Jako lepi kaluxiPozdrav
Pitanjce za iskusne..
Gorila, rqs, proklijala 30.6.
Jutros sam prvi put primjetio nesto za sto neznam sta je..na foto zaokruzeno crvenom, ima na nekoliko mjesta..Pogledajte prilog 290393
Jako lepi kaluxiPozdrav
Pitanjce za iskusne..
Gorila, rqs, proklijala 30.6.
Jutros sam prvi put primjetio nesto za sto neznam sta je..na foto zaokruzeno crvenom, ima na nekoliko mjesta..Pogledajte prilog 290393
Kako ne? To je sasvim normalno, autopotovi rade na istom principu. Nema niceg lose u klasicnom zaljevanju odozgo ako je zemlja rastresita i otpusti visak vode koji nemoze primiti. Trebao si napomenuti covjeku da nemozes tako zaljevati mlade biljke u vecoj tegli jer korjen nije dovoljno razvijen da moze pokupiti vodu od ispod. Nemoj se ljutit al veci je problem sto sadis dvije biljke u istoj tegli, to nema nikakvog smisla i to se ne radi ni kad sadis povrce ni vocke, kod zacinskog bilja niskog rasta to moze proci.Ovo sto cu ti reci tebra mnogi nece podrzati
odmakni svetlo jos 15cm,imas blage lajt burnove,drugo jako bitna stvar,jesi merio ph vode sa kojom zalivas bioze,i sa koliko vode zalivas biozu,koji su ti potovi i koliko ml si davao prehrane tih zadnjih puta,uglavnom proveri ph vode prvo i osnovno.Rasvjeta je led 90 w 60x40 box, svhetlo odmaknuto cca 40 cm od biljke.
lupas ko otvoren prozor.vecinom tackice po listovima je budj , a ima raznih vrsta .
Nažalost svjetlo mogu podići još 5 cm, jer je box 115 visine. Pot je 8 l, zadnja 2 zaljevanja po 4l vode na 4-5 dan, vegu sam stavio 5 ml, dok je bio flores 7,5ml bila doza.. Nažalost ph metar još uvjek čekam, naručen prije mjesec dana. To stoji za light burn i pomislio sam da je to u pitanju kod gornjih listova, ali ista stvar je i sa listovima koji su nize 10tak cm, nema rasporeda da su gornji ili donji listovi samo išarani, dal je moguće da je od canana cure, špricao sam netom prije paljenja svjetla. Zajebo dam se kod treninga, pustio sam je misleći da neće prelaziti tu beko granicu visine al je prešišala.
Koliko vidim buđ zahvata kompletnu stabljiku, od zemlje pa do vrha.. U mene su stabljike zdrave i čvrste, nema nikakvih naznaka ni po površini zemlje, niti po stabljici, samo nekoliko listova, šti mladih što starijih išaranih ovako.@Dzidzutin ako gresim nek me neko ispravi , ali ukucaj canabis plant mold i gde nadjejs pocetni stadijum videces to , vecinom tackice po listovima je budj , a ima raznih vrsta .
To sa vrhovima to je malo pecnuto , po nekim listovima vidim raznorazne boje , po obicaju kad grower kupi 2-3 flasice preparata za bilje, minimum pecnuti vrhovi slede , al ovo je dobro sta likovi urade sa 2-3 bocice .
Budj sam ja resavao na lozi sa bakar oksidom , takozvani plavi kamen , ali nisam siguran koliko je to za konzumaciju, al ono prska se po grozdju koje se jede tako da ne moze biti strasno , inhibira celijsko disanje gljivica . To te mozda spase , bruka je jeftino . Spustiti vlagu , skloniti bocice prehrane u neki ormar ne gledati to bar 2 nedelje , tako te stvari bi ti mogle pomoci , valjda nece na gore ici
A, vidi.... bilo je dana da je temperatura 36-37 stupnjeva. Službeno, u hladu. A moje biljčice u plasteniku, pod najlonom, sunce prži i prži. Ne možeš unutra biti duže od 10 min.Au ljudi , jel muci jos neko muku sa temperaturom , za ponedeljak najavljuju 37, i do tad isto tako , ja sam na LEDu al i to dize temperaturu bar za 1-2c , sto znaci bice 40c, ne znam sta da radim , kontam da nemam sta , al ako sam nesto zaboravio