Nisam neki stručnjak ali na prvu mi se po slikama čini da su biljke stare već 20-30 dana pa im možda fali hrane
vidi kolega,tako mlada biljka u svezoj zemlji jos florabela koja je jako dobra zemlja,imas problem sa visokom ph sa kojim zalivas biozu,verovatna ti je malo losija voda sa cesme i jbg njoj to ne odgovara,moras da trazis odgovarajuci ph nazalost,ima to i do genetike ali ti se sad tako zalomila ta biljka,neodgovaraja joj trenutni ph i slabije uzima nutrijente odnosno tacnije u tvom sluciju dusik,vodu ostavis da odstoji 30min i nikad ladnu vodu sa cesme onako da je sobna neka tepm.jbg,moras snecim sad ispeglati taj ph ili neki ph merac digitalac ili lakmus papir za koji meri malo preciznije onaj od 5,5-7,0 ph,ti gledaj da spustis ph da ti je izmedju 6,0-6,2 u ovom sad periodu a kasnije kad se oporavi drzi na 6,5,jer ti je sveza zemlja i ne moguce da se zakljuca tako brzo i da joj hvali i magnezijuma,pk ili sta vec nabrojaste sve tamo,osim ako ti nije niska temp.dok bioza spava i tada hoce takodje da dodje do odredjenih lockova,kad kazem temp. mislim na temp.u visinu pota odnosno da je korenu malo hladnije,e da jos ovo da ne zaboravim kad je visok ph vode hoce da blokira unos magneziju,sve u svemu vrti ti se oko loseg ph,eto tolko od mene na prvi pogled.Najbolje pitanje je onda sta mi je ciniti s vodom za ubuduce
jesi slucajno merio koliki bude ph otprilike,jer me bas zanima,ja sve hocu da sadnem na napravim onu probu -ph bez ph mentra-i nikad da uradim,ulenjio sam se opasno,pa reko ako znas slucajno da me spasis.cisto grubo me zanima koji ph bude bas.Gle ja na litru vode metnem 1 ml(30kapi) limun soka onog kaj ima kupit u lidlu i slično.. i to je to
PK nedostatak.zna li tko sto bi to moglo biti?
Dali si siguran? jer sam zabrijao i sad me panika hvata, pa mi je sigurnost i vise nego potrebna. Ako me razumijesheh, eve mene jopet
PK nedostatak.
Pusti je , oporavice se!pozdrav, evo ovdje mi je receno da pitam, pala mi je lampa i skratila vrh biljke bas ga je odsjekla sad me zanima oce biljka propasti ili da ju pustim
gads... ja ostavljam i po dve nedelje, dok se ne usmrdi voda ne zalivam!Ja sa cesme ostavim 10tak litara da stoji 2-3-4 dana pre zalivanja.
nisam ali ta fluoroscentna koloracija pola lista je nedostatak PK, bar tako kod mene bilo.Dali si siguran?
nisam siguran koliko je pametno, meni deluje malo rizicno, jer ukoliko neko ne dodaje korisne bakterije, bojim se da se mogu pojaviti stetne i da mogu preovladati i napraviti problem, nek me neko ispravi ako gresim negdegads... ja ostavljam i po dve nedelje, dok se ne usmrdi voda ne zalivam!
Bolje ti je da kupis limunsku kiselinu imas u svim bolje snabdevenim prodavnicama pored sirceta obicno stoji, jer njemu je uvek ista koncentracija dok u limunu moze da varira, ili limuntus 10g kesica na 100ml vode.E sad moram probati jos jednom jer ipak nije bio svez limun, stojao je dan dva, sad ne znam koliko ima veze