Kad curke cvjetaju bolje je imat manju vlagu zbog pojave buđi, pljesnivoće cvijetova, u vege se preporuca veća vlaga.
Jasno, ali vlaga od 50-60% je normalna vlaznost zraka, tako da to nije problem i po meni ju nema potrebe dodatno smanjivat.Kad curke cvjetaju bolje je imat manju vlagu zbog pojave buđi, pljesnivoće cvijetova, u vege se preporuca veća vlaga.
da, ali, zasto im ne pruziti bolje uslove za cvetanje od normalnih, prirodnih, kad se vec grova u "laboratorijskim" uslovima?vlaga od 50-60% je normalna vlaznost zraka,
e jbg ne znam kako je spali sa tim malenim sijalicama..
daj fotkicu.. nemas sto drugo u tom slucaju nego kusha odmaknut jos, trebala bi doc sebi..
da, ali, zasto im ne pruziti bolje uslove za cvetanje od normalnih, prirodnih, kad se vec grova u "laboratorijskim" uslovima?
ja razmisljam na ovaj nacin kada je ovaj problem u pitanju:Jasno, ali vlaga od 50-60% je normalna vlaznost zraka, tako da to nije problem i po meni ju nema potrebe dodatno smanjivat.
Slazem se u potpunosti . Koliko ti je jak vent i koja je povrsina boxa? Ja imam dospel fi 100 na dve brzine (160-180 m3/h) za box od 0.36m2 (ili 0.54m3) na kome je karbonski filter i odvod ide u odzak. Rana na punoj brzini 24h.LIjepo si ti to objasnio i slazem se s tobom. Ali u praksi ti to ne radi razliku od par posto i to mozda.
Na ovoom forumu ima dosta dobre i kvalitetne teorije i ona je jako bitna da bi se stvari kvalitetno primjenjive u praksi, te je puno lakse nesto kvalitetno primjeniti u praksi kad znas teroiju. Ali opet nekad treba povuci crtu kad neka teorija ima utjecaj na konačan rezultat ili kad ga nema.
Ja sam vlagu rijesio na način da mi odsisna ventilacija stralno radi, znači ventilator koji izbacuje zrak iz boksa (preko filtera od aktivnog ugljena), ali to je zbog mirisa, a usput sam rijesio i vlagu. Na proslom grow sam uredno imao 100% vlagu preko noci, ali me to nije diralo, niti sam primjetio da je nekako utjecalo na biljku
daj fotkicu.. nemas sto drugo u tom slucaju nego kusha odmaknut jos, trebala bi doc sebi..
Ma nemoguće? S onim plastikama? Luster?
nece ako su pred kraju,samo cepaj i dal slike u buduce da i mi vidimo tog NL od metar ipo sa potom.neda mi ga se vise držati na režimu 18/6. Eh sad hoce li biti problem za automat ako ja to prebaci na 12/12 da to sve se privede kraju