Guzva u boxu
E ovako ljudi, u boxu 1x1m se nalaze 4 biljke u saksijama od 25l. U cvetanju su 7 dana i naziru se polako one male zelene klice koje ce biti cvetovi. Box je pun jedno 65 % i u sirinu su skroz do zidova listovi stigli, i koliko vidim one i dalje malo rastu, tj idu ka cool tubeu, koji moram da odaljavam, na jedno 30 cm je daleko. 400w je, plus vent od ct-a dobro hladi pa valjda nije strasno sto je tolika razdaljina? Listovi koji su pri dnu saksija dobijaju jako malo svetlosti, jer oni gornji listovi koji su bas siroki i veliki ne daju da dodje svetlo do dole. Par listova koji su bas bas skroz dole su krenuli da blede verovatno zbog nedostatka svetlosti, i lako opadaju, maltene cim ih dodirnem, to se odmah ukloni. Da li smeta biljki sto je bas tako u guzvi?
Druga stvar su gnatovi. Pre jedno 2 nedelje sam ih primetila. E pa gnat in my house! Nisam htela na zemlju da stavljam pesak, jer ne verujem da saksija od 25l moze lepo da se zaliva od onog tanjirica dole. Prvo sam stavila 2 lepljive zute trake i na njih je vec dosta gnatova ulepljeno. Onda sam stavila 4 posude, u 2 sa pivom i detrdzentom a u druge 2 jabukovo sirce i detrdzent, da vidim koje bolje funkcionise. Kad ono medjutim, nakon dan-dva nisam ni mogla da prepoznam koja je posuda sa cime, al bilo je gnatova u svakoj, stim sto se u posudama izgleda sa pivom, bar po mirisu, pocele razvijati neke cudne bele kuglice, plesan verovatno, pa sam uklonila i od sad samo sa sircetom koristim posude. Takodje sam regrutovala par bubamara da tumaraju boxom i love gnatove, medjutim ne ide im bas nesto, jedna se ulepila na vruc cool tube, jedva sam je ostrugala, jedna je upala u posudu sa sircetom, a ove ostale tumaraju okolo i tako. Takodje sam ubacila jednog kucnog pauka, ispleo je mrezu i uhvatio jednu bubamaru, jbg. Gnatove vidjam i po dnu boxa, crkavaju od necega, inace oko 2-3 gnata bude stalno ziva, lete, hodaju po zemlji, na koji nacin skroz da ih eliminisem a da ne stavljam pesak u saksije?