena u sredini da se potpuno savila na zemlju. Nekako sam ju sa zemljom podigao da je uspravna, doslovno sam je "zagušio" kako bi uspravno stajala, nadam se da će izdržati jer mi izgleda zdravo u listu. Zanima me da li je to šok bio s obzirom na preblizu i prejako svjetlo? Podigao sam lampu na metar jer sam ipak u strahu da se ne desi i ovima isto...pomoć neko? Mišljenje?

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.117
143
Q: s obzirom da imam turbinu 125 koja radi 24/7 dal ima potrebe da ventilator radi po ovim hladnijim uvijetima 20c dok biljoze spavaju? Dok lampa radi slozio bi auto start ventilatora.