Imam biljkicu gorila glue auto, sad joj je 15 dana, pa mi drugi set listova pokazuje probleme. Biljka je u malom boxu 40x40x80 pa nemam puno prostora za manevriranje, npr. ne stane mi ovlaživač pa mi vlaga zna past i na 20% što se da vidit i na listovima, al mi nikad prije se nisu pojavljivale diskoloracije lišća tako rano. Pored toga mislim da je i zemlja bila previše suha pa mi se čini da je to izazvalo ovaj problem? (namočio je samo jednom prije sadnje) . Biljku sam i površinu zemlje samo tu i tamo "mistao" sa vodom.. tj. r/o + cal/mag. Sad sam baš zalio sa 1.5L hesijevog roota, powerzyme i supervit + cal/mag pošto mi je voda r/o.
Biljka je počela od početka u velikom potu pa joj je trebao koji dan duže da krene. Temperature su bile od 20 do 29.. osim prvih 2 dana kad je rasla i preko 35C, pa sam morao box premjestit na hladniju lokaciju.
Još jedna stvar, zemlja u kojoj je posađena je Composana za rajčice i povrće, nisam ni skužio dok nisam već došao s vrećom doma, više mi se nije dalo vraćat pa sam je posadio u nju, ima tko iskustva s takvom zemljom? Čini mi se jedino da ću joj morat pazit pH jer piše da je raspon od 5.0 - 6.5 .
Režim svjetla mi je 24/0 i bit će tako do samog kraja zbog održavanja temperature u boxu. Trenutna jacina svjetla u boxu je 170W.. previše?
Evo slika biljke