Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.05.2024
74
159
33
26
Pozz drustvo, ovako, biljke sam posadio prije jedno mjesec ipo dana cca, bas sporo rastu, već sam ranije pisao i Wendigo mi je rekao da je vjv zemlja problem, presadio sam i oživjele su, čekam box a dotad se snalazim, vani na direktn na suncu, u podrumu ispod neonke, makar da ih probam držati na životu dok ne stigne odgovarajuća oprema, biljke zaljevam svaka tri dana, jednom voda jednom gnojivo, zemlja je Canna Terra a gnojivo BioBizz, zasad samo Bio Grow, Bio Heaven, Fish Mix i Activera, mjesam punu preporučenu dozu sa tabele u litru vode, imam i Cal-Mag ali ga nisam koristio “preventivno”, sad me zanima sta može biti uzročnik ovog problema na vrhovima listova, samo prvi listovi(smeđe i kao da trune) IMG_4341.jpeg

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.818
13.060
358
Socotra Island
eelslap.com
@Kizomizo
Meni taj podrum i neonka uopšte ne zvuče dobro...
Podrumi su vlažni, plesnivi, obično nema dovoljno kiseonika i cirkulacije vazduha.
Plus presađivanje - čitaj stres, pa kljukanje gnojiva u supstrat koji verovatno ima dovoljno osnovnih nutrijenata da gura biljku neko vreme pa onda i loše svetlo.
Sa BioBizzom kad se radi treba stvoriti dobre, povoljne uslove u medijumu za uzgoj da svi ti mikroorganizmi rade i žive fino u simbiozi, a samim tim će to naravno biti sve optimalno i za razvoj biljke. Hebiga, sve je to proces, nije nikakva nuklearna fizika ali opet trebaju neki uslovi da se stvore da bi sve to radilo kako treba. Zato su nam ovde na forumu starteri, uputstva, vodiči zakon i kad većinu tih elemenata obezbediš garantovano imaš uspešan grow.

22.05.2024
74
159
33
26
Imam automatski ovlazivac zraka sa hidrometrom naštiman na 55% vlage, u podrumu varira 55-63%,nocna temperatura oko 22, a preko dana je većinom vani na suncu, s jedne strane puse mali stolni vent a s druge je otvoren sirom prozor. Pokušat ću onda sad izbacit gnojivo i naredne 3-4 nedjelje samo vodu stavljat

25.06.2014
30
12
8
Bok, nešto mi je pojelo biljku, ostalo je samo 1cm drva biljke vanka, špricane su sa Canna Cure i bilo je ograđeno žicom, čak sam naokolo posuo prah Cabrio Top koji inače koristim za špricanje vinograda, biljke su bili visine 15-20cm, koja bi to životinja mogla biti?

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Jel cuo neko nesto o potencionalnom nevremenu na teritoriji srbije iduce nedelje? Mozda jos nije problem al moze da bude... Planira li neko nekakvu preventivu ili nesto... Problem mi je razapinjati mreze jer su preko dva metra a i ne ostavljaju mi se na milost prirodi... Nisam pametan...

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.157
32.874
2.718
twitch.tv
Prekriži prste na rukama i nogama i Drž fige. Držim i ja. Ako ce pravo nevrijeme teško ćeš ista napraviti a da pomogneš. I kad su urasle kroz mrežu je nekad djaba. Mislim da si siguran tako kako je.

01.07.2015
33
32
18
113
Pozz ljudi
Zajebo sam stvar‍♂️ sisao sam biljku radi prozracnosti ali kad je vec pocela cvijetati ‍♂️vjerovatno sam joj napravio stres i sad vidim na nekoliko hedova sam primjetio sjemena.
Sta dalje raditi i ima li joj pomoci?

JJK

08.04.2019
57
69
18
Cao ljudi ,dakle kao sto vidite na slikama ,nzm dal je ovo problem ili samo listovi napustaju biljku prirodno. Ako neko zna o cemu se radi cenuo bih pomoc. Nisam je zalio jedan dan samo,vcrs zalivena sa 10ML plantele i 15Ml Slavola,prethodno zalivanje dobila cistu vodu a pre toga plantela i slavol u istoj razmeri.
IMG_20240715_012547.jpg IMG_20240715_012512.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Prekriži prste na rukama i nogama i Drž fige. Držim i ja. Ako ce pravo nevrijeme teško ćeš ista napraviti a da pomogneš. I kad su urasle kroz mrežu je nekad djaba. Mislim da si siguran tako kako je.
Ma pod mreze mislim one protiv gradne... Maa valjda ce nas zaobići to... Jednom mi ih je vec ičukao grad ove godine al sam uspeo da ih vratim na pravi put, bile su male... Sad mi je frka krenuo preflower i ako ih sad oljusti kad im najvise mira treba nece biti dobro... Domaje su, bice tu hermafrodita...

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Nema to nikakve veze, dešava se i u out. Poneki list bude mokar odjednom, kao da je posuta voda po njemu - uglavnom se dešava kod gustih krošnji gde se listovi preklapaju, i nema strujanja vazduha, manjak CO2 i posebno visoke temperature @skunk1234
I ne citiraj ako odmah odgovaraš, piješ negativne poene nepotrebno

11.05.2024
12
2
3
Kako sam ja shvatio biljke nisu u boxu ako su na 1m razmaka
Odnio od kuce 1km i presadio je iz kante u zemlju prije 3-4 dana, a 1.maja nikla.. oko 170cm je visoka.. i na 2-3 grane koje rastu odozdo skoro svaki list ima nesto kao masno/mokro(kap ili mrlje masne mozda smedje, narandzaste).. u sredini listovi dobri a okolo dobijaju narandzastu ili smedju boju... jedan je skoro skroz spaljen i na toj grani se i cvijet uvija i pali.. ... moze li biti da je pas zapisao te dvije strane? Moze li se korijen ostetiti ako sam je izvukao komplet iz kante, kontam nema sa cim biti povezan? Bio mi je dovoljan njegov odgovor i kad nesto ne znas sto ne sacekas odgovor nekog ko zna sve o njoj, heh....

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Nije tu kolega koji otvara tarot, a kristalne kugle zahrđale. @pendula369
Moooožda, ali moooožda bi pomoglo da okačiš sliku da se nepotrebno ne pogađa. Jer to što sad opisuješ već ne liči na gorepomenutu transpiraciju listova.
Šta misliš o toj opciji? Neka slika nekad? Ili da čekamo kolegu sa tarotom? :)